時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問JM們你地點睇「保民聯」?

我睇似係犯民2.0... 11月前無那那走出來... 打著「只談民生、不談政治」旗號...其實係泛民2.0... 分分鐘係連仔背景...

佢地宣佈成立前,完全沒有建制人士認佢地... 唔好扮支持政府、支持警方喎... 仲要專揀建制重磅地區去插旗參選... 擺明分薄票源... 想政府進一步成為一盤散沙... 好危險囉...
連仔班友對佢地成立好支持... 好鬼囉...
https://lih.kg/1557515

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

保民聯今日記者會講:「聯盟積極考慮參選的沙田大圍、深水埗美孚南、東區和富及愛秩序灣選區,現任議員全屬民建聯或工聯會選區。袁桂禧稱,由於建制派於區議會佔多數議席,而他們選擇自己所關心的選區服務,形容在機會率下,難以避免選擇到建制派的選區。他又指聯盟事前未與建制派溝通。」

https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1088390/

男爵府

投票一定要投建制,獨立人士也不要投,踢走氾民!

大宅

已經決定不投票給他們,只投真正建制派。他們的旗號也是錯的,什麼不談政治,他們選舉涉及的範疇正正是就是政治,一睇就知道是他們是白癡,出來搏大霧

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

elbb01 發表於 19-9-19 18:01
已經決定不投票給他們,只投真正建制派。他們的旗號也是錯的,什麼不談政治,他們選舉涉及的範疇正 ...

一定只投真建制。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

投票前要對有關黨派作出深入了解是投票者的義務,希望大家投票前多找找資料,如果不確定就投畀比較資深又出名黨員,以免自己一票落入禍港政棍,這些技倆在之前的選舉已使用過,要多同家中老人家分析,怕被人誤導。

大宅

elbb01 發表於 19-9-19 18:01
已經決定不投票給他們,只投真正建制派。他們的旗號也是錯的,什麼不談政治,他們選舉涉及的範疇正 ...

我怕好多中立人仕/中產/剛投身社會嘅人... 見到呢啲後生嘅新黨派... 又打着佢哋最關心嘅民生旗號... 就會分薄晒啲票源... 到時都係會成為泛民2.0... 立法局、區議會...照樣一盤散沙...

琥珀宮

GeArBe 發表於 19-9-19 17:58

我睇似係犯民2.0... 11月前無那那走出來... 打著「只談民生、不談政治」旗 ...

所有無啦啦出現嘅都係犯民走狗

大宅

414928 發表於 19-9-19 18:04
投票前要對有關黨派作出深入了解是投票者的義務,希望大家投票前多找找資料,如果不確定就投畀比較資深又出 ...

係呀.... 11月就到...真係越來越多「鬼」出嚟

子爵府

冇人動搖到我、一定投建制派

大宅

mandy952 發表於 19-9-19 18:05
所有無啦啦出現嘅都係犯民走狗

呢個只係開始...
越來越多古靈精怪嘅人出現...

大宅

hinhinsally 發表於 19-9-19 18:06
冇人動搖到我、一定投建制派

Same
只投建制!

子爵府

清清bb 發表於 19-9-19 18:00

男爵府

我睇似係犯民2.0... 11月前無那那走出來... 打著「只談民生、不談政治」旗 ...

男爵府

414928 發表於 19-9-19 18:04
投票前要對有關黨派作出深入了解是投票者的義務,希望大家投票前多找找資料,如果不確定就投畀比較資深又出 ...

琥珀宮

GeArBe 發表於 19-9-19 18:06
呢個只係開始...
越來越多古靈精怪嘅人出現...

保民聯未即係保障民主黨囉,嘥氣

大宅

mandy952 發表於 19-9-19 18:24
保民聯未即係保障民主黨囉,嘥氣

又係喎
成班牛鬼蛇神... !

侯爵府

清清bb 發表於 19-9-19 18:00

無錯 建制同新民 即葉劉嗰個 唔好博其他

伯爵府

2018復活節勳章

掛羊頭賣狗肉~

水晶宮

kittylam 發表於 19-9-19 18:03
一定只投真建制。
x 2

首頁

尾頁

跳至