時政擂台

跳至

首頁
34567...21

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

dyl 發表於 19-9-16 23:16
我係大陸人都唔會將錢放喺香港, 買樓都吾会, 香港而家咁危. ,聽聞有D香港嘅資金已走資咗去星加坡
...

好多人拍手讚好呢
(不包括我)

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Ol0314 發表於 19-9-16 12:13
咁你又叫人只吃生命面包
口不對心

生命面包唔係本地牌子咩.....
請更年期大媽唔好追擊我, 高抬貴手

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Ol0314 發表於 19-9-16 12:13
你又黎平衡時空?
你quote 的新聞講5-7月呀
八月機場少左幾多貨運量你又唔講?

8月數據..出左就同大家SHARE下..

子爵府

good_pig 發表於 19-9-16 23:19
8月數據..出左就同大家SHARE下..

上面講左啦 數字做出黎比有心人睇
單單一個失業率 就可以代表經濟表現?
咁就唔洗計GDP 唔洗計空運貨運量啦
知唔知咩叫通脹通縮?
你地黃人咁叻 睇野咁清晰
無理由咁都唔知 亦或有心誤導?

侯爵府

2019新春慶豚圓

Kanyin 發表於 19-9-16 23:11

公爵府

Alex123 發表於 19-9-16 20:34
話需大陸遊客不來港影響做遊客生意的行業,但大陸資金還是會走來香港。對大陸有錢人來講,錢要離開大陸才 ...
我識個大陸做生意的朋友的係咁講, 但佢選擇其他國家買物業, 冇選香港, 一來貴, 二來佢覺得錢去香港, 香港都係UNDER 大陸, 咁同冇運出冇分別

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

旺角幾間無良藥房執左,都好嘅,淘汰一班無良奸商,我見到有啲藥房似行騙格,啲海味無標重量單位,執藥賣野果啲又成付爛仔格。

侯爵府

畀面勳章

Kx16 發表於 19-9-16 21:44
經濟幾時好返要視乎林鄭幾時先肯出黎回應呀,6月份話’暫緩’, 個市升咗一千點,8月份話’撒回’個市亦升一 ...

錯晒

班大鱷搞生搞死都係想搞到解放軍出黎,搞到一國兩制正式破滅

佢地從中可撈二千億

而家相反,只等結算,斬佢地一頸血

*獨立委員會*只不過係暴徒拎黎洗白,無助任何意義上既追究責任

翡翠宮

ck609 發表於 19-9-16 23:05
慳啲啦你

就係你,支持班畜生,支持班曱甴。

寶石宮

rean_chau 發表於 19-9-16 12:31
旺角幾間無良藥房執左,都好嘅,淘汰一班無良奸商,我見到有啲藥房似行騙格,啲海味無標重量單位,執藥賣野 ...

閃燈果D?

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

以前樓市大跌, 勁多負資產, 有唔小攪唔掂走去跳樓, 相信今之經濟差, 樓市會小跌但會保持住, 退場果班係炒家多。

大宅

[email protected] 發表於 19-9-16 22:26
沙士大家一條心共同進退
依家有班人係想推倒restart

冇錯,D黄人仲要扮冇事

珍珠宮

PUIPUI2000 發表於 19-9-16 20:05
香港只會一直差落去, 你睇下 啲學生質素就知.

就算今次平定咗 可能每四年就一次

佢班垃圾宜家覺得有咩不滿,掟爛d野,對方就會妥協,咁嘅 mindset 死得

大宅

幾時好番?……已是後話
宜家好多人吾知自己頂到幾耐,頂吾住之後想重生談何容易

大宅

Ol0314 發表於 19-9-16 23:18
好多人拍手讚好呢
(不包括我)

啲黃人係拍曬手囉

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

都未玩完

言之尚早

公爵府

2019新春慶豚圓

FJmom 發表於 19-9-16 23:27
我識個大陸做生意的朋友的係咁講, 但佢選擇其他國家買物業, 冇選香港, 一來貴, 二來佢覺得錢去香港, 香港都 ...

香港現在可能並非首選。不過大陸土豪確實又有不少。有些要走資一億幾千萬,其中放一、兩仟萬在香港買一層樓也不奇。而且香港近大陸,得閒來住下又可以,出租管理又易一點,稅務又簡單。當然香港的樓價確實很貴,冇幾千萬以上資金的未必會選擇放一部份在香港買。

大宅

Alex123 發表於 19-9-17 00:03
香港現在可能並非首選。不過大陸土豪確實又有不少。有些要走資一億幾千萬,其中放一、兩仟萬在香港買一層 ...

又一個黃人

公爵府

2019新春慶豚圓

sam/josh 發表於 19-9-17 00:06
又一個黃人

原來現在要唱衰香港先代表愛國呀!

咁你預期香港樓價要跌幾多先合理?

男爵府

y2k60000 發表於 19-9-16 20:27
香港交去呢一代人既手, 會玩完
唔需要咁悲觀。毛主席都係攪運動嘅高手。

首頁
34567...21

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊