夫婦情感

跳至

首頁
23456...7

尾頁

禁止訪問

公爵府

牛年勳章

PTMCYS 發表於 19-9-24 07:59
男的, 急進, 無耐性 ---> 我做事情比較急,快手, 但唔算急進和無耐性.

令男方有點洩氣兼唔抵 ---> 我又 ...

看到你的回應, 唔知點解, 硬係覺得, 你撐住自己的內心團氣, 叫自己, 係老婆大意, 唔為意, 善忘, 佢知我好既, 我又唔係嬲, 少少呻吧! 我做左好多主動既, 我男人, 應該的, 佢唔記得, 我就輕輕提下佢, "果排會識做和改善".

另外, 老婆有無真心認過自己錯呢? 有無真心感謝你的付出, 她有無真心花心思氹你, 有無自動要求幫你按摩, 有無主動攬你

大宅

長氣過唐僧

LeBlue    發表於 19-9-24 16:46

洋房

一個女人最幸福的事情就是嫁給一個將佢當女咁湊,當女咁愛錫的男人!
其實為母則強,佢一個人的事情好多事情都做得好好。在你面前就做返細路女,因為有安全感。係愛
好好珍惜啦!

LeBlue    發表於 19-9-24 16:46

子爵府

CMMANDY 發表於 19-9-24 15:30
看到你的回應, 唔知點解, 硬係覺得, 你撐住自己的內心團氣, 叫自己, 係老婆大意, 唔為意, 善忘, ...

剛到了上海, 在酒店處理完公司事.....

謝謝妳的留意! 其實無咩話死撐條氣喎, 我唔會睇得自己係最重要的...... 堅持就每個人都要架啦, 做人好難完美的, 自己做唔到更要體諒人, 其實我要的家庭係好簡單, 佢係我要求範圍內的. 緣份注意係佢, 唔會考慮她入, 就算遇到更好.

按摩係佢以前教我的, 要用陰力, 當佢心煩, 教仔生氣, 攰就會幫返佢, 依D 係儲愛的時間....我有時脾氣都好大.

花心思氹你

- 佢有, 我到左上海, 報平安, 佢會話辛苦了. 平時都有, 當然無拍拖咁多, 佢返工返學睇仔, 有時有freelance, 有時做屋企野, 交費等, 忙/攰而忽略都會有, 可以諒解的.

老婆有無

真心

認過自己錯呢 -->

佢好有性格, 佢會唔出聲, 密密做, 會跟我要求靜靜做, 但好少道歉, 以前她屋企影響掛, 依D 係佢性格問題, 佢D 性格對第二D 男人好蝕底, 緣份天註定吧, 最後由我黎handle....

有無主動攬你

- 依個當然經常有, 如果講同齡的人, 我唔算差, 唔失禮的, 又好埃又好攬.

有無

真心感謝你的付出

--

佢唔易表達的, 唔多..., 但都有, 佢有時唔當面讚, 但會係FACE BOOK 打感恩的說話. 我之前成日自己去outlet, 去街, 見到啱就會買比佢, 回家佢會話邊有老公咁怪, 周圍行街只係買野比老婆, 見佢係由內心開心出來(太太衣著好慳, 我會叫佢買好少少的), 有時D 野盡在不言中既...

公爵府

牛年勳章

PTMCYS 發表於 19-9-24 18:00
剛到了上海, 在酒店處理完公司事.....

謝謝妳的留意! 其實無咩話死撐條氣喎, 我唔會睇得自己係最重要的.. ...

互相欣賞,互相包容,互補不足,體諒和明白對方的性格,接受對方的一切,讓對方做自己,輕鬆自由,非常好,最重耍你係真心,證明愛真係可以咁自然的

公爵府

多鬼餘,怕就吾好穿3點式,穿了又鬼鼠,其實泳池可以加件白色T就ok

子爵府

Bibibut 發表於 19-9-24 18:59
多鬼餘,怕就吾好穿3點式,穿了又鬼鼠,其實泳池可以加件白色T就ok

妳無睇細文, 佢就係忘記帶.

子爵府

Pianocake 發表於 19-9-24 16:42
長氣過唐僧

起碼好過短氣或唔夠氣

公爵府

PTMCYS 發表於 19-9-24 19:29
妳無睇細文, 佢就係忘記帶.

我有睇內文,我的意思是,既然怕就索性不要穿3點式,直頭買都吾買,一件頭算,又吾洗特登帶多樣野。

子爵府

CMMANDY 發表於 19-9-24 18:40
互相欣賞,互相包容,互補不足,體諒和明白對方的性格,接受對方的一切,讓對方做自己,輕鬆自由,非常 ...

證明愛真係可以咁自然的 --> 妳最後個句唔識覆, 太太和我都慼覺好奇怪, 係咪真係好愛, 分唔清, 但一起係舒服, 掛住對方, 會諗住一世, 但係咪好愛... 好難答.

我曾同佢講, 應該係前世未了的緣份, 但前世未必係夫妻, 可能佢係我工人, 我係要人照顧, 所以可能曾說過今世要照顧翻佢, 佢係到笑.....

我係會同佢講D無厘頭既野.....

子爵府

Bibibut 發表於 19-9-24 19:32
我有睇內文,我的意思是,既然怕就索性不要穿3點式,直頭買都吾買,一件頭算,又吾洗特登帶多樣野。
...

識佢19 年只見佢穿過2件泳衣, 之前係一件頭, 佢穿左好耐, 這三點式都十幾年了...

子爵府

Fishfishfish098 發表於 19-9-24 16:44
一個女人最幸福的事情就是嫁給一個將佢當女咁湊,當女咁愛錫的男人!
其實為母則強,佢一個人的事情好多事 ...

其實為母則強,佢一個人的事情好多事情都做得好好 ---> 點解妳好似識得佢咁既

洋房

PTMCYS 發表於 19-9-24 19:58
其實為母則強,佢一個人的事情好多事情都做得好好 ---> 點解妳好似識得佢咁既

...

因為我都係一個女人,一個媽媽!
8年婚姻將我由一個細路女變成一個女漢子!我累了,我沒心力再撐落去,所以我⋯⋯

子爵府

Fishfishfish098 發表於 19-9-24 20:09
因為我都係一個女人,一個媽媽!
8年婚姻將我由一個細路女變成一個女漢子!我累了,我沒心力再撐落去,所 ...

oh...! 抱歉.....

太太亦同我講過, 我唔係到佢好即極做, 我一在家, 佢就唔想做野, 所以佢成日叫我去行街, 唔好阻住佢, 去耐左又打鑼搵我...., 事實佢認有依賴我....

這幾日我出了差, 佢有自己空間了....

洋房

PTMCYS 發表於 19-9-24 20:17
oh...! 抱歉.....

太太亦同我講過, 我唔係到佢好即極做, 我一在家, 佢就唔想做野, 所以佢成日叫我去行街, ...

因為愛!
對老婆好點,祝你地甜甜蜜蜜一路都係咁sweet。

子爵府

Fishfishfish098 發表於 19-9-24 20:19
因為愛!
對老婆好點,祝你地甜甜蜜蜜一路都係咁sweet。

男人既野好睇際遇, 順景時心就雄, 講過D 咩都未必記得.......低潮時能否繼續? 平淡了時, 能否堅持, 要經常問自己.

我工作上會咁樣睇下屬, 提下屬和自己, 其實不容易... 都係幾十年見到的經驗.... 某D 野亦用到在家庭的處理上.

1/ 有學歷未必懂做.
2/ 懂做未必願意做.
3/ 願意做未必細心做.
4/ 細心做未必堅持做.

祝你地甜甜蜜蜜一路都係咁sweet --> 多謝, 希望妳順利, 越來越好

洋房

PTMCYS 發表於 19-9-24 20:55
男人既野好睇際遇, 順景時心就雄, 講過D 咩都未必記得.......低潮時能否繼續? 平淡了時, 能否堅持, 要經常 ...

大宅

PTMCYS 發表於 19-9-24 19:43
證明愛真係可以咁自然的 --> 妳最後個句唔識覆, 太太和我都慼覺好奇怪, 係咪真係好愛, 分唔清, 但一起係 ...

彼此相處自然舒服,不需要刻意經營,平淡幸福,細水長流,互補不足....,是真愛呀!不需要深究是愛情、親情、友情、前世的、今世的.....一直下去,足夠了。祝福樓主及各位JM,共勉之!

別墅

回覆 PTMCYS 的帖子

傻傻,講緊兩件個points嚟啫。唔洗在意。佢打咁多就唔俾人話注意細節。。我就俾人話,heeheehee~妳啱嘅

首頁
23456...7

尾頁

跳至