自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

四小龍

太古城

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

用戶要求終止服務

荃灣綠楊、荃錦、荃豐

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

jacobkit 發表於 19-9-18 10:25
即同住又是咁多人,你又無變咗少奶奶,都是繼續做果份工,無車的繼續無車,純粹只是住的地方唔同咗。你會鍾 ...

要唔要自己交埋雜費?eg 管理費

侯爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

有車繼續有車嘅,我會選村屋或 house,邊區都得,因我懶 ,最吾鈡意要轉幾次電梯先返到屋企,一落車直達門口

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

荃灣萬景峰

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Charlotte_mom 發表於 19-9-18 19:39
我都鐘意太古城
不過有街坊搬左過果邊,話我住慣旺區去到會嫌悶

太古城都話悶?好方便,都算應有盡有喎。
你現在住果邊,24hr on call的嗎?

男爵府

BK Milk勳章

Sure 太古

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

jacobkit 發表於 19-9-18 18:25
即同住又是咁多人,你又無變咗少奶奶,都是繼續做果份工,無車的繼續無車,純粹只是住的地方唔同咗。你會鍾 ...

康怡/太古城

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

leewaiyee_hk 發表於 19-9-18 20:15
Sure 太古

子爵府

alicialee1210 發表於 19-9-18 18:46
圓方樓上

市區豪宅

複式洋房

貝沙灣,正!

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

alicialee1210 發表於 19-9-18 18:46
圓方樓上

我住過, 已經係臨海嗰啲單位,不過其實幾嘈對面德信直升機聲又聽到,夜晚飛車聲, 船聲etc

生活所需買嘢其實唔係太方便我指買餸嗰啲

其他比較生活化嘅mall 可能好少少

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tester5 發表於 19-9-18 20:11
太古城都話悶?好方便,都算應有盡有喎。
你現在住果邊,24hr on call的嗎?

珍珠宮

想近阿仔學校對面

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

BB210 發表於 19-9-18 20:23
貝沙灣,正!

唔制,數碼港返工一年簡直想死,無車無shop四野無人,貝沙灣實用低又近office,我地日日睇住人地晾衫,一d私隱都無

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

野原美冴 發表於 19-9-18 19:11
不如介紹一下比我,我要一落樓5分鐘步行就有港鐵站和街市食肆,要靜唔近馬路。
...
我屋企

男爵府

我鍾意奧運果堆屋苑 旺中帶靜 市中心去邊都方便

子爵府

西園 合乎晒條件地鐵 街市 超市唔洗5分鐘路程

首頁
12345...8

尾頁

跳至