自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主:

請問v city部機係邊個位?

男爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

Bluebubi 發表於 19-10-9 17:05
請問v city部機係邊個位?

Starbucks隔離,部機已壞未整同果度比班人破壞哂已封,應該話Vcity好多地方受破壞封咗

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

支持

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

babe2010 發表於 19-10-10 07:57
Starbucks隔離,部機已壞未整同果度比班人破壞哂已封,應該話Vcity好多地方受破壞封咗
...

伯爵府

owen2012 發表於 19-9-23 14:08
係? 我啱啱攞兩個去,搞咗好耐都收唔到,應該係認唔到條碼,因為唔係本地飲品黎,唯有放落隔離回收筒。

嗰 ...

請問係咪要本地供應商先得,數字屋買既(日本/韓國/台灣飲品樽)係咪唔收?

大宅

2020勳章

kaheiboy 發表於 19-10-10 13:36
請問係咪要本地供應商先得,數字屋買既(日本/韓國/台灣飲品樽)係咪唔收?
...
我都係晌嗰度買,我諗暫時都唔會收住,佢update system都冇咁快啦

伯爵府

owen2012 發表於 19-10-10 14:29
我都係晌嗰度買,我諗暫時都唔會收住,佢update system都冇咁快啦

剛試左係會收曬(原來bar code要向上先scan到,部份機向後收又有部份推向右邊收(可能分size)不過唔明收左9個樽只計3個?
唔想膠樽浪費就咁掉,收唔收足錢冇所謂啦。

大宅

2020勳章

kaheiboy 發表於 19-10-10 15:46
剛試左係會收曬(原來bar code要向上先scan到,部份機向後收又有部份推向右邊收(可能分size)不過唔明收左 ...
係? 咁等我都試下先。謝謝你!

男爵府

momo06 發表於 19-9-20 19:32
成個九龍得又一城先有。

請問部機係又一城咩位置,唔該!

伯爵府

2020勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

去左幾次,新都會部機又話壞左,始終都回收吾到

大宅

搵笨!

今日去3號碼頭,成部機消失咗!

打去問,佢話臨時放喺度,不定時轉地方

洗唔洗咁快呀?1個月都冇!

前面jm講得啱,唔會做好耐!

別墅

2019新春慶豚圓

支持環保

琥珀宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

milk2008hk 發表於 19-9-22 13:26
有無人試過?多唔多人排隊整?

我試過
星期日都有幾個一齊去
都簡單
相知相遇相識

子爵府

2019新春慶豚圓

tong831 發表於 19-10-18 16:13
搵笨!

今日去3號碼頭,成部機消失咗!

激死我 而家先見到
平時草埋啲樽,琴日去開碼頭先發現無咗部機
想問究竟而家咩地方有?

大宅

個個星期都見D人攞成五十膠樽入機!我地呢D一兩個既次次都排吾到!最終放棄了!

子爵府

siuyan1212 發表於 19-12-9 08:56
個個星期都見D人攞成五十膠樽入機!我地呢D一兩個既次次都排吾到!最終放棄了!
...

儲架, 因為地點唔就腳, 我一星期在家, 也儲到50 , 不過一壞機或者full, , 就好, 點算好呢? 帶回家

伯爵府

CMMANDY 發表於 19-12-9 09:10
儲架, 因為地點唔就腳, 我一星期在家, 也儲到50 , 不過一壞機或者full, , 就好, 點算好 ...

其實經常壞機,通常唔會又帶返屋企。旁邊有回收膠樽箱(比唔收嘅牌子放)。

大宅

Poon89 發表於 19-12-9 08:51
激死我 而家先見到
平時草埋啲樽,琴日去開碼頭先發現無咗部機
想問究竟而家咩地方有?
係呀,中環果部,10月中已經冇咗,前後擺咗3星期咋,根本冇心做回收

子爵府

2019新春慶豚圓

kaheiboy 發表於 19-12-9 09:23
其實經常壞機,通常唔會又帶返屋企。旁邊有回收膠樽箱(比唔收嘅牌子放)。
...

仲未用過,不過我草草埋埋都好多就真

子爵府

kaheiboy 發表於 19-12-9 09:23
...

所以,令人郤步,把火,放屋苑回收箱一了百了,吾冼拎到去,失望而回,好吾憤氣架嘛

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊