時政擂台

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pillarfung 發表於 19-9-17 11:51
智文?抵佢死啦!

呢間衰嘢淨係做大陸人生意㗎咋,依家現眼報啦!

原來響BK咁紅....

伯爵府

大力大力 發表於 19-9-17 19:24
你仲未答我,一半药房執笠店舖咁做咩呢?

家庭式士多呀?

食店喇
仲有好多其他店鋪
租平d先有多元化的發展
唔係間間鋪 都offer 到藥房 金鋪的租金

水晶宮

Slacker 發表於 19-9-17 15:24
題外話,早兩日去澳牛食野伙記居然攞張圓櫈俾我放袋

唔關事, 早幾年去食, 伙記都試過幾次俾櫈我放袋

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

舊款胃U(左)、新款胃U(中)及胃仙U(右) (潘安奇攝)

指影射藥效果更好 「屋企人都食」

記者到荃灣如心廣場智文藥房,向職員想購買胃仙U,對方即淘出原裝胃仙U,記者追問有沒有其他有類似藥效的產品,職員即帶記者到另一個藥架,推介架上的兩款影射藥「胃U」指:「呢隻會靚啲,我屋企人都係食呢隻。」並補充道,「新款」胃U及「舊款」胃U之中,新款較好,職員見記者猶疑,即說:「唔緊要,你鍾意邊個咪邊個。」由於盒上並無標明價錢,記者詢問兩者價格差別,對方表示要「check check先」,然後指舊款168元,新款199元。而記者同一時期在智文黃大仙分店購買一樣的新款胃U,只是128元;換言之,在如心廣場分店內購買產品,變相貴了近六成。

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E ... 6%E5%94%94%E5%BE%97

男爵府

我家附近都有呢間分店,但我不喜歡去買東西,因爲d店員個樣,賊眉賊眼咁。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

男爵府

karshing 發表於 19-9-17 16:19
以前都有主動比,唔係次次,澳牛都有好多香港客!

其實我去過好多次都幾好㗎,可能我嗰時大住肚一唔係就帶住BB呱

侯爵府

toffeetong 發表於 19-9-17 15:37
之前咁寸咀,而家冇人再排隊
真心唔覺特別好食。

人少左都唔會去, 之前太串, 當D客唔係人。

伯爵府

市場自然淘汰

子爵府

annwongmama 發表於 19-9-17 15:09
成地都係....真係咁多人要藥咩......

而家少左自由行,應該好多藥房都做唔到啦~

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Alex123 發表於 19-9-17 22:05

原來是選擇性怕人失業。明白!

有病,我從來沒有想過背後是什麼類人開药房~

原來你把政治滲入經濟, 這樣分析一定偏頗~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

回覆 keikeicat 的帖子

之前每次入去都要逼逼逼一餐先得,上星期去行得好舒服,可以慢慢睇慢慢選擇,而且收銀條隊快好多。

珍珠宮

大力大力 發表於 19-9-18 07:00
有病,我從來沒有想過背後是什麼類人開药房~

原來你把政治滲入經濟, 這樣分析一定偏頗~ :surpr ...

你咁快思覺失調呀?

睇下自己如何講怎處理國泰航空?

男爵府

Snowman@HK 發表於 19-9-18 07:29
回覆 keikeicat 的帖子

之前每次入去都要逼逼逼一餐先得,上星期去行得好舒服,可以慢慢睇慢慢選擇,而且 ...

冇錯!

首頁

尾頁

跳至