時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我睇住香港班大學生、中學生中毒已深, 成班鬼上身, 痴哂線, 就算炒哂班黃老師, 取消埋通識科, 都救佢哋唔到!
因為佢哋已經是非不分, 以為正義=暴力粗口, 亦嘗過誰大誰惡誰正確嘅甜頭, 顛倒黑白嘅種子已烙印係心上
香港下兩代人已經不能指望, 教育和學習明辨是非對佢哋起唔到作用,
所以請大家集中力量保護仍稚嫩, 未受污染嘅孩子, 不受荼毒!亦請家長注意孩子的老師有冇灌輸惡毒思想污染小朋友!
自己嘅孩子, 自己保護教養, 因為香港現在只可寄望我們的下三代

大宅

除左唔响香港讀書,真係諗唔到方法保護小朋友
有朋友8月申請移民大馬,因為好怕小朋友變成暴徒,受黃毒洗腦

taktakjar    發表於 19-9-20 12:52

侯爵府

2014年 陳淑莊街頭遭市民痛罵
https://www.youtube.com/watch?v=PX4aLYurB3Y
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

兒女係自己嘅
種咩因得咩果

男爵府

formelin 發表於 19-9-20 12:32
除左唔响香港讀書,真係諗唔到方法保護小朋友
有朋友8月申請移民大馬,因為好怕小朋友變成暴徒,受黃毒洗腦 ...

呢個係現在香港教育嘅悲哀, 黃老師充斥住每間學校!
父母選校時, 一定要小心!

男爵府

yumui61 發表於 19-9-20 12:37
兒女係自己嘅
種咩因得咩果

呢個我都同意

大宅

學是學非,明辨是非!切記暴力解決唔到問題!

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

寡不敵眾,可以點保護?
畢竟系學校時間多,同老師同學相處時間多
可以選嘅正常中學太少

男爵府

YukiCc 發表於 19-9-20 12:41

你啱, 但當班年青人嘗過誰大誰惡誰正確的甜頭後, 仲要係群起嘅甜頭, 唔係個人嘅, 要再教育佢哋, 係一件好難嘅事, 仲要有班黃師阻住呢

男爵府

fyyjott 發表於 19-9-20 12:45
寡不敵眾,可以點保護?
畢竟系學校時間多,同老師同學相處時間多
可以選嘅正常中學 ...

所以要趁小三小四仲肯聽父母話, 培養佢哋多同父母傾計, 知己知彼, 有乜唔妥都同你講, 咁你先可以做補救工夫!

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

tp-windy 發表於 19-9-20 12:51
所以要趁小三小四仲肯聽父母話, 培養佢哋多同父母傾計, 知己知彼, 有乜唔妥都同你講, 咁你先可以做補救工 ...

同意,一起努力

男爵府

回覆樓主:

我小朋友今年小四,學校每個星期一有升國旗儀式,有教國歌,還有一些愛國歌曲,雖然不是名校,但是讀的好開心,也很慶幸當時選了這間小學。至少學校本身是有立場的。

Ben2003    發表於 19-9-20 14:21
Fishjai    發表於 19-9-20 13:37

男爵府

fyyjott 發表於 19-9-20 13:10
同意,一起努力

大家一齊拯救香港下三代

男爵府

ahlungko 發表於 19-9-20 13:13
我小朋友今年小四,學校每個星期一有升國旗儀式,有教國歌,還有一些愛國歌曲,雖然不是名校,但是讀的好開 ...

非常好 , 恭喜你!起碼你小朋友而家係安全嘅, 但請小心, 黃老師可以去唔同學校任教, 要炒老師係一件好難嘅事,所以以後自己都要睇緊d

男爵府

回覆樓主:

一起努力!

男爵府

陪月勳章

tp-windy 發表於 19-9-20 13:20
非常好 , 恭喜你!起碼你小朋友而家係安全嘅, 但請小心, 黃老師可以去唔同學校任教, 要炒老師係 ...

私立直資易炒d。
唔同佢續約就可以。

男爵府

erumic 發表於 19-9-20 13:23
一起努力!

一起努力

男爵府

karenng115 發表於 19-9-20 13:24
私立直資易炒d。
唔同佢續約就可以。

政府而家好多都合約制, 就算發現老師有唔妥, 都要等佢滿約, 要即炒難過中六合彩, 比佢毒害足足一年, 班學生死得

珍珠宮

YukiCc 發表於 19-9-20 12:41

而家就係處於是非顛倒嘅時代
黃師荼毒學生,引導學生做違法嘅事,致道德淪亡
家長真係要留意子女喺學校學左d咩同結識d咩人,灌輸正確嘅道德同價值觀,以防小朋友被誤導
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

只可惜你講既呢一代,佢地父母普遍係80後,都比較深黃

首頁

尾頁

跳至