自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

戴左兩年,鏡片好似唔夠清晰。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

somehow 發表於 19-9-20 12:49
戴左兩年,鏡片好似唔夠清晰。

我每副都係大約7年左右先換

因為咁多年既度數都冇變過...
而且眼鏡都come戴..

在家中戴的果副..係10幾年前的..

對上一副就係運動時用...

最新果副都戴左2年左右囉...
出街就戴....

伯爵府

月希 發表於 19-9-20 13:29
我每副都係大約7年左右先換

因為咁多年既度數都冇變過...

我日日戴,近視唔戴唔得,感覺好似唔夠清。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無定, 覺得要驗下眼就順便換埋

男爵府

2024勳章

回覆 somehow 的帖子

出街在家都係同一副,冇備用,蔡司鏡片。兩年左右都會換…常見問題,鍍膜出現少位置脱落,或鏡片輕微發黄,5知同廚房較高溫,油煙之類有冇關係

侯爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

無定時,多數都係爛咗或度數唔啱先換。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

兩年左右

男爵府

2023年兔年勳章

中學時1年就要換,因為度數深左。
之後用過 5-6 年先要換既玻璃鏡,後來眼鏡鋪唔出造玻璃。
就1-2年要換一次,好多時係層鍍膜甩或者發黃。
不過唔知係咪因為肥左,個頭越來越大,鏡架越換越闊

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

唔啱度數就換,一副可帶幾年

子爵府

我的眼鏡,幾乎日日戴,用左超過10年。當年在樓上鋪配的,300幾元。真係抵到爛!

大宅

我估都會幾年先會換, 對上一次都好似4年, 都差不多要去驗眼同配返新.
~開開心心過每一天~

伯爵府

牛年勳章

爛左先換
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

首頁

尾頁

跳至