醫護健康

跳至

首頁

尾頁

大宅

早幾日去註冊藥房買醫生處方藥,職員話可以唔駛醫生紙,同埋如果唔要個藥盒會平啲,我驚啲藥唔知係咪正貨唔敢買?請問其實有冇問題,啲藥會唔會係水貨或唔可靠?佢地點解會想要返個盒?

大宅

happymina 發表於 19-9-20 20:04
早幾日去註冊藥房買醫生處方藥,職員話可以唔駛醫生紙,同埋如果唔要個藥盒會平啲,我驚啲藥唔知係咪正貨唔 ...

咁奇怪? 佢地留返個盒都唔知有咩用, 不過買藥有埋個盒會安全D, 有咩問題都可以跟進.

我有時係藥房買藥都就咁比一排排/用藥袋袋住, 未試過好似你咁問要唔要藥盒.

~開開心心過每一天~

男爵府

我媽食自費藥,藥房一定要收返單,但可以copy 副本俾我,放蛇捉到好大鑊(佢哋話),拆盒會平啲,盒話俾返藥廠,一定當面拆。

大宅

4ponymum 發表於 19-9-21 13:06
我媽食自費藥,藥房一定要收返單,但可以copy 副本俾我,放蛇捉到好大鑊(佢哋話),拆盒會平啲,盒話俾返 ...

OIC.

~開開心心過每一天~

複式洋房

回覆樓主:

藥房收盒係交返比藥廠, 證明賣左做報告者. 當然藥廠有優惠比返藥房啦!

男爵府

回覆樓主:

我老豆買血脂藥都係咁。 可能係藥廠做統計掛?

大宅

4ponymum 發表於 19-9-21 13:06
我媽食自費藥,藥房一定要收返單,但可以copy 副本俾我,放蛇捉到好大鑊(佢哋話),拆盒會平啲,盒話俾返 ...

原來係咁,我喺九龍城潮X藥行問,因為未幫襯過所以唔知可唔可靠唔敢買,去返屈銀紙,同一盒藥貴160元,差好遠。

首頁

尾頁

跳至