母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

2星期後要工幹3日2夜,儲奶唔係問題,但出行時有好多個問題,希望有經驗幫我解答下:

1. 如果係機上泵一轉,係位泵定廁所?如果廁所咪要罷住成半個鐘?

2. 冰種係咪要寄倉?如果回程雪奶係咪都要寄倉?

3. 酒店點樣消毒泵同奶樽?

4. 係咪將冰種比晒酒店幫我雪?房個雪櫃應該唔夠凍?

Thanks!!

大宅

bebebabalalala 發表於 19-9-18 19:39
2星期後要工幹3日2夜,儲奶唔係問題,但出行時有好多個問題,希望有經驗幫我解答下:

1. 如果係機上泵一轉 ...

我坐完月即飛美國~
你本身多唔多奶?多其實唔駛帶返黎,我原本都好想帶,後來真係好麻煩同感覺唔衛生就全倒...
1. 我起位泵
2. 要寄倉
3. 熱水,如果唔帶,就咁洗完就算
4. 呢個就係問題,如果酒店餐廳唔幫你雪,你唔駛諗帶奶,唔夠凍冰唔到上機,而且幾日會壞

大宅

IPodnano 發表於 19-9-23 05:21
我坐完月即飛美國~
你本身多唔多奶?多其實唔駛帶返黎,我原本都好想帶,後來真係好麻煩同感覺唔衛生就 ...

2. 冰種寄左倉你係飛機泵啲奶點算?問空姐拎冰?定係直接倒左佢?

4. 你指係酒店連冰種都唔幫你雪?我本身諗住奶係房雪 冰種就比酒店咋

其實奶我係有多既 但係泵出黎倒好似好心痛

大宅

回覆 bebebabalalala 的帖子

FYI
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4921194&extra=&page=8

大宅

bebebabalalala 發表於 19-9-23 13:47
2. 冰種寄左倉你係飛機泵啲奶點算?問空姐拎冰?定係直接倒左佢?

4. 你指係酒店連冰種都唔幫你雪?我本 ...

全倒
酒店你要訂之前問左先

大宅

IPodnano 發表於 19-9-25 10:39
全倒
酒店你要訂之前問左先

個個都倒 我決定自己飲晒佢

男爵府

1. 如果係機上泵一轉,係位泵定廁所?如果廁所咪要罷住成半個鐘?<<我會揀響位PUMP,有人等會好有壓力

2. 冰種係咪要寄倉?如果回程雪奶係咪都要寄倉?<係,你拎上機衛生問題都唔會幫你雪

3. 酒店點樣消毒泵同奶樽?<我無唸過拎奶返黎,若拎,會帶個煲洗完烚下佢

4. 係咪將冰種比晒酒店幫我雪?房個雪櫃應該唔夠凍?<房雪柜唔夠凍我都唔會俾酒店CHILL,因為唔知佢會擺埋D咩一齊CHILL

別墅

bebebabalalala 發表於 19-9-18 19:39

1. 如果係機上泵一轉 ...

1) at the seat
2) I brought the ice to the plane, but that time I was with my baby..
yes for return trip. Frozen milk needs to be as checked in luggage
3) using hot water. I bought a folder bucket and bought bottle cleanser to clean ..
4) depending on how cold the fridge at your hotel is..

That time I went to Singapore.

子爵府

好媽媽勳章

當年出差,奶照泵,早午晚,午泵就係工作地點洗手間泵完倒掉,不要怕浪費,因為唔泵就無仲大件事,早晚果兩泵就要黎做人奶浸浴,享受一下!

PS 一得閒就去洗手間時又泵下,因為全泵全唔要,唔水消毒無咁大壓力
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊