自由講場

跳至

首頁
23456...18

尾頁

男爵府

回覆樓主:

你個friend 都痴Q線,自己細佬都未必幫佢做了,更可況朋友男朋友,神經病,仲有十年朋友唔算耐。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

唔做中,唔做保,唔做媒人三代好~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

asd456 發表於 19-9-17 18:24
你個friend 都痴Q線,自己細佬都未必幫佢做了,更可況朋友男朋友,神經病,仲有十年朋友唔算耐。
...

我識有個女仔同男朋友做擔保人,最後分手,男朋友層樓負資產,要孭債上身~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

龍貓車 發表於 19-9-17 17:58
真係好唔開心
有個好好嘅朋友
佢話佢男朋友要買樓,但過唔到壓力測試

你拒絕好正常,撑你。

男爵府

真係好唔開心
有個好好嘅朋友

你做左擔保人也不用買自己樓...等他供滿你先甩難...米傻啦⋯⋯就算親人也不會做

伯爵府

回覆 龍貓車 的帖子

我係你,電話都封埋佢!!簡直不知所謂,咁既朋友,要唔要都罷

珍珠宮

回覆樓主:

明白樓主感受,不過不用可惜,十年友情到今日才睇清楚對方。

正常人都揾直系親屬啦! 點會揾朋友呀?佢地想結婚就要自己諗辦法,要怨就應該怪佢男友冇本事,而唔係話你令到佢結唔成婚。

大宅

回覆樓主:

唔明理又自私,咁嘅朋友唔要都罷啦。

男爵府

真係好唔開心
有個好好嘅朋友
佢問你就係唔當你朋友,唔使客氣,
呢d人自私自利,到時佢供唔到你點

大宅

我都唔會幫,當少個朋友。

男爵府

雖然會唔開心,但可能遠離佢對你係好事

珍珠宮

回覆樓主:

你個朋友都好犀利
咁都開到口

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢無諗自己同男友工作上都可能遇上三衰六旺, 感情生變嘅時候!!!

大宅

有d銀行唔做朋友擔保按揭架
你個fd遲d買貴左,會當你欠佢差價,早走早著

伯爵府

春季勳章

回覆樓主:

由佢,無能力就唔好買住。
朋友都唔會,梗何況喺你朋友個男朋友。佢哋散咁你哋又喺咩關係?

子爵府

坦白講,親如兄弟姊妹都唔會幫啦,更何況朋友。
恭喜你,睇清朋友真面目,呢d所謂朋友,冇左仲好,冇損失。

大宅

真係好唔開心
有個好好嘅朋友

甘理d 野又真係唔好亂擔保 ... 幾多年朋友都係甘話啦~

伯爵府

無佐咪無佐,呢d朋友你仲想keep?佢唔block你你都要block佢呀!

子爵府

回覆樓主:

絕交!襯早睇清楚佢分人 !

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

甘佢唔當你朋友, 擔保人點可以隨便做
若果佢block, 由佢block
佢都唔係真朋友, 甘樣為難朋友架咩

首頁
23456...18

尾頁