自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

bu-b 發表於 19-9-20 11:58
係咪藍色支裝的?呢隻係我用過最好的潤唇膏,以前尖沙咀龍成有得買,但而家都無了,好想知邊度仲有得買
...

卓x, colour mix, sasa 大約13元.

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

lilysun123 發表於 19-9-20 12:29

Thx! 買盒試吓先!

男爵府

2019新春慶豚圓

aprilabc 發表於 19-9-20 12:26
回覆 marcus_hclee 的帖子

請問係咪咪好似5毫子大圓形合仔嗰款?

都好似一元咁大喎
之前見藥房丶莎莎都有得賣

aprilabc    發表於 19-9-20 13:31

男爵府

2019新春慶豚圓

Yes,this one

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hoho326 發表於 19-9-19 23:25
我都係,只搽潤唇膏,一年365天都有支在袋
me too, 屋企, 公司, 手袋都有

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Let me try, thanks.

大宅

回覆 dw0501 的帖子

我仔亦係每日甩皮,睇過3次皮膚科醫生,話唇炎,搽左最勁嘅類固醇,都搞唔掂。而家轉睇養和皮膚科,亦未見到改善,仲係每日甩皮,乾裂。我買過qv,花士苓,dermal,shiseido 等唇唇膏,亦唔得,已經持續2年啦,好絕望。現在連我都開始嘴唇甩皮,真係好灰,唔知有冇媽媽可分享經驗?感激不盡。thx

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

thanks for sharing

男爵府

mzlian123 發表於 19-9-20 16:40

我仔亦係每日甩皮,睇過3次皮膚科醫生,話唇炎,搽左最勁嘅類固醇,都搞唔掂。而家轉 ...

試下小藍罐,我上次唇炎不停咁揸好返,vaseline返而吾得!

男爵府

我仔亦係每日甩皮,睇過3次皮膚科醫生,話唇炎,搽左最勁嘅類固醇,都搞唔掂。而家轉 ...

see this as well

https://m.xuite.net/blog/wang23832245/blog/561833234

有唇炎其間要用飲筒飲水。

大宅

回覆 lilysun123 的帖子

多謝各位jm 的建議,我仔嘴唇乾,甩皮,暫時冇痛冇痕,已食B雜個幾月,每日飲水1.5L,亦有搽qv潤唇膏,花士苓,一刷牙D皮變白變軟,一掂就甩皮,而家佢嘅嘴唇冇皮咁樣,類固醇亦唔可以長期搽。見到佢嘴唇咁樣,我好絕望。先8歲,咁就甩皮甩一世?

男爵府

回覆樓主:

我大仔都係,只係咀尖上唇個位,不停咁一片片咁甩,甩完過幾日,又開始生出塊皮又甩

別墅

小談心 發表於 19-9-20 19:12
我大仔都係,只係咀尖上唇個位,不停咁一片片咁甩,甩完過幾日,又開始生出塊皮又甩
...

好彩睇到哩個post
我仔三歲都有你講嘅哩個問題,而我完全無唸過要帶佢睇醫生(emoji)我淨係買bb潤唇膏俾佢擦(emoji)真係太疏忽(emoji)

大宅

回覆 小談心 的帖子

我仔又係2年前上唇中間入面開始甩,初初以為佢飲水少,逼佢飲多D水,但漸漸上唇成個嘴唇甩,暑假開始下唇都甩埋,呢半年帶佢好多醫生,諗住今鋪帶佢去養和實搞得掂,點知就來一個月,都仲係日日甩皮,所以覺得好絕望!嘴唇甩皮係咪冇得醫?

伯爵府

siufufu 發表於 19-9-20 08:35
亞仔又係好容易咀乾甩皮,佢揸依款就可以潤返晒,美康有得賣

依隻由做女用到依家做埋媽咪仍然都用佢

別墅

Elizabeth 8 hours cream,是牙膏裝佢有出潤唇膏, 但其實買支cream仲好用 我細細個嘴唇就已經會甩皮,自廿年前有人介紹,自此早晚搽薄薄一次就無甩皮問題

另外,若果好凍地方旅行(如日本,韓國,北京),支少少溝落自己用開面霜搽面,包你不會"爆拆"

男爵府

mzlian123 發表於 19-9-20 19:33
回覆 小談心 的帖子

我仔又係2年前上唇中間入面開始甩,初初以為佢飲水少,逼佢飲多D水,但漸漸上唇成個嘴 ...

養和醫生点講

男爵府

ifefe 發表於 19-9-20 20:59
Elizabeth 8 hours cream,是牙膏裝佢有出潤唇膏, 但其實買支cream仲好用 我細細個嘴唇就已經會甩皮,自 ...

這支嗎?

子爵府

回覆 mzlian123 的帖子

美國碧唇有隻專搽唇炎,試吓,細紐支牙膏裝咁

別墅

小談心 發表於 19-9-20 21:46
這支嗎?

這支是Hand Cream

全名
Elizabeth Arden