自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

英國競爭與市場管理局今年2月對6個旅遊網站,包括Expedia、Booking.com、ebookers、Hotels.com、Agoda及Trivago發出警告稱,必須改變誤導消費者的銷售手法,例如用「只剩一間房間」的字句來催逼消費者盡快訂房。

對於旅遊網站使用壓力銷售、誤導折扣,以及將付了佣金的酒店排名優先顯示等「誤導銷售手段」,當局提出嚴重關切,警告有關做法已違反消費者保護法,並限期在今年9月1日或之前改善。

消費權益組織「Which?」的報告指出,「Booking.com」在9月1日的期限過後仍然違反有關規定,且在有「本站只剩一間空房」的描述中10項有5項是不正確的。組織發言人利奇(Naomi Leach)強調,有充分的證據表明「Booking.com」未有改善,繼續進行壓力銷售,可能令到數百萬消費者被迫匆忙決定預訂。

「Booking.com」發言人表示,公司一直盡力履行競爭與市場管理局的規定,且不斷努力為消費者提供透明度更高的選擇,以及測試和改進線上服務。有網民回應指已使用該網站多年,一直沒有問題,但也有留言稱透過該網站預訂的酒店存在貨不對辦的情況。

大宅

都係玩人性的

伯爵府

想生BB熱投

呃人既
想你盡快畀$$

男爵府

2024年龍年勳章

miniyan 發表於 19-9-20 09:46
呃人既
想你盡快畀$$

我中過招

用戶要求終止服務

牛年勳章

我都中過招,不過我訂可以免費取消,酒店到付,所以訂房無咁謹慎。
未經許可,請勿轉載

男爵府

2024年龍年勳章

大笨鐘 發表於 19-9-20 09:55
我都中過招,不過我訂可以免費取消,酒店到付,所以訂房無咁謹慎。

特價最平多數要即刻俾

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Oh

大宅

SheShehaha 發表於 19-9-20 09:59
特價最平多數要即刻俾

我昅到特價最平6xx 吾洗即比又吾洗取消費7xx。都吾知點揀

男爵府

2024年龍年勳章

jolincheng726 發表於 19-9-20 10:10
我昅到特價最平6xx 吾洗即比又吾洗取消費7xx。都吾知點揀

如果我覺得岩自己心目中價錢無得取消都會俾左先

大宅

SheShehaha 發表於 19-9-20 10:14
如果我覺得岩自己心目中價錢無得取消都會俾左先

加總6晚慳左600元(emoji)

男爵府

2024年龍年勳章

jolincheng726 發表於 19-9-20 10:21
加總6晚慳左600元(emoji)

吾會取消平的話會book

珍珠宮

回覆樓主:

唔使講都知啦

正如facial舖成日話最後一日優惠, 係你先至有

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有啲應該係真,有時之後又有番房,可能係有人取消咗

我用Expedia 訂Santorini 酒店時,分別會上網官網check,大部份同Expedia顯示係一樣,反而Expedia訂酒店+機票會平少少,又有積分儲

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

平的話會book

子爵府

減齡達人勳章

但有時真係幾個網都話無房 得其中一間話得返一間 我就拿拿臨BOOK了

伯爵府

唔怪得成日都見到得返最後幾間房
好彩我都冇訂

大宅

牛年勳章

尋晚買左

琥珀宮

回覆樓主:

9月頭Agoda訂房,話只剩最後一間,冇理,睇哂所有目標至決定,訂完後第二日都係睇到只剩最後一間。

珍珠宮

我記得之前見過有鋪頭寫住執笠清貨 最後今天。但每次經過也是最後今天。也維持了2-3個月就真係執咗!

首頁

尾頁

跳至