自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

miniyan 發表於 19-9-19 20:08
果到有1檔飲茶超級正
又平無+1 服務費

可以pm我好嗎?

男爵府

2019新春慶豚圓 想生BB熱投

新志興至尊燒鵝大王

好味道

伯爵府

miniyan 發表於 19-9-19 23:18
新志興至尊燒鵝大王

好味道

thanks

伯爵府

回覆樓主:

今日又講街市

今日去左樂富街市,對比左現在的(香港街市),我用樂富同啟田市場比較,原來樂富係貴好多, 例如三色椒 啟田市場賣十蚊三個, 樂富街市就十三蚊三個

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

katherine.k 發表於 19-9-20 20:31
今日又講街市

今日去左樂富街市,對比左現在的(香港街市),我用樂富同啟田市場比較,原來樂富係貴好多, ...

因為樂富街市早幾年翻新左囉!羊毛出自羊身上,新就梗係貴d㗎啦!

男爵府

2019新春慶豚圓

我屋企樓下個街市又係,成個死城咁,每樣得一檔,又貴又唔新鮮
個街市又多老鼠(生同死嘅都好多)

karenlyk    發表於 19-9-21 09:06

珍珠宮

回覆樓主:

冇冷氣豬肉檔D肉咪好臭

珍珠宮

2019新春慶豚圓

竇漪房 發表於 19-9-20 20:47
因為樂富街市早幾年翻新左囉!羊毛出自羊身上,新就梗係貴d㗎啦!

啟田街市上年先翻新完,好乾淨舒服,外面仲有好多街頭小食店、仲有珍珠奶茶賣

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

katherine.k 發表於 19-9-19 14:28
我搬咗呢十年, 喺呢度買餸, 全個街市又呃秤, 有冇冷氣又迫, 啲嘢又唔夠靚, 我已經放棄咗冇喺度買囉。
...

係咪即係以前牛頭角下邨嗰個

伯爵府

pomanlife 發表於 19-9-21 09:22
係咪即係以前牛頭角下邨嗰個

伯爵府

C.Humphrey 發表於 19-9-21 08:19
啟田街市上年先翻新完,好乾淨舒服,外面仲有好多街頭小食店、仲有珍珠奶茶賣
...

仲有分可以積分換禮物

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

katherine.k 發表於 19-9-21 13:07

呢個街市一直冇整過?細個嫲嫲帶我去嗰度食早餐,有粥腸粉食

子爵府

littlesister 發表於 19-9-19 16:15
原來無冷氣既咩?
送菜好貴?又睇唔出喎
之所以領X 都有佢既價值既

其實要政府整頓街市有咩難,
但如果執返好啲街市,
咁d人就去政府街市,
商戶又去返政府街(因平租)
領x商場少左人,少左商戶,人地賺乜....
手上揸住領x的股東賺乜....

你覺得政府會重視民生,定大商家利益多啲?

我成日覺得白色強人咪就係影射緊領x

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

南丁媽咪 發表於 19-9-21 14:53
但如果執返好啲街市,
咁d人就去政府街市,

唔難,但都係公帑,執番靚但又唔可以加租?補貼人地做生意?唔加租都唔代表商戶會賣得平,事實都好多小店價錢係貴既

男爵府

2019新春慶豚圓

南丁媽咪 發表於 19-9-21 14:53
但如果執返好啲街市,
咁d人就去政府街市,

我屋企附近有個北葵涌街市,係食環署,上面有圖書館,出面係巴士站,咁多年來都係冇冷氣,點解冇冷氣?唔係政府唔肯整,廿幾年前已經提出,係租戶反對,點解反對?相熟的猪肉佬話安裝冷氣要停半年,D要交貨的熟客走晒,所以大力反對,到今天依然係咁,菜檔連風扇都唔比開,話會吹殘D菜,難為D客熱到成身汗。

無事的,你哋唔肯裝咪係出面條街買,石蔭路大把猪肉檔,菜檔,你哋生意少咗唔好怨人呀。出面D鋪賣得仲平過街市入面,菜檔都有冷氣,顧客自然識揀啦。

所以唔好下下鬧政府,總有D自私的人阻住地球轉。

大宅

2019新春慶豚圓

我媽琴日買半斤蝦,得9隻!平時最少都有10-11隻!!

子爵府

littlesister 發表於 19-9-21 15:14
唔難,但都係公帑,執番靚但又唔可以加租?補貼人地做生意?唔加租都唔代表商戶會賣得平,事實都好多小店 ...

用公帑真係唔難,17億係元朗起個條540米 x 6 米行人天橋...到依家都冇乜人理解到

(相信只有BK jm先明白)

伯爵府

sinohk33 發表於 19-9-21 15:14
我屋企附近有個北葵涌街市,係食環署,上面有圖書館,出面係巴士站,咁多年來都係冇冷氣,點解冇冷氣?唔 ...

其實我都唔明點解佢要畀啲租戶惡過佢哋, 佢哋唔肯咪叫佢唔租囉

男爵府

2019新春慶豚圓

katherine.k 發表於 19-9-21 18:35
其實我都唔明點解佢要畀啲租戶惡過佢哋, 佢哋唔肯咪叫佢唔租囉

你太天真啦,你睇宜家個社會就知。

伯爵府

sinohk33 發表於 19-9-21 18:36
你太天真啦,你睇宜家個社會就知。

吾明?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊