時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

kit2004 發表於 19-9-18 00:45
是朋友
知佢係藍但個女深黃,之前試過為政見鬧交,講明屋企唔講政治!點知有日幫佢執袋上枱發現袋裡面成套fu ...

!其實最可憐就是這類父母!同政見還好(不分藍黄)!但分歧的令關係破裂及連带性問題出現。仲之希望昵位女孩子安全。。太多暴徒行為可恥、當發覺時!已經 為時已晚

大宅

kelvin5572 發表於 19-9-18 01:19
後生仔女,基本上係黃,黃師出黃生

黃師出暴徒

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

summerDDa 發表於 19-9-18 10:53
!其實最可憐就是這類父母!同政見還好(不分藍黄)!但分歧的令關係破裂及連带性問題出現。仲之希望昵位女 ...

佢個女已成年18歲,好難教得聽。政見分歧朋友都忍。但發現full gear就不能扮盲。

侯爵府

好像黄父母的子女反而少沖。

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

子爵府

In2c68 發表於 19-9-18 04:41
回覆 Ben2003 的帖子

我一路以為民主黨會免費幫佢地打官司㗎!

你太天真了,律師都要食飯,所謂免費只係免費法律咨詢,即係區議員辦事處果d。

大宅

我屋企仲攞命呀 我老豆係深黃.....

水晶宮

tutik 發表於 19-9-18 06:42
屋企唔講政治?即冇辦法勸導,只有比其他人影響,我一定講。

我同囡日講夜講,日日睇新聞睇tvb,我要比囡知道暴徒點破壞社會!

大宅

熱血勳章

tutik 發表於 19-9-18 06:42
屋企唔講政治?即冇辦法勸導,只有比其他人影響,我一定講。

我地都會講,不過都要了解對方性格,如果對方衝動容易發脾氣果啲就唔好講喇!

大宅

熱血勳章

cyyiu 發表於 19-9-18 11:07
我同囡日講夜講,日日睇新聞睇tvb,我要比囡知道暴徒點破壞社會!

我個囝都會同我一齊睇直播,佢都會一齊講,由其上次淘大單野,佢仲叫爸爸一齊落去撐場,鬧黑衣人!覺得佢地好唔啱,點解唔俾人唱歌,仲要打人!

禁止訪問

男爵府

kit2004 發表於 19-9-18 10:58
佢個女已成年18歲,好難教得聽。政見分歧朋友都忍。但發現full gear就不能扮盲。
...

這已經沒有辦法、唯有個女可以看到更多事實全部及開竅

水晶宮

abbytsang218 發表於 19-9-18 11:12
我個囝都會同我一齊睇直播,佢都會一齊講,由其上次淘大單野,佢仲叫爸爸一齊落去撐場,鬧黑衣人!覺得佢 ...

希望盡最大努力教好孩子!

伯爵府

就算唔係政治立場,中學大學時期都係朋輩影響好大,現在非常時期更加高危,叫你朋友搵媽咪或女性朋友幫手,應該會好d!

大宅

真係好傷感!

只得一個女必定如珠如寶咁錫佢(同我一樣)!相信個爸爸打咗個女佢一定比個女痛百倍!仲要話唔要哩個老豆…

個女已深黃,唔可以同佢強硬對抗,只會令佢更加投入對每件事反抗的情緒中,攪到唔返屋企在外邊就更危險。管就一定管唔到,又唔可以用鐵鏈鎖住佢,相信父母只可以希望佢每日平平安安返到屋企…

萬一被捕、要坐監、比人呃、皮肉受傷…過後都可以重新做人,係上咗人生重要一課。最卑微嘅願望,係唔好傷殘,同埋保住條命!

希望樓主朋友個女盡快返屋企,一家人萬事都可商量!

男爵府

yk2 發表於 19-9-18 01:12
女仔咁易深黃,實好易呃,重一個女仔出面唔返屋企,呢d時候好危險,其他親人可否做中間人,约佢出嚟食飯再 ...

首頁

尾頁

跳至