時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

sukicloud 發表於 19-9-16 16:57
樓主用意明了
假中立比真文宣..........................更煩人

你有冇搞錯,我一講藍的不是,你又話人假中立真文宣

大宅

月亮免 發表於 19-9-16 16:49
就算好明顯係濫用武力,都要支持?
乜叫濫用武力呀?
警察的職責就是用武力平暴,乖乖聽講聽話的用警察出警棍嗎?

顛倒是非,你是真唔明仲係譚道德上身呀?

咁都唔明你都唔嗮問了,安心做黃絲好啦,簡單的。唔嘥用腦的

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

uhtcl2006 發表於 19-9-16 15:45
朋友話佢自己無分顏色/中立,但佢話出街最驚係警察,唔驚黑衣,咁我心唸,你咁講,即係撐黑衣囉。
衰d唸, ...

我朋友唔知係咪你個朋友,一模一樣,我已stop咗同佢對話。最離譜一句係佢話:咁你快啲叫你仔著吓黑衫出街睇吓警察捉唔捉佢。

我勢估唔倒佢把口會咁毒

我只想講,唔係曱甴警察根本唔會捉你,我對警隊百份百信心。但我冇同佢講,已唔想講

珍珠宮

回覆 kc_01k 的帖子

而家啲搞事者都唔淨止著黑衫啦,著黃色,灰色,白色,藍色乜色衫都有,所以你個朋友一係坐係屋企,一係唔好著衫啦~咁驚!

男爵府

如果黃絲口中既黑警,定撑暴徒?

我一定毫不猶豫咁,撑警察!

支持警察執法

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

crazypaper 發表於 19-9-16 17:11
回覆 kc_01k 的帖子

而家啲搞事者都唔淨止著黑衫啦,著黃色,灰色,白色,藍色乜色衫都有,所以你個朋友一 ...

佢喺美國,其實我心諗,關你蛋治咩?出少句聲,已經夠心煩

伯爵府

朋友話佢自己無分顏色/中立,但佢話出街最驚係警察,唔驚黑衣,咁我心唸,你咁講,即係撐黑衣囉。
衰d唸, ...

你朋友只係冇膽匪類. 如果話佢聽企隔離果個黑T人尋日打爛港鐵灣仔站, 睇下佢彈唔彈開!

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kc_01k 發表於 19-9-16 17:06
我朋友唔知係咪你個朋友,一模一樣,我已stop咗同佢對話。最離譜一句係佢話:咁你快啲叫你仔著吓黑衫出街 ...

唔會咁啱掛
我果日聽完佢講話出街驚警察時,我都費時嘥氣同佢講了,佢鍾意點咪點囉。
佢重停留左喺元朗白衫人事件,同上次警員腳踢示威者個時空度。

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Cankk 發表於 19-9-16 17:14
你朋友只係冇膽匪類. 如果話佢聽企隔離果個黑T人尋日打爛港鐵灣仔站, 睇下佢彈唔彈開!
...

我可以好肯定答你,佢一定彈開,因為真係識左好多年,好了解佢。

Cankk    發表於 19-9-16 17:22

水晶宮

kc_01k 發表於 19-9-16 17:12
佢喺美國,其實我心諗,關你蛋治咩?出少句聲,已經夠心煩

咁我朋友同你朋友唔係同一人了
不過我都有著黑衫出街喎,揹黑色袋,有時黑帽添,但我真係唔驚警察喎,如果警察因我衣著懷疑我,要查我,我絕對會配合。
但問心我反而驚黑衣,唔知幾時精神病發傷到我

男爵府

衰d唸, ...

咁講就已經唔係中立啦, 同你朋友,黃人最憎佢呢D僞中立

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

你比直接認仇驚嘅黃屍更虛偽
●▽●●0●●﹏●●︿●

男爵府

月亮免 發表於 19-9-16 16:59
你有冇搞錯,我一講藍的不是,你又話人假中立真文宣

下,你不是反對暴力嗎?講藍的不是?鬼拍xxx

男爵府

sukicloud 發表於 19-9-16 17:38
下,你不是反對暴力嗎?講藍的不是?鬼拍xxx

我已經講左兩邊都選擇性失明

大宅

衰d唸, ...

哩d叫死口唔認姐

伯爵府

佢真係無辜架
https://www.facebook.com/512700315470576/posts/3101563496584232/

別墅

回覆樓主:

而家只有撐暴徙(支持無差別打異見人士或執法者),或者反曱甴(撐警)!
反曱甴既支持法治,支持嚴正執法!
冇人會叫法官或記者嚴正執法!

侯爵府

回覆樓主:

冇藍人選擇性失明,只有偽中立偏黃選擇性失聰。一早藍嘅已經表示反對暴力,但黃人一啲都唔覺暴徒用嘅係暴力,仲一昧話打死物,因為佢地當警察同埋持相反意見嘅市民都係死物。你地最鍾意講嘅721,都係雙方一齊打,問心唔係住果頭你過去光復條鐵咩,累埋真街坊。而直至目前為止,警察都好克制,暴徒又跑又反抗又掉嘢唔用比佢更大嘅力點制服?? 失去理性就抆槍啦,你估肉搏冇機會受傷㗎!So far,次次直播都係糾纏一輪,知道走唔甩至喊晒口死晒狗被捕,影個淒涼樣就話警察濫用暴力 ,好多直播有㗎,夠胆做唔夠胆認。至至於講話濫捕,直頭捉得小啦,仲好意思講出嚟。

侯爵府

傷心1999 發表於 19-9-16 17:59
而家只有撐暴徙(支持無差別打異見人士或執法者),或者反曱甴(撐警)!
反曱甴既支持法治,支持嚴正執法 ...

因為呢2個都唔知可以點攪 。一個霸晒媒體,鐘意寫乜作乜都得,一個守尾門,幫手諗埋借口開脫。小市民都唔知可以點

男爵府

好媽媽勳章

月亮免 發表於 19-9-16 17:42
我已經講左兩邊都選擇性失明

咁你舉幾個黃屍選擇性失明例子嚟聽下
●▽●●0●●﹏●●︿●

首頁

尾頁

跳至