自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

我女果班有個無返成個月都無問題, 最好同老師講聲

公爵府

病左梗係休息重要啦!身體要緊!何況只係K1!

子爵府

香蕉煎餅 發表於 19-9-17 14:09
謝謝各位回覆,咁我放心照顧小朋友啦

我女k1時讀名幼,因公公急病要赴美,請左兩個月假……學校明白,比d教材功課跟返就得……

翡翠宮

回覆樓主:

病嘛…老師會理解

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

唔好太擔心, 最緊要小朋友好返.
如佢係屋企有精神, 可以同老師講, 每一兩日返學校攞家課回家做.
我女學校以前係咁. 學校問我做唔做.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

病就休息多幾日,幼稚園唔返一星期好小事

男爵府

老師比你仲緊張,要完全好番先好返學

男爵府

香蕉煎餅 發表於 19-9-17 09:31
K1返左幾日學就病到住醫院,我想佢休息多幾日,但會否影響老師對學生印象?第一次做人媽媽唔係好識 :igiveu ...

未好返晒照返學更影響印象,包保所有同學家長都唔妥你

大宅

K1返左幾日學就病到住醫院,我想佢休息多幾日,但會否影響老師對學生印象?第一次做人媽媽唔係好識 :igiveu ...

不會

男爵府

病左都無計,我小學的女,之前都病左無返10日,都無計,健康緊要

大宅

病就要休息架啦!老師會明白的。
再加上啱啱返K1真係好易病…我囡嗰時讀K1一返學就開始病,咳咗成兩三個月先好得番!!又試過有同學仔患手足口病返咗學,咁啱同學仔坐隔離阿囡又受感染…要提早放暑假…所以如果唔舒服嘅話老師都會建議請假喺屋企休息!!絕對唔會介意小朋友因病而請假!!

琥珀宮

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

身體要緊,老師唔會有壞印象,因為小朋友太易病!

已刪除用户

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

身體要緊
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

K1 無所謂啦,小朋友身體健康緊要d,就算讀小學老師都會體諒。

琥珀宮

無問題

侯爵府

回覆樓主:

k1無問題啦,最緊要小朋友健康同開心。

翡翠宮

回覆樓主:

一定唔會,幼稚園正常都情願你唔好返住,好返晒先返學,費事病菌傳開仲麻煩。

翡翠宮

牛年勳章

幼稚園唔返一星期好平常,老師都想小朋友完全好番先返學

首頁

尾頁

跳至