網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題。
平時淘寶幾間買野用開集運,但今次只想係天貓超市買啲野,費事送到中轉站再送黎香港。
想知道如果係天貓超市買野有食物同飲料,可唔可以直送香港?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

七年年 發表於 19-9-17 18:09
如題。
平時淘寶幾間買野用開集運,但今次只想係天貓超市買啲野,費事送到中轉站再送黎香港。
想知道如果係 ...

可以,天貓超市一向有直送香港,¥199自取包郵10kg,¥249送上門。不過我一向都推薦京東 ,呢期¥99包郵5kg,分别在京東多嘢賣好多,係百貨公司,例如我今日買咗平板電腦,搭包鳳爪同1.5kg油粘米。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

lyh80115 發表於 19-9-17 18:27
可以,天貓超市一向有直送香港,¥199自取包郵10kg,¥249送上門。不過我一向都推薦京東 ,呢期 ...

Ok,我未用京東,睇睇先

珍珠宮

七年年 發表於 19-9-17 18:40

裝個app玩下,有張新人30蚊無門檻券可以用,不過最後實付¥99才包郵。另有399減80及999減200都好筍,我買平板就平咗200啦!

大宅

lyh80115 發表於 19-9-17 18:46
裝個app玩下,有張新人30蚊無門檻券可以用,不過最後實付¥99才包郵。另有399減80及999減200都好筍,我買 ...

真係好抵喎,多謝你推介

別墅

我買過好多次天地一號蘋果醋

大宅

當你係俾錢時係香港地址, 而又成功俾錢,
就會送香港

珍珠宮

七年年 發表於 19-9-17 18:40

我今日又落單,主要幫同事買,有食品 、轉插、LED燈,我只買護膝,用埋張399減80,我唔洗畀錢兼有錢賺

大宅

lyh80115 發表於 19-9-17 18:27
可以,天貓超市一向有直送香港,¥199自取包郵10kg,¥249送上門。不過我一向都推薦京東 ,呢期 ...
請問249包幾kg?

珍珠宮

TYPHOON▷8◁ 發表於 19-9-19 17:34
請問249包幾kg?

10kg

大宅

lyh80115 發表於 19-9-17 18:46
裝個app玩下,有張新人30蚊無門檻券可以用,不過最後實付¥99才包郵。另有399減80及999減200都好筍,我買 ...

雖然係直送99免運費,但點解送上門註明要收$20

大宅

shirleychi 發表於 19-9-23 09:43

如圖

珍珠宮

shirleychi 發表於 19-9-23 09:43

係住宅附加費,工商區或自取就唔洗畀。

大宅

lyh80115 發表於 19-9-18 17:55
我今日又落單,主要幫同事買,有食品 、轉插、LED燈,我只買護膝,用埋張399減80,我唔洗畀錢兼有錢賺 :ho ...

對比左下天貓超市直送,天貓直送仲貴過我集運,即係我叫天貓送到我集運點我再送到香港都仲平過叫佢直送。
見到京東有新人券30蚊,首5KG有得免郵,我雖然超重左少少,但都只係俾17.5,比較抵
我已經落左order,想問一般要幾耐先收到貨?
另外想問下你買果個華夫餅係咪好好食?

大宅

回覆 shirleychi 的帖子

JM提醒一下你個人資料暴露左出黎

大宅

七年年 發表於 19-9-23 12:11
回覆 shirleychi 的帖子

JM提醒一下你個人資料暴露左出黎

冇留意到添唔該晒

珍珠宮

七年年 發表於 19-9-23 12:04
對比左下天貓超市直送,天貓直送仲貴過我集運,即係我叫天貓送到我集運點我再送到香港都仲平過叫佢直送。
...

呢排要5日呀,¥99包郵易咗,多人買。華夫餅我同事買,未到,不過我唔太睇好。

大宅

lyh80115 發表於 19-9-23 13:29
呢排要5日呀,¥99包郵易咗,多人買。華夫餅我同事買,未到,不過我唔太睇好。
...

明白

男爵府

天貓超巿以前有88包郵
不知幾時再有。。。

珍珠宮

ko3go 發表於 19-9-27 08:42
天貓超巿以前有88包郵
不知幾時再有。。。

又玩下京東囉,呢4日又搞食品、飲品無門檻包10kg,買米都得,超易買!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊