自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

翡翠宮

chekchek 發表於 19-9-17 20:57
比利時尿尿小童像同瑞士垂死狮子像..瑞士紅十字會縂部
想當年本西歐遊既介紹
...

舊年我跟團都仲係尿尿小童同垂死獅子....同我2x年前背包遊一樣 不過因為仔仔未去過,ok啦

伯爵府

開心吸收勳章

evip 發表於 19-9-18 01:01
布拉格,得條橋,其實好多歐洲地方都是咁樣。

我上山去布拉格個塔睇風景,加埋日落好靚

珍珠宮

PKFC 發表於 19-9-17 19:45
海南島的天涯海角, 山長水遠去到 頂.....一聲

呢個真系……

侯爵府

JaneJaneT 發表於 19-9-17 10:12
有什麼旅遊景點令人失望, 覺得名不副實?

比利時個pee pee 小童像⋯⋯
細到差D行過左

侯爵府

PKFC 發表於 19-9-17 19:45
海南島的天涯海角, 山長水遠去到 頂.....一聲

遙想當年蘇東坡由京城一直被貶貶貶,貶到去海南島,都應該「頂」左好多聲先寫得出「天涯海角」四個字,你嗰一聲頂都好應景啊

侯爵府

kavenzou 發表於 19-9-17 11:37
次次去鼓浪嶼都係走馬看燈,普通島仔一個,人又多,吾明有乜吸引

是卅年前的它吸引,不是現在

公爵府

ifefe 發表於 19-9-17 20:48
金鱗湖 - 六月去,湖又細,水又濁,勁多樹葉,完全感受不到, 相都唔想影

小樽 - 一月份落緊雪去到,四週 ...
小樽我諗番起個境又幾似火炭條坑渠我都係落雪去,凍到BK

男爵府

JaneJaneT 發表於 19-9-17 10:12
有什麼旅遊景點令人失望, 覺得名不副實?

威尼斯,真係好似廣州 d舊樓,心諗乜咁落後架

伯爵府

caryfox 發表於 19-9-17 12:58
請問烏魯魯你用什麼方式去?飛機、火車?

內陸機去Ayers Rock Airport,ulruru附近有resort、有local tour join.

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 19-9-17 19:38
黑me蚊蚊, 無野睇! 我都無去! 朋友講既

我有去
認同你朋友comment

當時我無落地行
齋坐車遊 咩都睇唔到 因為黑
我估肯行應該有趣d

用戶要求終止服務

回覆 coolnestea 的帖子

呢個好好笑,當年去到想朝聖,搵來搵去都搵唔到,原來已經行過左都唔知,細到呢⋯亦唔知有咩咁特別。

子爵府

JaneJaneT 發表於 19-9-17 10:48
日本九州的金鱗湖,好細,唔覺有咩特別

都ok啦

子爵府

Kenmum 發表於 19-9-17 11:03
北海道小樽

認同,條運河冇乜特別

子爵府

tingtong 發表於 19-9-17 11:13
梵蒂岡勁多勁多人
鼓浪嶼比心目中平凡

梵蒂岡估唔到細得甘緊要,重勁多勁多人

珍珠宮

減齡達人勳章

CheungKeeKee 發表於 19-9-17 17:29
回覆 寵壞了 的帖子

夜間動物園不好玩?打算聖誕去,還是必去景點。

新加坡的night safari無嘢睇,d動物匿埋晒瞓覺。一隻半隻見到都係樹內睇唔清。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

新加坡魚尾獅

子爵府

toffeechoco 發表於 19-9-17 11:59
隱野八海, 幾個 大水氹咁

糸....根本冇嘢睇。呢啲都係搵錢野...

其本上香港人都想去睇風景但其實冇咩特別

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

KTKTKT5 發表於 19-9-17 13:37
其實布拉格係幾靚, 不過唔好抱好大期望
波蘭都係, 但Auschwitz一定要去認識歷史
日本其實好多景點 ...

冬天去好多時見唔到太陽

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

iki 發表於 19-9-18 08:29
新加坡魚尾獅

你想有幾特別
放下自在

首頁

尾頁

跳至