時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

https://www.facebook.com/onccnews/videos/491098858369186/
社會陷武力升級循環 政府應帶頭平息

亂局何時止,此刻可能無人會提供到答案。而更令人擔心的時,雙方已陷入不停提升武力的循環,「警察覺得示威者搞亂社會,示威者都可能唔明警察都承受好大壓力。如果你有警察嘅背景、受嗰個環境影響,其實你都可能做同樣嘅嘢。相反警察有示威者嘅經歷同背景,都可能會一樣。我哋首先要嘗試了解對方所受嘅痛苦,但之前自己要學識有個平靜嘅心,有一個真心願意聆聽嘅能力。」

==================================================
布望大家可以沉澱一下,從新思考出發.

chloepapa  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-9-16 21:50

象牙宮

回覆樓主:

我完全企唔到係暴徒想法,佢地變態,非常暴力

janice_cat    發表於 19-9-16 22:04

公爵府

無話可說 發表於 19-9-16 18:53
我完全企唔到係暴徒想法,佢地變態,非常暴力

吾明x2, 搞亂香港好開心咪

珍珠宮

kck811 發表於 19-9-16 18:35
https://www.facebook.com/onccnews/videos/491098858369186/

因為我是人,我真的不能夠聆聽和理解暴徒的想法

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我明,大家都有不滿,無疑雙方都有不理性致行為過激嘅表現。但都希望大家停一停,諗一諗,退一步海闊天空。
靜下來想辦法改善困局。

子爵府

karenlyk 發表於 19-9-16 19:15
我明,大家都有不滿,無疑雙方都有不理性致行為過激嘅表現。但都希望大家停一停,諗一諗,退一步海闊天空。 ...

認同。

已經幾個月,雙方都好疲累,生理及心理已超出負荷,導致太多唔理性行為,再繼續落去,只有百害而無一利。

最近見到既,我只能理解,但不能接受。

希望雙方都停一停。

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

勸交要有第三者

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

而家係暴徒唔聽意見,佢地只要自己想要既,想聽自己想聽既,唔理其他人想法。佢地係衰過共產黨既紅衛兵。

別墅

hnh_mami 發表於 19-9-16 19:20
認同。

已經幾個月,雙方都好疲累,生理及心理已超出負荷,導致太多唔理性行為,再繼續落去,只有百害而 ...

同意.. 其實2邊都一定有責任. 所以全部人都應該停一停

子爵府

認同。

已經幾個月,雙方都好疲累,生理及心理已超出負荷,導致太多唔理性行為,再繼續落去,只有百害而 ...

唔覺鬼暴徒好累,佢地帶著口罩,執行自己應為既公義,佢地既心已經染黑,只會想做更多破壞,睇連登就知架喇

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

LKAAUI 發表於 19-9-16 21:03
同意.. 其實2邊都一定有責任. 所以全部人都應該停一停

暴徒唔出黎, 警察一定可以準時收工架!
放下自在

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

認同。

泛民議員樂此不疲,借助砲台山雙方一時的暴力,大造文章,抹黑警方。只是指責一方。

水晶宮

kck811 發表於 19-9-16 18:35

係咪暴徒出現,所有警察同無辜市民要企定定比佢打呀?不如樓主試下work唔work先啦

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

認同。

一般人爭拗甚至打交,的確雙方都要停,就最有效。

但警察職責係維持社會秩序同治安,必須暴徒先停,否則暴力示威不斷,警察停下來就係失職。

tibetlee13    發表於 19-9-17 07:40

侯爵府

如果肯除低口罩就立即停到啦,,,
基本上得d黃黑充滿激情同行動力,從不停傳圖,信息,新聞,,不過全部都要啱人家心水,,到上街show臂力掉汽油彈,港鐵show彈跳力,隨時粗口show口水,,,全部得一班人活力無限,,
你可以叫停?你望下人地會唔會回你粗口16字真言

伯爵府

BK Milk勳章

有班人抱住攬炒心態根本唔會收手!
示威者唔攪事根本警方一直好容忍,你和平行咁唔會有野囉,佢地收手嘅話警察唔洗走出場啦,但係如果警察讓步唔理,你估班暴徒會收手咩?佢地咪只會變本加厲

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

男爵府

認同。

暴徒停,警方停。就系咁簡單。有暴徒的地方警方才會出來!不如你去問下班暴徒,肯唔肯停手啦。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

日日都搞事,叫人點沉澱

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

嫻姨不知幾支持啲青年人

首頁

尾頁

跳至