夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

luckybob 發表於 19-10-29 10:10
我都係。佢唔介意,你理得人,我都係咁,我老公都無話我。其實你太太咁,會否係你大男人引致的問題呢?
...

會否係你大男人引致的問題呢--> 男人有時要大男人, 要有霸氣才是man, 除一些我堅持無空間的事情外, 我一般都係小男人, 比佢處理, 作狀怕佢....., 咁樣的家庭才會有趣, 唔可以成日自己話事惡晒的, 女人要有自信, 當然每個人都要.

講返3點式, 妳係邊個場游先, 要睇下真定假.....

大宅

PTMCYS 發表於 19-10-30 08:48
會否係你大男人引致的問題呢--> 男人有時要大男人, 要有霸氣才是man, 除一些我堅持無空間的事情外, 我一般 ...

咪大環山泳池。
你都有你道理,不過兩個人相處都係講遷就。

子爵府

PTMCYS 發表於 19-10-30 08:41
哈哈, 不用sorry 咁認真, 我的分享基本上有一成人會"思考"或"參考得到" 就沒浪費了.

之前見依到來來去去 ...

早晨~其實看完樓主您的POST後,之後我真的多了機會從男性角度出發,多了機會考慮他的感受。所以很謝謝您的分享,期待您下次的寵妻文哈哈

子爵府

luckybob 發表於 19-10-30 10:17
咪大環山泳池。
你都有你道理,不過兩個人相處都係講遷就。

咪大環山泳池。--> 咁這區人有福了, 這機會不屬我的, 我這區人好保守....... 不過妳這邊泳池以前廿多歲去學過游水...

男爵府

LOVE074 發表於 19-10-30 10:37
早晨~其實看完樓主您的POST後,之後我真的多了機會從男性角度出發,多了機會考慮他的感受。所以很謝謝您 ...

呵呵寵妻文~唔係淨係我一個話樓主寵妻架

男爵府

PTMCYS 發表於 19-9-17 22:41
仔仔讀中學, 多了跟太太拍拖的時間, 開始尋回未生仔前的相處感覺.

上週六, 一早捉仔仔和太太去公眾泳池游 ...

其實我唔太覺得你太太有咩大問題,每個人都有唔同的特質,佢處事似乎唔太完美,但全都係小事,可能大事精明吧。唔好介意,我覺得你太計較,所指出的都係無傷大雅的小事。

睇埋你其他回覆,知道你其實都享受照顧太太的,祝你倆白頭到老。

子爵府

taidou 發表於 19-11-1 00:48
其實我唔太覺得你太太有咩大問題,每個人都有唔同的特質,佢處事似乎唔太完美,但全都係小事,可能大事精 ...

其實男人在大圍責任上照顧太太,係理所當然的事,亦要表現得大方,女人在細微上事實比男人優勝,所以在家庭生活的細緻裡,得到太太的照顧,大家互相緊扣,形成一個互動有愛的家庭很重要的,我都係履行我的部份,緊守岗位啫,唔覺得係享受,係要做的份內事,這個堅持係無時間限制的。

子爵府

mingmama 發表於 19-10-30 13:59
呵呵寵妻文~唔係淨係我一個話樓主寵妻架

寵是錯都不說,由对方繼續。我的只是錫,錫太太是應該的。

珍珠宮

回覆樓主:

麥記果度我想講應該大多數太太都會咁,我絕對鍾意坐卡位多過高櫈
仲有一定係老公負責買,我亦都會搭單麥樂雞
都係果句啦,老婆自己揀既

首頁

尾頁

跳至