自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

有無人都試過?
當然因為旅行既不快啦, 原來大家唔夾真係唔好一齊去旅行, 平時返工食下飯就無所謂

我依家可以用討厭來形容我呢位同事......

講多少少先, 未出發時, 講到自己係超級夜鬼, 行到幾夜都得, 反而驚我唔得要訓喎, 點知......10點零11點就話要返酒店,
唸住第一日攰D都理解, 點知打後咁多日都係咁, 攪到我自己一個逛.....

行街係完全大家唔岩步伐, 慢到一個點, (我係正常mode), 擰轉頭係慢到唔知去左邊, 叫佢不如休息下,又話跟到喎, 但咁行法唔係辦法啦, 我黎旅行,唔係黎湊住佢, 話送佢返酒店又話唔駛, 叫我揾個地方比佢坐, 行完返去接佢喎, 大佬, 咁大地方點會行回頭路再黎接你.... 總知就好激氣, 貼錢買難受, 又係佢撩我去旅行, 但原來佢自己無咁既體力..........真係一個教訓!

珍珠宮

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:22
有無人都試過?
當然因為旅行既不快啦, 原來大家唔夾真係唔好一齊去旅行, 平時返工食下飯就無所謂

十點零十一點返酒店都叫早

不過旅行腳真係要好夾。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

年紀相差好大?

子爵府

呢個 case 佢又唔係錯,只係大家旅行模式唔一樣,唔夾。

我都經歷過幾次唔夾嘅旅行腳,寧願自己獨遊,都唔想勉強搵一 d 唔適合嘅人一齊去玩

我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

大宅

因為我地係去韓國呀,去前已經知道,10點零先係黃金血併時間來
bik1229 發表於 19-9-18 09:24
十點零十一點返酒店都叫早

不過旅行腳真係要好夾。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

有無人都試過?

10點幾11點都唔早啦

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 蜜蜜斟 的帖子

所以話唔了解旅伴脾性為人, 千萬咪結伴旅遊, 真係隨時冇friend做!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

N年前同兩個同事去日本,非常不愉快,我講無下次,咁多年嚟,我無再同朋友/同事去過旅行

男爵府

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:28
因為我地係去韓國呀,去前已經知道,10點零先係黃金血併時間來

好似好有經驗喎?過啲料黎,咩時間去邊度併丫?邊度正?

珍珠宮

韓國十點零有咩行?分享吓。

我好多年冇去。

大宅

係, 你講出個重點, 都相差好多好多
但我自己都唔係十八廿二, 但佢仲慢過我婆婆喎

cy101 發表於 19-9-18 09:27
年紀相差好大?

大宅

你都講得岩, 但係韓國喎, 重點係佢話自己得,我信佢麻
魔怪媽媽 發表於 19-9-18 09:28
10點幾11點都唔早啦

大宅

哈~係咪潤我架~都係東大門呢D啦, 但一路殺行入去, 行入D有2間超大首飾鋪架, 開到零晨5點
可以坐低慢慢試,有間仲有梳化,好舒服架

米巴太太 發表於 19-9-18 09:31
好似好有經驗喎?過啲料黎,咩時間去邊度併丫?邊度正?

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

我覺得行到10-11PM好夜, 返去整下野, 執下野, 沖涼洗頭都12點幾

如果同唔熟,又推唔到的朋友去旅行, 我會要求跟團.

男爵府

所以成班姊妹去,我都堅持唔去韓國,因為我頂唔順,費事拖累人

水晶宮

日日咁好攰喎、幾點出發?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有無人都試過?

大家節奏唔同..都未算太討厭

琥珀宮

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:36
哈~係咪潤我架~都係東大門呢D啦, 但一路殺行入去, 行入D有2間超大首飾鋪架, 開到零晨5點
可以坐低 ...

行到第二朝五點,咁係直落唔瞓第二日再玩定返酒店瞓?

子爵府

試過1次,無下次咪算

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大家對夜呢個定義無講實係幾點!

rainbowchuuu3    發表於 19-9-20 11:33

首頁
12345...10

尾頁

跳至