烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

囝囝4歲,好瘦!尋日煮粟米肉粒飯,吾駛駡,自己食哂~所以想大家幫下手~諗下仲有咩餸可以多 d汁撈飯食!謝謝!

大宅

infong2011 發表於 19-9-19 10:33
囝囝4歲,好瘦!尋日煮粟米肉粒飯,吾駛駡,自己食哂~所以想大家幫下手~諗下仲有咩餸可以多 d汁撈飯食! ...

番茄薯仔粒肉碎
台式肉操飯加蛋

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

蕃茄煮蛋,雜菌煮蛋,洋蔥滑蛋雞粒,滑蛋牛肉,滑蛋蝦仁。

男爵府

回覆 infong2011 的帖子

茄汁豆肉碎瑞士汁煮雞翼
咖哩

伯爵府

想生BB熱投

可樂雞翼

你可以試下買飯素
OR 甘口燒肉汁撈飯

大宅

白汁雞皇飯

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

囝囝4歲,好瘦!尋日煮粟米肉粒飯,吾駛駡,自己食哂~所以想大家幫下手~諗下仲有咩餸可以多 d汁撈飯食! ...

豆腐/玉子/菇粒肉碎飯、滑蛋雞粒、蕃茄滑蛋....

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

番茄蛋,蒸魚(豉油魚汁),蒸肉餅,蒸雞,蒸牛肉

男爵府

蕃茄肉片、蕃茄蛋、親子丼、日式牛肉丼、粟米斑塊、肉碎炒豆腐、蟹肉扒西蘭花、蝦乾/蝦米浸娃娃菜

大宅

豉汁燜排骨 小朋友一定鐘意食

象牙宮

燜排骨。
紅燒肉。

炒免治豬肉碎。
炒肉絲。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

得閒整下西餐, 例如肉醬意粉, 白汁雞皇意粉, 睇下佢肯唔肯食.

侯爵府

炆餸可以煮多d汁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

有冇試下整焗芝士通粉?外國d小朋友由細食到大。肯唔肯食肉?中式嘅如洋葱豬扒,薯仔雞翼,滷肉飯都好夠汁,蕃茄蛋同茄汁豆都好送飯。日式嘅親子飯,照燒汁雞扒都多汁。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

Up

別墅

豉汁蒸排骨,我都係比我個女撈飯食

首頁

尾頁

跳至