時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

cbeyond 發表於 19-9-20 07:34
林鄭衰, 大家都唔會怕出街, 佢未搞到咁多人失業, 減收入
暴徒每星期地區破壞, 放火, 邊個敢去消費呀。
暴 ...

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

wcandtt 發表於 19-9-20 07:37
Yes, 暴徒贏林鄭九條街,idiots 完勝

無施政不當嘅林鄭政府,無縱容黑警嘅林鄭政府,市民唔會上街!

亞洲最佳警隊,shame on you!!

【逃犯條例】國際特赦及義務律師:有被捕者遭警用激光筆直射眼睛陰囊 https://news.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20190920/s00001/1568906349176/%e3%80%90%e9%80%83%e7%8a%af%e6%a2%9d%e4%be%8b%e3%80%91%e5%9c%8b%e9%9a%9b%e7%89%b9%e8%b5%a6%e5%8f%8a%e7%be%a9%e5%8b%99%e5%be%8b%e5%b8%ab-%e6%9c%89%e8%a2%ab%e6%8d%95%e8%80%85%e9%81%ad%e8%ad%a6%e7%94%a8%e6%bf%80%e5%85%89%e7%ad%86%e7%9b%b4%e5%b0%84%e7%9c%bc%e7%9d%9b%e9%99%b0%e5%9b%8a

大宅

wcandtt 發表於 19-9-20 07:37
Yes, 暴徒贏林鄭九條街,idiots 完勝

我怕暴徒多過林鄭

大宅

樓主小心比yellow jm說是打手

珍珠宮

大米愛老鼠 發表於 19-9-20 08:39
家庭理財就係增收節支,中長期預期變差,增收無望,大家自然要收緊開支。
當然唔係所有人受影响,D律師, ...

好老實, 我好彩, 暫時係未受影響個批, 仲可以放縱d, 鐘意的照買。
但唔代表我只看到自己情況, 睇唔到香港經濟, 掩住良心去唱好經濟。
經濟差係事實, 點去美化掩飾, 都改變唔到的事實。

hungng    發表於 19-9-21 17:54
taktakjar    發表於 19-9-20 12:37

男爵府

回覆樓主:

有穩定收入人仕(老综/公墓園)果D就唔怕,難為普通市民,遲D賤物鬥窮人。

wcpcelia    發表於 19-9-20 09:41
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

男爵府

cbeyond 發表於 19-9-20 08:34
so? 中高價代表了什麼?
我有好多朋友子女用品, 食的, 都會買貴價品, 一田係經常去。
好多人自己唔食用貴價 ...

下,超市(食肆依d都係)依d先最反映民生經濟

珍珠宮

回覆樓主:

大家唔好理黃c, 出場啦
想搬版, 滅聲
佢地可以繼續唱好經濟

珍珠宮

二世龜 發表於 19-9-20 08:47

吓, 咁比個數據來睇
有人行代表有消費?
有消費代表消費金額不變?

禁止發言

2019勳章

大宅

回覆樓主:

積糓防饑,年尾巿道應該仲差,如政治問題未解決

大宅

ngokwan 發表於 19-9-20 06:50
跟著一定有一堆入來說反話,又話要排1小時,又話幾十人排隊俾$

琥珀宮

回覆樓主:

前兩日 lunch hour 途經 sogo, SK II counter 一個客都冇。

D sales 姐姐應該冇乜佣金啦。

大宅

二世龜 發表於 19-9-20 08:47

中學大學無讀過經濟?咁都仲可以反駁?

男爵府

大力大力 發表於 19-9-20 07:45
香港政府同林鄭真係冇鬼用~

應該一早對那些黑曱甴暴徒, 用最高武力殺無赦, 警察太溫柔了 ~ ...

你好似collapsed了、憤怒了,好有壓力…………每次都出這些post!
返大陸住吓……睇少這些新聞,應會好d!

子爵府

回覆樓主:

貴價超市多人排隊,都要睇吓佢哋架購物車入面,裝的是貴價定係減價日用品多。

同埋而家好多親友(有老有嫩果啲),都唔敢在週末週日出去食晚飯,怕隨時遇到暴徒攪破壞。所以多咗買啲靚食材在家煮食,所以我覺得旺區超貴租果啲食肆真的好難捱。

子爵府

ccgirlcc 發表於 19-9-20 07:28
多謝林鄭至真

林鄭 不是漢奸

珍珠宮

dearmm 發表於 19-9-20 08:42
無施政不當嘅林鄭政府,無縱容黑警嘅林鄭政府,市民唔會上街!

亞洲最佳警隊,shame on you!!

你地話曬事la................暴徒話乜就乜la..........曱甴鐘意點都得,你有你地意見,我地有我地理念,有d嘢,一不合你地,就到處破壞!

我只要和平的香港,對政治沒有興趣,邊個可以比到和平我,就支持邊個。

hkpmama    發表於 19-9-20 09:34

珍珠宮

snow.white 發表於 19-9-20 09:02
中學大學無讀過經濟?咁都仲可以反駁?

來來去去都係一田/百佳, JM算啦吧

珍珠宮

wcandtt 發表於 19-9-20 09:10
你地話曬事la................暴徒話乜就乜la..........曱甴鐘意點都得,你有你地意見,我地有我地理念, ...

唔好嘈, 唔好中計

首頁
12345...8

尾頁

跳至