自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

撞鬼,點解app無但網頁版有架(雖然唔係我杯茶)
Kiehl’s $1080

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

呢個post正呀

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Charlotte_mom 發表於 19-10-7 12:44
我都係,其實
不過有幾個朋友都鐘意,一人分d岩岩好

有朋友分享真係好

否則化妝護膚品真係未必件件合用。所以今年諗住買飲得嘅,茶之外,仲有酒嘅advent calendar

伯爵府

回覆樓主:

我舊年買左個,都未用完,講真唔係樣樣合心水

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

dorchiu 發表於 19-10-7 12:55
我舊年買左個,都未用完,講真唔係樣樣合心水

所以護膚品我少買,化妝品一係買岩,一係買平(有d岩用都算)

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 19-10-7 12:58
所以護膚品我少買,化妝品一係買岩,一係買平(有d岩用都算)

Diptyque邊樹有得試下味

有冇介紹邊隻味正

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

MAC個盒好靚~

王國長老

miffyumiffy 發表於 19-10-7 13:00
Diptyque邊樹有得試下味

有冇介紹邊隻味正

香港有店架你搵下,我知中環銅鑼灣
口味嘅野好個人,不過佢d味係幾特別,有大路花味,亦有特別嘅味,男裝都好唔錯,唔會黎黎去去都係古龍水味
果日同個朋友講開,竟然大家都鐘意無花果(佢係葉味,我形容似白菜chop碎左果陣菜味,但就係竟然咁都搵到fans)

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 19-10-7 13:07
香港有店架你搵下,我知中環銅鑼灣
口味嘅野好個人,不過佢d味係幾特別,有大路花味,亦有特別嘅味,男裝 ...

我就係唔鍾意花味

大路香水都唔啱我

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 19-10-7 12:46
撞鬼,點解app無但網頁版有架(雖然唔係我杯茶)
Kiehl’s $1080

It’s under Beauty Gifts Set Category

王國長老

llmom 發表於 19-10-7 13:09
It’s under Beauty Gifts Set Category

我用advent search,英文版無,但中文版有wor,真奇怪

王國長老

我仲想買Lego happy potter,但唔知d 公仔可以擺邊

子爵府

rayrayus 發表於 19-9-19 23:25
我都買左lego city advent calendars 俾D仔

我都有興趣嘅,喺邊度

王國長老

miffyumiffy 發表於 19-10-7 13:08
我就係唔鍾意花味

大路香水都唔啱我

咁你試試diptyque呢隻
https://www.diptyqueparis.com/en_eu/p/philosykos-eau-de-toilette.html

同hermes呢隻
https://www.selfridges.com/HK/en/cat/hermes-eau-de-gentiane-blanche-eau-de-cologne_171-78031989-GENTIANEBLANCEDC/
Hermes呢隻香港已斷市,只有細枝套裝(一盒幾隻味細枝裝),可去selfridges買,平過香港tim (香港就算有都要$800)

我朋友就話diptyque 果隻初期夠葉,但耐左變花香,佢唔鐘意。hermes果隻就持久都係葉味

如果你想一次過試晒兩隻,times square連卡佛有晒

子爵府

牛年勳章

Charlotte_mom 發表於 19-10-7 12:16
多謝jm通知,我買左diptyque 同Bare minerals

Bare minerals係舖頭買定上網買? 有咩正嘢?

王國長老

Chiuchoiluck 發表於 19-10-7 14:48
Bare minerals係舖頭買定上網買? 有咩正嘢?

https://www.selfridges.com/HK/zh/cat/bare-minerals-24-days-of-clean-beauty-advent-calendar_181-3001277-92740/
不過而家已無貨

佢平定香港平,我唔知呀,我唔知香港咩價。多數網購平,但譬如Clinique係香港平

王國長老

除左selfridges.com,另一購物熱點係harrods.com,advent calendar 亦開始出籠,雖然未有勁量品牌,但bookmark定留意就係了
https://www.harrods.com/en-gb/search?searchTerm=Advent

舊年我在selfridges買jo malone,係個半鐘左右已無晒

公爵府

Diptyque上年個packing 靚啲
Penhaligon幾靚但貴

王國長老

mayuenhk 發表於 19-10-7 15:10
Diptyque上年個packing 靚啲
Penhaligon幾靚但貴

全黑靚到嘩嘩聲

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 19-10-7 12:41

Selfridges賣緊hk2650

Thank you!

首頁
12345...6

尾頁

跳至