自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

家長要小心.....

上水一個體育館昨午發生意外,兩歲男童與母在羽毛球館休息時,童母疑專注看手機,沒為意兒子走上觀眾席玩耍,更疑將觀眾座位當作「跳飛機」場地,卻由第八排座位失足,滾墮四米下的第四排座位,口部受傷吐血,母親報警陪同兒子送院時衣服沾上大灘血迹。

墮觀眾席兩歲男童姓黎,口部受傷及手腳擦損,經救治幸傷勢無大礙,目前留醫沙田威爾斯醫院,情況穩定。

http://www.####.com/461689/24parent/%e5%85%a9%e6%ad%b2%e7%ab%a5%e9%ab%94%e8%82%b2%e9%a4%a8%e7%9c%8b%e5%8f%b0%e6%bb%be%e5%a2%ae%e5%90%90%e8%a1%80/

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我試過夜晚喺megabox 溜冰場旁邊d椅,當時平日好夜無乜人坐,見到有個細路女當「跳飛機」咁走來走去咁玩,佢家長見住咁玩都唔阻止...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

家長要睇實D

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我有次都見過,小朋友在觀眾席欄杆跌左落去(約2米高)
就在我面前,捉都捉唔切
嚇c我呀,好彩無事

翡翠宮

回覆樓主:

家長有責任睇實

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

用戶要求終止服務

回覆樓主:

以前陸運會,
有人係我隔離碌落去,流晒血牙都甩。
我嚇到喊

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

公爵府

牛年勳章

男爵府

好彩冇事,得兩歲咁細個 個家長都唔睇實

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

阿仔K3前我係人盯人,寸步不離,即使喺屋企我都盯到佢實一實。
小朋友睇少一秒都有機會發生意外

水晶宮

回覆樓主:

報紙話呀媽帶仔去體育館玩,應該係涼冷氣自己掛玩手機冇睇住個仔

水晶宮

SabrinaR 發表於 19-9-20 09:08
家長要小心.....

上水一個體育館昨午發生意外,兩歲男童與母在羽毛球館休息時,童母疑專注看手機,沒為意 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

家長有責任

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

Fion710 發表於 19-9-20 11:18
報紙話呀媽帶仔去體育館玩,應該係涼冷氣自己掛玩手機冇睇住個仔
...

如果一心為咗涼冷氣,不如去遠少少,俾小朋友去兒童遊戲室玩啦,起碼個埸叫做有做好防撞措施

https://www.lcsd.gov.hk/clpss/tc/webApp/Facility/Details.do?ftid=15&fcid=&did=7

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

呢個時候,最驚應該係康民署,跟住又貼告示警告

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hfl2000 發表於 19-9-20 09:13
我試過夜晚喺megabox 溜冰場旁邊d椅,當時平日好夜無乜人坐,見到有個細路女當「跳飛機」咁走來走去咁玩, ...
嘩...巧危險 比我見到第一時間厚住面皮同個家長講聲
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

睇文字都驚

珍珠宮

小朋友做左咁多野,媽媽仍未能察覺,真的很危險。

首頁

尾頁

跳至