自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章

karenhyy 發表於 19-9-17 00:28
我都🈶️個朋友勁自私,從來搵我食嘢,都要我去佢屋企附近,我🈶️時提出去第二度,佢就勁多 ...

我係你就會行動

男爵府

我曾經有個閨蜜,結婚時請佢做我伴娘,點知我結婚當日佢鬧我痴線。之後我就冇再聯絡佢咯。

子爵府

唔尊重人,以為自己好叻

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 kensiu 的帖子

老朋友唔等於好朋友(或者值得交朋友), 明知有問題仲繼續做朋友, 你又真係耐人尋味!

大宅

2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

虛偽,成日誇大自己,讚自己又靚又高又瘦,對外就成日話自己病工作忙,想多d人同情佢,而最討厭嘅一點就係“me too",咩都話”我都係”,有次心情跌到落谷底想呻下,點知佢話佢都係,話佢自己慘過我,自此之後我就遠離左佢,最後仲要發現佢走去同杯葛我個班人玩

男爵府

Ahbee02 發表於 19-9-17 08:42
我曾經有個閨蜜,結婚時請佢做我伴娘,點知我結婚當日佢鬧我痴線。之後我就冇再聯絡佢咯。

...
我都係結婚時冇左2個好朋友, 結個婚真係睇到好多野...
雖然我自己有唔開心左好耐, 但諗深一層覺得只有自己想維繫, 人地冇心都係冇用... 既然緣盡就算... 人一生中總有好多過客, 同埋係唔同既階段就會有唔同既朋友...

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

試過同朋友絕交, 主要係積怨太深, 條友永遠愛幸災樂禍, 見我行衰運, 有咩衰野佢就最HAPPY。
佢份人係憎人富貴厭人貧個種, 心胸窄到不得了。
唔係朋友, 唔係損失。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都係緣盡

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Ahbee02 發表於 19-9-17 08:42

...

但因乜野鬧你痴線?
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

kensiu 發表於 19-9-17 00:01
我識個朋友,都算老朋友,但呢個人好自私,只有你幫佢,佢唔會幫返你,你幫佢N樣野,你叫佢幫返一樣小事, ...

好似冇同人絕交咁激烈,最多都係無痛分手。
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

約佢成日話唔得閒,經常放飛機
跟住冇搵大家好耐好耐 算唔算絕左交

公爵府

利用別人,不擇手段,自私、唔理人感受,有機心我都唔中意

男爵府

199707100304 發表於 19-9-17 09:46
但因乜野鬧你痴線?

由於係好多年前發生,印象中係好小事,細到自己都吾記得左。但我呢個朋友講野一向好直,直到得罪人都吾知道個種。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Ahbee02 發表於 19-9-17 11:35
由於係好多年前發生,印象中係好小事,細到自己都吾記得左。但我呢個朋友講野一向好直,直到得罪人都吾知 ...

率直本來係好事。
但有些人,率直得過份,乜都講,傷了人,又好難接受。

以前我都試過,只係講自己鍾意食某類型食物,俾人話我「呢D人咪屎忽鬼囉」
個下我都O佐。有時可能佢地冇心,但有D說話確實好銀耳囉!

男爵府

199707100304 發表於 19-9-17 11:40
率直本來係好事。
...

係啊!講野直,我平時都冇所謂,包容下就算。但結婚場合,就接受吾到。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

太保護自己 自卑變自大 吹牛到...接受唔到

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

未絕過交,答你唔到
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

男爵府

Fishbbmama 發表於 19-9-17 08:30
你仲係想? 仲未真係同佢絕交?
呢d人太自我中心, 唔岩做朋友
而家只有佢揾我,我絕對唔會主動約佢

別墅

回覆樓主:

聽到人哋讚我佢會喺側邊講其他話題... 好多野暗地裏同我比較..
成日話我老公唔好..佢自己嘅老公就最好

大宅

199707100304 發表於 19-9-17 11:40
率直本來係好事。

冇心銀耳都good一聲吞左佢,我果個ex fd直情係有心銀耳!之前我睇中左個手袋,ex bf買左比我,佢一句撻埋黎"你又叫仔買野比你呀?" 我聽到係即時著左 跟住又話其實啲名牌佢覺得唔值囉又乜又7咁!以前佢追名牌皮帶銀包我冇出過聲!之後佢叫條仔買左架車比佢(佢條仔係冇車牌),我心諗,你講到自己咁清高唔鐘意洗男人錢做咩叫佢買車? 仲要扮哂野話"我冇話過要買架,不過佢知我想買佢就買左喇" ,真係好笑,唔係你講佢點會知?係超識扮野同雙重標準,我諗返起想嘔

首頁

尾頁

跳至