自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

翡翠宮

魔怪媽媽 發表於 19-9-18 09:28
10點幾11點都唔早啦

x2

珍珠宮

回覆樓主:

我最近又係同一班朋友去韓國, 我本身係早瞓嘅人 跟住佢哋係咁拉我出去,話行到12點會回酒店 咁都好啦 一場去到。 點知行到成點,仲要去食宵夜! 超攰

翡翠宮

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:36
哈~係咪潤我架~都係東大門呢D啦, 但一路殺行入去, 行入D有2間超大首飾鋪架, 開到零晨5點
可以坐低 ...

你有冇之前同佢講行批發甘要行到半夜?

大宅

shannon_fky4186 發表於 19-9-18 11:35
其實仲有果次係我第一次出國旅行 ,仲有好多蝦碌野連累老公:

例如去到發現間鋪折埋左、出左站 ...
這些才是旅行的意義呀。
我覺得宜家很多人把去旅行當做目標和結果,辛苦一年,出去睡一周覺,本末倒置。
旅行真正的意義在過程而不是結果,中間的意外反倒都是永遠可以回味的美好回憶。

子爵府

其實樓主同事都唔算極品, 只你體力上冇甘好, 未至於衰到冇FD做
而且佢攰都冇話要你一齊返酒店休息, 反而只係話搵個地方抖下, 叫樓主自己行, 反而係你唔想行回頭路就一就佢
去旅行都你求開心, 你就下我我就下你幾日好快過
祝樓主下次搵到個岩既人再去玩

男爵府

大米愛老鼠 發表於 19-9-18 11:39
這些才是旅行的意義呀。
我覺得宜家很多人把去旅行當做目標和結果,辛苦一年,出去睡一周覺,本末倒置。
旅 ...

係呀!明白呢個道理既旅伴好重要

我老公話錯左咪慢慢行番去囉,又唔趕時間,行行下攰咪坐底食下飲下;真係迷路唔識行,咪問人囉,無人問咪搭的士囉

大宅

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:51
晏架, 中午12點先出發架~

你個同事真係唔多掂 我媽下年拎長者卡, 係韓國個陣都可以同我晚晚行到三點

大宅

好小事習慣不同唔使無計傾

大宅

shannon_fky4186 發表於 19-9-18 11:48
係呀!明白呢個道理既旅伴好重要

我老公話錯左咪慢慢行番去囉,又唔趕時間,行行下攰咪坐底食下飲下;真 ...

係呀,分分鐘很多驚喜,識得好多當地朋友,發現很多指南上面無提到的道地小食同風景
讀萬卷書,行萬里路都在於自己的開放的心,去感受,去接納,去溝通,去理解才會慢慢融入自己的血液和人生的。

公爵府

mmya 發表於 19-9-18 11:37
我最近又係同一班朋友去韓國, 我本身係早瞓嘅人 跟住佢哋係咁拉我出去,話行到12點會回酒店 咁都好啦 一場 ...

慘過行軍……

我ok好夜,零晨1-2點都ok,但要下午6點出門口囉。如果由中午到午夜,成12個鐘响街行,我估我會死咗。

大宅

睇標題以為一般都係為咗夾錢唔公平嘅問題,呢種情況的確比較少見
算啦!我覺得無下次就算,只要佢唔係尊登玩嘢,我覺得又不至於反面囉

珍珠宮

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:22
有無人都試過?
當然因為旅行既不快啦, 原來大家唔夾真係唔好一齊去旅行, 平時返工食下飯就無所謂
去東大門去一晚都夠啦, 你唔係晚晚都chur到咁盡嘛?

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

明白及同情遭遇
但亦能體諒同事
佢可能係有心但力不從
試著理解,同事對既時間很長
吾好因為呢件事影響關係

男爵府

厚多士 發表於 19-9-18 11:21
你同事係衰體力冇你咁好姐, 唔洗討厭人呀! 你自己都不是好相處啦

你岩
無體力唔好吹咁行話自己唔訓都得

侯爵府

環保接龍勳章

我都伏過一次, 十多年既舊同學,
大家年紀差不多, 初時話咩都無所謂,話自己好行得,仲特登著對咩鞋去行.
事實係:
唔行得, 又唔俾搭的士, 唔捨得食貴少少,最好日日food court 但話自己成日買包包2-3萬閒閒地.
咩都food court 但話自己成日買包包2-3萬閒閒地.
動物園, 山頂觀光飲茶, 行誠品. 購物(衣服鞋袜護膚品化粧品) 夜市掃街等等....初時話無所謂, 之後話無興趣.
漸漸大家都黑面.
返嚟之後我諗.......
去到外地, 就算坐低靜靜飲杯咖啡/茶, 睇下人來人往都有其樂趣.
原來大家既價值觀係咁不同,
只能夠講, 絕無下次.

象牙宮

回覆樓主:

一般旅行唔蒲夜店11點其實差唔多,唔係個個都夜訓,應該出發前就傾好行程嘛!咁搞到面左左又唔係幾好,最多以後唔一齊去啫

珍珠宮

回覆樓主:

所以我一向唔同家人以外嘅人去旅行,分分鐘朋友都無得做

男爵府

shannon_fky4186 發表於 19-9-18 11:22
無錯,真係一去便知龍與鳳。

早排有個男仔friend就係拍拖半年左右,同個ex GF去日本6日,第三日已經嘈交 ...

好事,無浪費大家時間

公爵府

畀面勳章

回覆樓主:

純粹唔夾啫,冇話邊個啱邊個錯。 你睇到佢嘅不是,佢何嘗唔係。 咪做返普通同事。

珍珠宮

回覆 蜜蜜斟 的帖子

我亞媽 (70+) 都冇咁弱啦.......
呢d 旅伴冇下次~~

首頁
34567...10

尾頁

跳至