時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

banki00 發表於 19-9-16 16:50
樓主描述好精彩

開頭已寫【轉:】請留意

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

Maryyy 發表於 19-9-16 15:39
其實唔怪得哂班細路,
佢地其實比我地既政府逼到冇哂希望,
仲要之前係其他地區,真係有激進藍絲會斬班細路,

香港曱甴, 時代垃圾

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

DaddyKing 發表於 19-9-16 16:19
回覆 starcatcat 的帖子

1. 721後,大家都會驚着黑衫出街, 點解? 因為警察包庇班黑社會打人

唔該你的文宣加埋幫呢位香港市民拿返公道,要班黑衣暴徒交代

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

Maryyy 發表於 19-9-16 15:39
其實唔怪得哂班細路,
佢地其實比我地既政府逼到冇哂希望,
仲要之前係其他地區,真係有激進藍絲會斬班細路,

你啱呀!細路就話不知分寸,但那些幾廿歲的,仲要盲撐,搖旗吶喊,是害死佢地,所以其實最要怪,是偽善無恥的和理非,要掟汽油彈,唔該你先叫你自己的親生仔囡去

男爵府

人在做天在看

大宅

Maryyy 發表於 19-9-16 15:45
回覆 siutsunboy 的帖子

暴力唔係一日出黎既,大家一開始都係和平理性,

點呀?洋房級新文宣部 呀? 我話你知,佢哋已經失咗焦點,打人打到半死!咁叫爭取民主自由!
也請大家一齊睇下,連x邪教 教人私了,教人的陰招,幾咁邪惡?為香港?為民主?
我差點以為看了 死亡筆記,或黑社會尋仇入門
,可怒也

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

ShoZhi 發表於 19-9-16 15:54
回覆 Maryyy 的帖子

同意

Sorry 呢度大把c9 學歷高過 佢地,浸大學生會 仲Xbox 的水平、不及當年中七,甚至中五,請你們不要自視過高!
呢度c9 眼睛好雪亮,你地肯認你地行錯做錯先有機會有生機你越洗白,我越嬲!你地無權騎劫香港

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

黄大仙港鐵副站長?

一生前途便斷送了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

ChingYee123 發表於 19-9-16 15:10
所以幾個月來成日有蒙面黑衣人攞地鐵既滅火筒同消防水喉噴射警察,我一者都懷疑果啲黑衣口罩人係地鐵員工架 ...

仲識得入office破壞!真是內部才熟悉情況!勇敢夫婦追去才捉到內鬼

珍珠宮

回覆樓主:

港鐵一定會有黃c啦

複式洋房

ChingYee123 發表於 19-9-16 15:10
所以幾個月來成日有蒙面黑衣人攞地鐵既滅火筒同消防水喉噴射警察,我一者都懷疑果啲黑衣口罩人係地鐵員工架 ...

我甚至懷疑曱甴口中太子831事件中,所謂消失的三個人好有可能係深黃地鐵員工趁人不覺時放走左

複式洋房

恭喜,攬炒成功

男爵府

2019新春慶豚圓

捉到內鬼

大宅

maomaofafa 發表於 19-9-16 14:35
轉:
今天早上六點五十分,黃大仙地鐵站外有藍絲兩夫妻清理流濃場,有曱甴大駡他們,期間用腳踢了藍絲 太太 ...

港鐵你有d咁嘅員工,已經唔係第一個!不配被警方保護

大宅

回覆 Maryyy 的帖子

我唔明,今次單嘢明明係林鄭搞出嚟,到今時今日,大陸都仲係精神上支持佢,乜都冇做過,點解個個都話關大陸事???唔通話大台想搞中國係真嘅?你可唔可以實質咁講吓大陸點收緊你嘅民主自由?唔係叫口號喎,有無証據?你以前好自由㗎?一向有雙普選但回歸後無咗?定係一向打開警察都唔洗戴口罩但宜家要做過街老鼠?

真心問。

大宅

回覆 ShoZhi 的帖子

當包容同理解都無用時,應該勸佢哋接受法律制裁,最多到時鼓勵佢哋父母多啲去探監。養不教,父之過。

大宅

回覆 DaddyKing 的帖子

1. 如果有睇live, 721根本就係毆鬥,不過有人想輸打贏要。2. 我呢三個月上咗大陸4次,無見到/聽到/試過有人check電話,我唔排除係fake news。
3. 2014年雙普選比政改推翻左, 但有無推翻你嘅權利吖?係咪有人時日無多等唔切?
4. 議員被DQ係因為佢地違規,唔係因為佢樣衰,更唔係因政府唔能夠接受有反對聲音既人做議員。
5. 邊日嘅新聞話出街帶把月餅膠刀出街,都話有攻擊性武器?

求其講都作到有咁多樣,好嘢!

大宅

maomaofafa 發表於 19-9-16 16:57
開頭已寫【轉:】請留意

我以為你轉cap 圖的港聞咋

男爵府

港鐵內鬼,蒙面黑衣人咁熟識地鐵架步,內鬼教路不少。

侯爵府

抄佢

首頁

尾頁

跳至