自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Ahlite 發表於 19-9-20 12:02
我親人第一胎無食燕窩,個女黑黑地又細細粒(親人較高大,老公中等身型)。依家第二胎想食點燕窩(一日1~2匙) ...

我有食燕窩,不過喺後期一禮拜食幾日咁,我無濕疹c6有仔出世皮膚好白淨亦無濕疹發胎毒呢啲,c6都算黑

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我有食燕窩,仲有花膠焞鲜奶,囡超白滑 :funn y: 但燕窩不要食太多,易有子官肌瘤

珍珠宮

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

可以食.但唔好食太多
買靚貨

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我懷孕期間有食燕窩,一個星期食3-5次,每次食一碗,其餘日子食花膠鮮奶。我個人一向唔主張懷孕期間食咁多補品,但係奶奶燉俾我,唔食唔得。我有同奶奶講雪耳好過好燕窩,古時的確係雪耳矜貴過燕窩。
結果我女膚色同我bb時一樣,一般白滑bb,無特別白咗。我全埋身,呀女無濕疹。不過我懷孕期間好多人話我皮膚好咗,我相信同燕窩、花膠有關。

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無吃, 小朋友出世好白淨的

大宅

我有食,食左個幾月咋,仔白滑

男爵府

2019新春慶豚圓

我親人第一胎無食燕窩,個女黑黑地又細細粒(親人較高大,老公中等身型)。依家第二胎想食點燕窩(一日1~2匙) ...

我冇食,其他補品都好少食,係簡中飲花膠湯。
阿仔健康,皮膚白淨,遺傳左少少濕疹但只係小問題。

水晶宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

有食燕窩, 仔白淨 (似我), 有濕疹, 到3-4歲冇咁嚴重

大宅

回覆樓主:

原來咁多jm 都無食架? 暫時睇又好似白滑的大多唔關燕窩事咁

大宅

2019勳章

不用吃

子爵府

2019新春慶豚圓

我有食。好似6定7個月後每朝一匙(但你要自己考慮,因唔少人話唔有激素)

我女同月b黎講都算高大,白,無濕疹。so far健康。父母都無濕疹。

大宅

燕窩好多激素架,醫生都唔建議食

我冇食,仔皮膚都好白,根本唔關事

別墅

2019新春慶豚圓

我第一胎同依家第二胎都有食燕窩,我仔都無濕疹,同埋我仔都食燕窩

水晶宮

waiyeee 發表於 19-9-20 13:00
其實每日一杯鮮奶加一隻白烚蛋好過食燕窩

飲豆漿都ok,但要低糖

伯爵府

燕窩多激素,有無bb都唔應該食咁多
同埋蛋白質太豐富,難消化,第一胎時胃口唔好,99又好心機燉我食唔想嘥,點知朝早飲一碗滯到夜晚。

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

朝朝食一匙
又白又滑
冇濕疹

男爵府

2019新春慶豚圓

love2talk 發表於 19-9-20 12:38
我女有食,出世時唔係好白(大咗都唔白),出世得幾日開始好多嗰啲粒粒,d人叫胎毒嗰啲

我仔完全冇食,白淨 ...
情況同你一樣樣,我成日問上天點解唔掉轉,因為個仔曬唔黑個女曬黑好難白返
簡簡單單,開開心心!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有食
BB皮膚真係又香又滑

伯爵府

2019新春慶豚圓

KAVEN 發表於 19-9-20 19:33
情況同你一樣樣,我成日問上天點解唔掉轉,因為個仔曬唔黑個女曬黑好難白返
...

係囉,我女嗰時,日日兩大杯奶都唔白,唔可以叫黑,係唔白囉

相反呀仔,日日一杯咋,出世到而家都好白白淨淨。

伯爵府

唔關事。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊