自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓

買呢張聯通卡,可以網上做實名,唔駛走上去,都係每月6蚊,1蚊800M

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bosch 發表於 19-9-18 19:42
我去華強北(深圳振华支行) 既工行, 門口既人話要地址證明, 到我申請果就冇check.

Thank you.
我都是有咁聽過。

白痴問: 大陸微信點增值錢包?用香港微信發紅包俾自己?定係綁信用卡?定係綁戶口然後……在Atm 入人仔入戶口?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

auhiyo 發表於 19-9-18 18:57
唔想煩咪比18蚊開個一卡2號law,佢地幫你驗證埋唔使煩。

香港開1卡2號收sms, 好似又要另外DL或另外要做啲手續, 我見叔仔係咁。

伯爵府

bosch 發表於 19-9-18 19:42
我去華強北(深圳振华支行) 既工行, 門口既人話要地址證明, 到我申請果就冇check.

我銀行戶只放幾百元, 以前開落無裝app, 唔用銀行內啲錢唔駛查數, 我通常叫朋友直接轉錢落微信大陸錢包, 我比返人仔或港幣佢。

伯爵府

howmuch 發表於 19-9-18 19:53
買呢張聯通卡,可以網上做實名,唔駛走上去,都係每月6蚊,1蚊800M

我用緊果張是中國電信, 澳門/中國1卡2號, 可以在香港用手機微信做身份認証, 0月費, 半年要充值一次, 數據費用會貴過大陸電話卡費用;我上年在淘寶購買,認証後上深圳建行改電話號碼, 職員話唔可以用1卡2號, 不過我是改電話號碼, 不是新申請, 叫佢照改左先, 我見條例有寫電話卡不可以用1卡2號, 所以都係提議大家用返大陸電話卡好啲。

伯爵府

evip 發表於 19-9-18 21:03
Thank you.
我都是有咁聽過。

香港找換店, 揾朋友過比你, 在深圳用ATM存款到大陸銀行再轉到微信大陸錢包。
微信香港錢包, 不能轉換人民幣到大陸錢包, 兩者不能互通。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

purplechung 發表於 19-9-18 21:23
香港開1卡2號收sms, 好似又要另外DL或另外要做啲手續, 我見叔仔係咁。

你去你電話既舖頭帶回鄉證,佢地會幫你攪架啦!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

purplechung 發表於 19-9-18 21:36
我用緊果張是中國電信, 澳門/中國1卡2號, 可以在香港用手機微信做身份認証, 0月費, 半年要充值一次, ...

看邊間銀行, ICBC 一定得, 他們要在現場send一個驗證碼給你, 收到就得.
有d銀行要有 電信商實名回執.

珍珠宮

2019新春慶豚圓

evip 發表於 19-9-18 21:03
Thank you.
我都是有咁聽過。

大陸微信/大陸支付寶 , 我唔會專登增值, 我綁大陸戶口, 付款時可揀扣戶口.

大宅

回覆 RafaelW_FB 的帖子

香港微信係大陸係用到架, 不過比信用咭有啲銀行要入驗証碼, 如果收唔到香港電話就用唔到信用咭. 咁可以入錢落微信 (未驗証一個月好似最多HKD500), 咁上大陸就用到, 付款時亦會顯示人民幣對換價.
如果有綁銀行戶口亦可以直接用

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

Ivan1023 發表於 19-9-18 09:50
我以為有數據就收到SMS

無都無國內手機號碼點收SMS呢

別墅

LLMF 發表於 19-9-19 15:16
回覆 RafaelW_FB 的帖子

香港微信係大陸係用到架, 不過比信用咭有啲銀行要入驗証碼, 如果收唔到香港電話就 ...

明白,唔該師兄/師姐回覆

大宅

howmuch 發表於 19-9-18 19:53

請問呢張卡係邊度有得買?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

Ivan1023 發表於 19-9-29 20:29
請問呢張卡係邊度有得買?

鴨寮街

大宅

howmuch 發表於 19-9-30 19:59
鴨寮街

請問張卡幾錢,面值多少?

珍珠宮

Ivan1023 發表於 19-9-16 14:56
我己挷左香港信用卡戶口,為何我係國內禁出香港微信比唔到錢? (深圳廸卡龍)
...

係大陸唔係間都接受微信香港錢包。開個電話,開個大陸戶口吧。超方便,我係大陸成個星期都未用過現金。

珍珠宮

Kittymummy 發表於 19-9-30 20:20
係大陸唔係間都接受微信香港錢包。開個電話,開個大陸戶口吧。超方便,我係大陸成個星期都未用過現金。 :j ...

我養緊張大陸卡15年,月費38人仔,包30分鐘通話,5gb data每月。中移動的,不過係公司數。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

Ivan1023 發表於 19-9-30 20:13
請問張卡幾錢,面值多少?

我所知,$130-150, 內值人仔40幾

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊