自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

-

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我仔讀六年小學
成績一般
小六開始有日文科
佢竟連續四次測驗考試都拎100分
最後日文科考全級第一名
我真係好意外
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

回覆樓主:

阿仔之前參加一個跳舞比賽,總決賽成隻舞都跳得好唔錯,點知ending pose失咗重心,搖咗,差D手㩒落地,佢忟到自己死,我哋都諗住乜都冇啦,不停安慰佢,點知最後除咗得到第六名,仲獲得最具潛質男舞蹈員奬,嗌佢名嗰陣佢直情係不敢相信咁樣,因為呢個奬之前係未試過頒俾16歲以下的參賽者㗎

大宅

攞左個傑出學生獎

珍珠宮

回覆 Charlotte_mom 的帖子

坦白講,我大女讀書就唔係好叻,但佢好鍾意畫畫,一直學左好多年,終於係DSE嘅時候視㙯科攞咗5**,算係咁啦~~

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

超級特務 發表於 19-9-19 21:57
呀女攞牙齒健康獎(學童牙科保健)

呀!係呀!三年冇註牙有張CERT!

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

funnyukyuk 發表於 19-9-19 22:04
我女好細個時,是但拿佢張相去參賽,一參加就有星星餅送。

點知之後收到電郵話系統有問題,個個都有獎,係 ...

我記得!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

超級特務 發表於 19-9-19 21:57
呀女攞牙齒健康獎(學童牙科保健)

咦!我仔都有喎
放下自在

大宅

回覆樓主:

阿仔人生第一次攞獎,BB竹爬行比賽,兩次加埋贏咗成座山咁多嘅尿片

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

亞仔bb時肥嘟嘟幾可愛, 幫佢參加huggies 上巴士, 結果真係有份攞獎! 專登去車廠度映相, 之後喺街都撞過廣告巴士
放下自在

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呀囡小四嗰年不停被人欺凌.....偷佢野!功課、工作紙、通告有被偷、擦走佢個名、撕佢作業.....呀囡情緒一定唔開心、擔心、發惡夢....居然全年成縝比佢考到級一及傑出學生第一名!居然學期尾爆開心、興奮!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

呀仔K1時被老師選中做K1代表,
係畢業禮做辭謝詞生

贏得大家掌聲同歡笑聲
表演完之後,
我有d眼濕濕

男爵府

Charlotte_mom 發表於 19-9-19 20:26
正能量一下
你嘅仔女有生以來,贏過最驚喜/攪笑嘅獎係咩呢?
一人只講一個,我先

阿仔中二時參加了學校的水運會,竟然拿了第三,佢學游水學到六年班,之後完全冇再去游,又無練習,所以攞咗第三真係有啲驚訝

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我愛小新 發表於 19-9-19 22:04
用滑鼠滑得快嘅獎,笑到成家好開心(emoji)

個獎好搞笑
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

比賽
阿仔上年一年級參加某機構搞的數學比賽(有唔少名校參加的),考完番黎知佢錯左幾條,心諗咁簡單都錯,金獎實冇佢份。點知結果佢攞左金獎不止,仲幫學校攞埋團體×軍,個團體獎係計每間學校成績最好的兩位計,我知道結果後成地玻璃碎。

平時
阿仔默書好難攞滿分(佢有記憶障礙),次次seen dictation 實會錯幾個,有一次係unseen dictation, 老師講個題目,要自己寫10個生字出黎,又竟然攞滿分

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

阿女小五時我唔知佢參加寫作比賽,佢中文麻麻讀書又hea 有一日老師叫我同佢check下或修改下d字眼話攞去比賽咁返黎咪叫佢自己修下囉佢話唔想改就咁得喇之後都唔記得呢件事好多個月後老師突然話恭喜我,一頭暮水原來全校得佢一個攞獎係會展頒獎叮囑家長陪同,去到先知有1千蚊現金奬金分100同1000,真係估佢唔到。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Siuchoi 發表於 19-9-20 00:09
回覆 Charlotte_mom 的帖子

坦白講,我大女讀書就唔係好叻,但佢好鍾意畫畫,一直學左好多年,終於係DSE嘅 ...

視藝拎5**好難

禁止訪問

牛年勳章

禁止訪問

牛年勳章

伯爵府

2024年龍年勳章

替大家開心,正能量

首頁

尾頁

跳至