自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

金宵大廈以前世今生為背景,以懸疑角度講述10個奇情故事。首個單元「夢」就講到3名內地劫匪計劃打劫金宵大廈內的一間鐘錶店,劫匪中年紀最細的彭彭(方紹聰飾)意外認識了出租女友小魚(黃文意飾),這一次相遇竟為小魚帶來殺身之禍

方紹聰 做得好好
女既都唔錯

男爵府

回覆樓主:

唔錯

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

其實我睇咗,完全諗唔到係分屍,只係覺得好恐怖。原來d血洗出去d水管係代表分屍
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

alicialee1210 發表於 19-9-18 18:00
其實我睇咗,完全諗唔到係分屍,只係覺得好恐怖。原來d血洗出去d水管係代表分屍
...

係啦,原來係咁解,我以為佢只係死左....
同埋以為康華會報警

伯爵府

hahating1984 發表於 19-9-18 18:01
同埋以為康華會報警

我都估唔到係分屍。你估下其實康華係咪feel到?

珍珠宮

alicialee1210 發表於 19-9-18 18:00
...

完全聯想唔到咁係分屍

珍珠宮

醒目開學勳章

我miss在前半part, 男不是迷戀女的嗎?為什麼要殺她?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

hahating1984 發表於 19-9-18 18:01
同埋以為康華會報警

好彩有你陪我估唔到係分屍
有些路啊,只能一個人走

寶石宮

LamLamMummy 發表於 19-9-18 18:03
我miss在前半part, 男不是迷戀女的嗎?為什麼要殺她?

因為男搞完女先知女係PTGF
有些路啊,只能一個人走

男爵府

俙俙媽咪 發表於 19-9-18 18:02
我都估唔到係分屍。你估下其實康華係咪feel到?

其實康華應該知個女仔死左,但我唔明佢點解會唔報警,因為佢似知道所以搵機會離開間房先

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

戲內有講分C?

男爵府

alicialee1210 發表於 19-9-18 18:03
好彩有你陪我估唔到係分屍

我反而想知點解血流水管會係分屍多d點劈到咁細入水管

珍珠宮

hahating1984 發表於 19-9-18 18:05
其實康華應該知個女仔死左,但我唔明佢點解會唔報警,因為佢似知道所以搵機會離開間房先
...

驚自己撞破左有危險卦, 登記時係男身份證定女? 如果係男就唔驚破唔到案囉。

男爵府

口水包包 發表於 19-9-18 18:07
驚自己撞破左有危險卦, 登記時係男身份證定女? 如果係男就唔驚破唔到案囉。
...

好似係個女仔登記

侯爵府

回覆樓主:

係唔係今晚仲會有條尾去講?昨晚劇情真係唔覺係分屍。臨走仲幫小魚抹傷口。
因為昨晚講到好似緊接,同租過夜,所以未發現屍體唔出奇。

寶石宮

hahating1984 發表於 19-9-18 18:05
...

懸疑片,解釋唔到。
有些路啊,只能一個人走

珍珠宮

hahating1984 發表於 19-9-18 18:09
好似係個女仔登記

咁我就唔明了 不過康華入房果陣佢應該係想快d 離開。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

呢個男係邊到彈出嚟? 做得幾好喎!

男爵府

口水包包 發表於 19-9-18 18:10
咁我就唔明了 不過康華入房果陣佢應該係想快d 離開。

係呀,佢好似睄到d野咁

男爵府

mickeyeva 發表於 19-9-18 18:12
呢個男係邊到彈出嚟? 做得幾好喎!

好似有套劇都係做痴線佬

首頁

尾頁

跳至