懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

大家好,我是一位新手媽媽。依家有咗bb就快15w。

想問一下大家的意見。我原本預約左劉子健醫生照結構,但上網睇過覺得好似麻麻哋。然後想book林勇行,陳創斌又或者羅宇帆醫生。但係全部都full晒,最終book咗尤漢維醫生,想問大家有冇係尤漢維醫生度照過結構。覺得好唔好?
又或者有冇其他照結構嘅醫生介紹?

另外我想book黃建新醫生係法國醫院開刀,想問有冇人搵過佢開刀覺得手勢如何?同埋如果想搵佢開刀係咪一定要喺佢嗰度產檢?

唔該大家(emoji)(emoji)‍♀️

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

nana520 發表於 19-9-18 20:12

想問一下大家的意見。我原本預約左劉子健醫生照結構,但 ...

尤醫生幾好,有耐性又細心,我想一胎都係搵佢照結構,依家同你一樣15週幾,都係book咗搵佢

大宅

劉子健權威黎架喎,有咩唔好?

複式洋房

照結構最出名已經係林勇行及劉子健醫生,
因為佢地係母胎學權威,
我個時12WEEKS 一出T21報告就Book,
諗住21-22weeks 照結構,點知已經Full曬
應該好搶手~ 所以應該依2位都唔差~

別墅

2019勳章

回覆 nana520 的帖子

我之前照結構都係book咗尤漢維開頭B B唔係好合作
尤醫生都好有耐性
我照左一個鐘頭半
醫生係咁同BB講好乖地合作啦

洋房

amychuu 發表於 19-9-19 10:27
照結構最出名已經係林勇行及劉子健醫生,
因為佢地係母胎學權威,
我個時12WEEKS 一出T21報告就Book,

因為我上網睇d人話劉子健醫生無耐性,同埋照唔到會好大力拍個肚or壓個肚。
所以都有d擔心(emoji)(emoji)
原本想轉林勇行醫生,但full晒book唔到

洋房

GOGOASIA 發表於 19-9-19 09:35
劉子健權威黎架喎,有咩唔好?

見到網上d人話佢無耐性同埋要睇佢個日心情好唔好,所以有d擔心

複式洋房

尤醫生好好的, 我都係搵他, 他好細心, 價錢合理

洋房

monmonyy 發表於 19-9-20 11:25
尤醫生好好的, 我都係搵他, 他好細心, 價錢合理

尤醫生照結構幾錢?包唔包埋產檢?佢部機清楚嗎?
另外,佢有無T21 advance & 幾錢?

複式洋房

肥嘟嘟KC 發表於 19-9-20 11:58
尤醫生照結構幾錢?包唔包埋產檢?佢部機清楚嗎?
另外,佢有無T21 advance & 幾錢?
...

第1胎結構搵他照$2100,跟住第2胎$2700。我覺得部機吾夠出面d清, 可能他吾係開彩色俾我睇啦

大宅

回覆樓主:

我搵劉子建照結構,幾好呀,我B都係趴低咗,醫生攞咕(emoji)攝我背,唔覺好大力搖,不過我起身見頭暈,可能墊高咗,過一陣就無事!

複式洋房

nana520 發表於 19-9-18 20:12

想問一下大家的意見。我原本預約左劉子健醫生照結構,但 ...

我7月頭搵完黃醫生喺法國開刀,當然痛就一定㗎喇,但佢都會開足夠嘅止痛藥俾姑娘,你頂唔順可以搵姑娘俾你,但講真佢手勢真係唔錯,我開刀第2日巳經落得床,當然要慢慢落床啦,仲可以慢慢行去餵奶室餵奶,我記得我係4個月左右就喺果到產檢,之後就一直佢follow到我生,如果你決定搵佢開刀,都係俾佢產檢會好啲,始終佢幫你接生,第一時間知道媽咪同BB嘅情況係好重要㗎

大宅

我建議你keep 返劉醫生booking... 就算搵過第二個都book 佢前過劉醫生。因為劉醫生係權威黎,你如果唔好彩係第二個醫生度照到有咩問題其實都係refer 返你去劉醫生度照。你book 到佢唔好咁易放棄booking... 好多人等後補位。我孖胎前後喺劉醫生度照過3次,感覺非常專業,好好。

大宅

nana520 發表於 19-9-20 11:22
見到網上d人話佢無耐性同埋要睇佢個日心情好唔好,所以有d擔心

唔係掛,我兩胎都睇佢,無咁既情況喎

大宅

我兩胎都搵林鳳霞,老醫生黎

洋房

GOGOASIA 發表於 19-9-21 23:23

唔係掛,我兩胎都睇佢,無咁既情況喎

但當時係唔係好快就照到?

洋房

kathylaw1221 發表於 19-9-21 08:44
我7月頭搵完黃醫生喺法國開刀,當然痛就一定㗎喇,但佢都會開足夠嘅止痛藥俾姑娘,你頂唔順可以搵姑娘俾你 ...

想問係唔係今年7月頭?同埋醫生費幾多錢?總共用左幾多錢?
我都係諗住係法國開,同埋就快生之前有無話要預備d咩?
唔該曬你解答><

洋房

LoveRilakkuma 發表於 19-9-21 02:43
我搵劉子建照結構,幾好呀,我B都係趴低咗,醫生攞咕(emoji)攝我背,唔覺好大力搖,不過我起身見頭暈,可能 ...

咁佢係唔係都照得細心?有無話大幾照左幾耐?
係唔係會每個部分都解釋埋?
同埋係唔有DVD, USB含幾十張?
會唔會有印埋比你既相?
Thank you

洋房

joeychan12 發表於 19-9-19 10:46
回覆 nana520 的帖子

我之前照結構都係book咗尤漢維開頭B B唔係好合作

但佢係唔係只包幾張相?同埋會唔會每個部分都解釋清楚?
照既時候有無得影個mon?
唔該曬你

洋房

honeybid2 發表於 19-9-21 13:52
我建議你keep 返劉醫生booking... 就算搵過第二個都book 佢前過劉醫生。因為劉醫生係權威黎,你如果唔好彩 ...

多謝你既意見,我應該會keep返2個or2個都照。
但我想問問如果假設唔好彩照到有問題既話要refer到其他醫生到照先會知道有咩問題?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
2020年3月 ... 2 3 4 5 6 .. 13
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊