懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

QE唐氏檢查結果:頸皮1.84
高風險 1/45

姑娘都係建護絨毛或胎水,27號先去做 nifty pro,心急想知有冇媽媽咁高風險都翻盤成功?

複式洋房

1.84都高風險

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

marccc 發表於 19-9-20 13:29
1.84都高風險

因為仲要計埋年齡及驗血結果,年齡越大就算係1.幾都有機會係高風險的

複式洋房

Dada^(00)^ 發表於 19-9-20 13:36
因為仲要計埋年齡及驗血結果,年齡越大就算係1.幾都有機會係高風險的

我今年30

複式洋房

2019勳章

yanbabyyan 發表於 19-9-20 13:27
高風險 1/45

我生第二胎時 頸皮3.9

高風險1/4

做了抽絨毛,最後都無事 我個仔現在3歲幾了

大宅

2019新春慶豚圓

高風險 1/45

如果去做絨毛個d,仲需要做nifty ?

複式洋房

Kinkikids 發表於 19-9-21 02:04
我生第二胎時 頸皮3.9

高風險1/4

多謝你呀!總算係有希望

複式洋房

PhoebeChan333 發表於 19-9-21 02:19

其實個腦一片空白未決定到係咪要抽羊水。
但如果可以用幾千蚊換取1%流產風險,咁我會願意。
諗住點都做咗nifty pro先,睇吓結果係點再決定下一步。

別墅

PhoebeChan333 發表於 19-9-21 02:19
Nifty 好處係非入侵性,如果你決定抽絨毛就應該不用做nifty

男爵府

2019勳章

我抽血1/90,抽羊水,最後驗出來正常

大宅

yanbabyyan 發表於 19-9-20 13:59
我今年30

頸皮唔厚、非高齡,但高危,即係好大機會驗血的部分出事,做nifty驗血會準d

複式洋房

tovibb 發表於 19-9-21 16:33
頸皮唔厚、非高齡,但高危,即係好大機會驗血的部分出事,做nifty驗血會準d
...

認同,我B頸皮2.4,我33,但低風險。之後我做左T21都係低風險

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
回覆 yanbabyyan 的帖子

樓主 妳翻盤成功未呀?
我今朝都收到醫院打嚟叫我聽日返去聽報告...即係高危,好意外+好擔心,頸皮1.57、我今年33,即係血報告數值唔理想,我前日做左nifty pro要一個星期後先有報告,等報告結果好不安

希望虛驚一場,BB健康出世

別墅

tovibb 發表於 19-9-21 16:33
...
完全同意

唔係衰頸皮的話,
可以淨係做nifty

別墅

媽媽唔好擔心,我1:2都成功翻盤,bb 個半月大喇!
我衰頸皮厚,詳情睇我舊post

invalidity    發表於 7 天前

別墅

回覆 invalidity 的帖子

33歲都高高地齡,所以拉高咗個ratio 啫,無事嘅!唔好擔心!為咗BB最緊要食得好訓得好!

大宅

高風險 1/45

我之前呀b頸皮3.3...........32歲
嚇到我喊左幾日,最後做左nifty
無事

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
mingmingho 發表於 19-10-16 21:32
我之前呀b頸皮3.3...........32歲
嚇到我喊左幾日,最後做左nifty
無事

我都係nifty pro low risk 呀
希望大家阿b都可以平安健康咁出世

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
invalidity 發表於 19-10-16 18:20
回覆 yanbabyyan 的帖子

樓主 妳翻盤成功未呀?

我算成功左一半
我nifty pro low risk ar
咁公院話目前唔抽羊水住,等到21週直接做詳細超聲波,個醫生話係比結構仲仔細喎,咁到時如果冇問題就過關,有問題就要即時抽埋羊水。

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
yanbabyyan 發表於 19-10-17 07:42
我算成功左一半
我nifty pro low risk ar
咁公院話目前唔抽羊水住,等到21週直接做詳細超聲波,個醫生話係 ...

我剛剛都收到nifty pro low risk
呢幾日真係擔心到食唔安瞓唔落,希望大家嘅BB都順利健康出世。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊