夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

Natalie_Mon, mingmama,

為明白而明白 , 如果可以踢中要害, 就可以敲醒夢中人

公爵府

牛年勳章

ChanPrudence 發表於 19-9-22 13:10

男嘅無能力俾首期,喺香港好普遍!

如果妳見過另一post , 你會同家人講嗎(結婚前) , 就更加明白

人那有啱哂和錯哂, 一切也為將來好而做, 不過, 有些步伐, 需要忍耐, 唔可以強求, 百世修得同船渡, 早d 醒可以免一切痛苦

別墅

CMMANDY 發表於 19-9-22 16:12
如果妳見過另一post , 你會同家人講嗎(結婚前) , 就更加明白

有睇哂兩個 Post!
但我睇唔到佢哋係用逆向想法去表達意見吧!

公爵府

牛年勳章

ChanPrudence 發表於 19-9-22 16:17
有睇哂兩個 Post!
但我睇唔到佢哋係用逆向想法去表達意見吧!

放鬆d , 其實用番自己的方向, 其他人的留言, 明既不明既, 也唔洗太對號入座
只要明白一點, 這個男人唔係樓主杯茶, 就係咁簡單

男爵府

CMMANDY 發表於 19-9-22 16:23
放鬆d , 其實用番自己的方向, 其他人的留言, 明既不明既, 也唔洗太對號入座
只要明白一點, 這個男 ...

Exactly

大宅

Ilovehongkong19 發表於 19-9-19 11:15
大家又覺得結婚後有自己家庭,但當遇過困難須要$週轉,可以同家人講還是老婆搞掂呢,為什麼次次有問題也是 ...

你自己都講啦,結咗婚有自己家庭,當有問題出現嘅時候,唔係兩公婆自己解決咩? 點解仲要麻煩到自己屋企人呢? 除非兩公婆自己解決唔到先搵家人幫忙! 你咁計較就唔好結婚啦

男爵府

樓主好似潛咗水...

複式洋房

睇你D post, 你有錢買名牌,戒指,老公有錢要幫又斤斤計教,你唔好學人結婚啦,你搵個奴隸咋?!
你呢D 真真正正自私港女,不知都所! 買名牌就天公地義!幫老公又算到盡, 仲要算埋人地屋企人!

子爵府

回覆 Ilovehongkong19 的帖子

如果結左婚, 將會仲煩 , 有埋子女, 仲煩上加煩男恃住你/外家有錢, 想咩都搵你, 口怨你唔幫, 咁佢實際有冇自己嘗試去解決問題? 有冇努力過去搵PT?
咩都唔做, 咁的男人要好好想清楚
好男人唔係咁的

首頁

尾頁

跳至