時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

法国总统4招擺平了 "黃背心" 暴亂, 林鄭, 你在做甚麼?

https://www.toutiao.com/a6737618307874030084/?timestamp=1568765406&app=news_article_lite&group_id=6737618307874030084&req_id=2019091808100601001404814038C0A1A3

法国总统4招:-
(1) 禁止蒙面示威; (2) 调查资金来源; (3) 警察强力止暴; (4) 全社会大辩论

擺平了 "黃背心" 暴亂,

林鄭, 你在做甚麼?

子爵府

林中鳥 發表於 19-9-18 10:57
法国总统4招擺平了 "黃背心" 暴亂, 林鄭, 你在做甚麼?

https://www.toutiao.com/a6737618307874030084/?ti ...

she is weak and too kind being a mother.
she want them to cry them to become good boy from jerk. never!!!!!!
too weak.

侯爵府

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

林中鳥 發表於 19-9-18 10:57

https://www.toutiao.com/a6737618307874030084/?ti ...

"黃背心"點作反都無要求獨立,無要求侵侵解放法國,無"法奸" 賣國,香港漢奸特別多!

pistachio    發表於 19-9-18 11:20

淡淡的來, 好好的去 ....

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔識唔係藉口, 學下人地啦!! 仲對話無用, 個個週末都暴亂

瑪瑙宮

法國不是一國兩制, 而家係港獨, 衝擊一國兩制, 背後有金主, 重有越南裔賣港賊聯手, 攪香港撈水, 無恥之徒邀請外國打香港, 嚴重好多倍.

補充內容 (19-9-18 11:10):
重有貿易戰

補充內容 (19-9-18 11:25):
加一大班响度食响度疴的泛人, 黃師, 黑記, 黑醫黑護.

男爵府

回覆樓主:

我覺得禁蒙面法 和 警察止暴制亂可以用

公爵府

林鄭係唔做,搏炒!

侯爵府

個蒙臉法搅 N 年重硏究梗, 個D高官真係好廢

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

bplus 發表於 19-9-18 11:05
"黃背心"點作反都無要求獨立,無要求侵侵解放法國,無"法奸" 賣國,香港漢奸特別多!
...

香港問題複雜好多

大宅

回覆樓主:

林鄭懶懶閒,等年期夠就走

侯爵府

(1) 禁止蒙面示威

男爵府

我覺得大前題立左幪面法先。重中之重。 之後警察大力執法。 再舉行撐警集會去支持執法, 證明有非常多市民支持。 再調查暴徒背後資金來源, 希望可以連根拔起。 再調查教育課程邊到出問題, 進行改革。國民教育由小就要識自己係一個中國人, 有國才有家的觀念。最後要所有高級官員包括局長司長, 行會成員,立法局議員, 開個記者招待會, 支持林鄭施政, 要擺出強硬 姿態, 要團結一致, 同市民一齊渡過難關。林鄭講野太柔弱, 聲線同語氣唔夠強硬, 感覺弱不襟風, 容易畀人蝦。

kekebabay    發表於 19-9-18 21:03

伯爵府

pistachio 發表於 19-9-18 11:39
我覺得大前題立左幪面法先。重中之重。 之後警察大力執法。 再舉行撐警集會去支持執法, 證明有非常多市民支 ...

不過政府高層太多黃人,要大換血先做到野

男爵府

Nancy20090615 發表於 19-9-18 11:09
法國不是一國兩制, 而家係港獨, 衝擊一國兩制, 背後有金主, 重有越南裔賣港賊聯手, 攪香港撈水, 無恥之徒邀 ...

男爵府

回覆 PacoMum 的帖子

但係唔可以因為政見唔同而炒咗佢㗎嘛。 而佢哋又冇參加啲非法集會, 好難換血

象牙宮

回覆樓主:

緊急法

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

pistachio 發表於 19-9-18 11:53
回覆 PacoMum 的帖子

但係唔可以因為政見唔同而炒咗佢㗎嘛。 而佢哋又冇參加啲非法集會, 好難換血 ...
係囉,D人成日話炒黃官員,咁邊個做嘢,仲要又多一班仇家上街,係都等亂完先啦!

男爵府

Ben2003 發表於 19-9-18 11:02

法國防暴警殺左十幾個暴徒呢!
唔見美國对法國實施人权法案???
又唔制裁法国官員????why???

男爵府

回覆 JE0608 的帖子

美國哂氣啦, 佢有邊一樣嘢唔係針對中國呀! 軍事, 南海主權問題 , 台灣問題, 人權問題, 華為5G, 中美貿易戰加關稅 , 佢有邊一樣嘢唔會呼籲國際圍堵到我哋中國, 擺明係佢本身就雙重標準。 唯有自己中國富強, 無論軍事, 經濟都要強大, 人民團結。 先至唔會畀人蝦。

首頁

尾頁

跳至