時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

traeh 發表於 19-9-17 19:43
我明白校長做教育工作,要用愛用心去諄諄教誨學生,但真係一句指責都無,由佢哋隨意打爆玻璃,破壞學校設 ...

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

大學生wo

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

回覆 traeh 的帖子

校長好明顯怕咗班人,但作為教育工作者,無理由唔仗義執言

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

rb2016 發表於 19-9-17 19:25
咁我要努力工作和儲錢,香港的大學似乎唔適合我小朋友讀

佔中時我已經覺得香港既教育唔適合我個仔,讀完中三今年8月底去左英國留學lur, 正值求學階段唔應該攪政治同罷課囉,仲要無德無品,開口就粗口,掦手就打人掟汽油彈。痴晒線。

伯爵府

浸水大學!個個學生個腦都俾水浸過,浸壞左!

珍珠宮

Jane1983 發表於 19-9-17 20:01
回覆 traeh 的帖子

校長好明顯怕咗班人,但作為教育工作者,無理由唔仗義執言 ...
恭喜校長。。教到個個青出於藍。

珍珠宮

點解一間學校,搞到好似爛仔館咁

寶石宮

2024年龍年勳章

Moonlight819 發表於 19-9-17 19:17
之前學生會代表的英文已小學雞也不如,品格還差成這樣,這些就是所謂的香港大學生嗎?真的不知所謂!

真係垃圾
幸福可以好簡單

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

全香港我只見到校長陳卓禧博士敢義正嚴詞駁斥一班港毒學生,佢講殖民地時代唔怕被港英政府打壓,今日更加唔會怕,我地由始至終都係一間愛國既學校⋯⋯班學生個個頭dup dup 無野講,呢D先係真校長。
其他果D只係怕事既縮頭烏龜。

水晶宮

回覆樓主:

阿校長潛水了?有冇回應?

水晶宮

仲記唔早排浸大生因普通話豁免試不合格,上去教職員室圍人地仲要講粗口辱罵,衰過黑社會!成績差唔緊要但連做人最基本禮貌尊重都無,目中無人,自高自大,去邊都唔會成功!到時咪賴落社會度

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

遲早比班畜牲暴打 , 晚節不保 , 校長快逃

琥珀宮

Moonlight819 發表於 19-9-17 19:17
之前學生會代表的英文已小學雞也不如,品格還差成這樣,這些就是所謂的香港大學生嗎?真的不知所謂!

呢啲咪係佢地恒常係街頭做嘅事囉,非常習慣手法。

黃機構記住要請呢班浸大學生喎,藍機構識做啦!

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

佢哋好熟手,噴黑 CCTV、開遮、打爛玻璃………

水晶宮

我明白校長做教育工作,要用愛用心去諄諄教誨學生,但真係一句指責都無,由佢哋隨意打爆玻璃,破壞學校設 ...

體諒下,你有眼見唔支持佢地既下場架啦,到時屋企比人圍都事少(其實圍過),學生燒左佢辦公室同屋企都仲係D死物,最驚隨時好似外面D阿伯比人打到入醫院。

伯爵府

回覆 Moonlight819 的帖子

諗深一層,校長老師教導有方令自己受返,當然間間學校也有份出力先有呢班學生出現,通識教學生掙取想要嘅野,如果政府(校長)吾听用激進手法表達,而家不是受返嗎!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

教不嚴, 師之惰

greenpea    發表於 19-9-17 20:52
放下自在

禁止訪問

琥珀宮

yuyueng 發表於 19-9-17 20:16
全香港我只見到校長陳卓禧博士敢義正嚴詞駁斥一班港毒學生,佢講殖民地時代唔怕被港英政府打壓,今日更加唔 ...

下一代嘅跋扈,就係上一代嘅軟弱無能養成,在家在校在職場在社會如是。

yuyueng    發表於 19-9-17 20:25

水晶宮

simple430 發表於 19-9-17 20:20
遲早比班畜牲暴打 , 晚節不保 , 校長快逃

我都咁話,叫佢老婆收拾細軟,自己拿拿聲起手機買定機票快快離開,趁呢排機場無咩異様。

首頁

尾頁

跳至