想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

件事係咁的,我上個8月23經期,今個月9號4左右應該排卵直到13號左右發現有懷孕症狀,眼訓,子宮谷住,無胃口,尿頻。驗左幾日無bb。所以16號就走左去睇元朗陳成中醫,上網d人話好准佢話我太早,未驗到,把脈都未太准確,不過50%懷疑懷孕。開左藥,前晚反左大陸攞完重野反到hk肚吾舒服,但吾會痛。形容唔到個種吾舒服,總之禁吾舒服個個位吾痛。太攰無食藥。有打算去急症,但諗諗下覺得無用,驗尿又驗吾到,又要排勁耐,我又攰!直到今朝,嚟m!?d血鮮紅色。驗孕一樣無,仲比上個月早左4日。有無媽媽可以解答我到底係着床出血定流產定根本無懷孕我依加每日瘋狂google就癲

別墅

應該是m到
唔放心可驗血

大宅

JaniceYan1211 發表於 19-9-20 04:55
件事係咁的,我上個8月23經期,今個月9號4左右應該排卵直到13號左右發現有懷孕症狀,眼訓,子宮谷 ...

應該唔係有咗。你黎M都驗唔到有就即係無。都有可能係化學咗。因為你拎過重嘢。

男爵府

JaniceYan1211 發表於 19-9-20 04:55
件事係咁的,我上個8月23經期,今個月9號4左右應該排卵直到13號左右發現有懷孕症狀,眼訓,子宮谷 ...

唔似有左,亦唔似化學,因為完全冇出現過2條線,曾經有一深一淺都叫受過精.早左M到可能係黃銅體不足/你最近操勞影響左~
Relax我覺得你太緊張了

大宅

驗咁多日唔中,即係無中啦了,放鬆啦,有時所謂徵狀都係自己幻想出黎。 d血係M血,因為無驗到兩條線,因為不論化學或作小x都會驗到有孕的。同埋你話4號排卵,排卵加14日就M到啦!所以差唔多~唔係早左到,係你早左排卵!

別墅

我大約5號排卵,做左3晚功課,以為有機會中,前幾日又唔見m痛只係個胸覺得好脹痛,到琴日黎m.........老公話我太緊張了

大宅

懷孕症狀可以是幻想而令身體出現的。

而有孕亦可以乜症狀都無,所以憑感覺係唔準的。

驗過孕~無出過雙線,放心~是M小姐

複式洋房

bipa 發表於 19-9-20 13:39
懷孕症狀可以是幻想而令身體出現的。

而有孕亦可以乜症狀都無,所以憑感覺係唔準的。

多謝各位回覆啊琴日照食醫生開嘅藥,少左好多經血,遲幾日再驗多次肯定。

複式洋房

幾個月前我都試過好似你咁
我係道諗係未叫假懷孕?
睇中醫話我個次經前局住個肚,成個漲晒搞到唔舒服
所以有以上症狀出現
不過可以過多幾日再試下驗孕confirm,始終人人身體都不同

大宅

驗血最準

複式洋房

BeeSun_FB 發表於 19-9-20 15:42
幾個月前我都試過好似你咁
我係道諗係未叫假懷孕?
睇中醫話我個次經前局住個肚,成個漲晒搞到唔舒服

你最後有無懷孕啊(emoji)(emoji)頭先出左去問簽,答案都係有機會生,仲話係生仔。仲話我有機會流產。出完去反屋企又係超吾舒服。打算排期book定婦科檢查睇下係咪子宮有問題。

複式洋房

JaniceYan1211 發表於 19-9-20 15:53
你最後有無懷孕啊(emoji)(emoji)頭先出左去問簽,答案都係有機會生,仲話係生仔。仲話我有機會流產。出完 ...

無呀~所以繼續努力
但個次都係第一次有咁既情況出現
你證實左無尬去做婦科檢查~check清楚都好

男爵府

回覆樓主:

其實有咗4week 無咩徵狀 尿急都係7,8 week後才出現
所以唔好比咁大壓力自己 放鬆
Bb好快來

首頁

尾頁

跳至