跳至

首頁

尾頁

複式洋房

事緣係8月頭,到元朗泳池睇小朋友學游水個池好多條線已被泳會霸左黎教水
其中有一間叫卓泳體育會既教練會體罰式學生

只要學生游得慢小小,上水個下會打頭,踢學生屁股等等.....
眼見此教練太離譜,已過去同佢理論做咩要打學生
態度惡劣既佢只識兇人,十分不知所謂

由於事態嚴重,我們已拍下影片 再向他們負責人要求交代,得到的是十分hea答和官方口吻
在此提醒各家長要小心此泳會

我們的小朋友去開心學游水,不是受這種對待來學習的😡😡😡😡

大宅

謝謝提醒, 呢個泳會甘離譜都得! 攪到D小朋友在沉重壓力低下學游水, 完全享受唔到游水既樂趣, 佢地係唔係又係果D力谷小朋友去參加比賽攞獎駁聲譽果D泳會黎架?! 佢地甘樣會令到小朋友驚左游水, 有反後果喎!

複式洋房

回覆 ingrid000 的帖子

係,有部份會谷比賽的
催谷學生有好多方法,但體罰就一定唔得
好多好細個,咁樣俾大人拍落頭後面,你覺得有冇影響
就算冇都唔應該咁做,何況唔係細力,真係睇唔過眼

大宅

chowryman 發表於 19-9-17 09:08
事緣係8月頭,到元朗泳池睇小朋友學游水個池好多條線已被泳會霸左黎教水
其中有一間叫卓泳體育會既教練會 ...

我上年有小朋友去個陣都有見過呀,真係好好好惡,不過唔記得係邊間游會,即刻覺得,同小朋友去學水都係去望一望好d

大宅

chowryman 發表於 19-9-17 09:08
其中有一間叫卓泳體育會既教練會 ...

係咪粉紅色粉藍色帽?

男爵府

我小朋友跟呢個泳會游咗9年,教練個個都好好喎⋯⋯從來唔會強迫比賽去攞獎,從來冇聽過,睇過啲教練打人,如果你睇到可能係個別事件,又或者觀點與角度問題

首頁

尾頁

跳至