時政擂台

跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

熊熊老婆 發表於 19-9-21 09:48
而家我放工搭港鐵,竟然有位座

返工都係!

男爵府

小肉妹 發表於 19-9-21 08:59
仲話個個星期五搞罷買,擺明想大家攬炒

你咪自己去買多啲支持下囉

男爵府

Onetwofree 發表於 19-9-21 08:34
尋晚同三個朋友食飯,個個都食得唔開心。
一個朋友全職主婦,老公快要失業了,又有兩個小朋友又有工人,看 ...

經濟有上有落,提下你朋友叫啲老公襯呢段時間增值下自己啦。
最頂嗰堆有實力嘅人仍然夜夜笙歌,無影響㗎,問佢地,都無人覺經濟差。

大宅

一個朋友全職主婦,老公快要失業了,又有兩個小朋友又有工人,看 ...

老公因生意差,常常小事發脾氣,家無寧日。依個老公唔要得啦!做生意包賺?

大宅

2019新春慶豚圓

Cheungwong 發表於 19-9-21 09:59
老公因生意差,常常小事發脾氣,家無寧日。依個老公唔要得啦!做生意包賺?
...
Agree

珍珠宮

真的
自由太多會令世人失去平衡

翡翠宮

cbeyond 發表於 19-9-21 09:13
又來了, 又話唔好好準時, 無居安思危, 無儲備。
有好多家庭係手停口停, 亦有好多人要供樓, 負擔好重。
講梗 ...

冇計啦、呢度有班人不食人間煙火,可能唔知係邊個富豪既老婆掛

大宅

cbeyond 發表於 19-9-21 09:13
又來了, 又話唔好好準時, 無居安思危, 無儲備。
有好多家庭係手停口停, 亦有好多人要供樓, 負擔好重。
講梗 ...

我無話人唔居安思危,而係指出經濟係有上有落,所以唔好覺得經濟好係理所當然,要接受會有唔好景既時候。

我自己月底都會失業,唯有繼續搵工,盡量節流...

翡翠宮

sandypink 發表於 19-9-21 09:24
係,咁先嬲

同意!

瑪瑙宮

Small_Panda 發表於 19-9-21 09:34
尋日行過元朗廣場,感覺不安,我數過有約8間舖封咗板,有2間有新店名,其餘都...
...
有周維行街既人應該都留意到,
好多商場多左好多鋪圍晒板,但無新鋪名,
又多小店貼晒租約期滿。

男爵府

bbbusy 發表於 19-9-21 08:44
反影了事實,經濟已經轉差,不用别人說,只要往街裏走走便有答案。
...

前天出街食飯冇乜人,可能又係平日啦
希望大家平穏過渡

男爵府

vivibabyvivi 發表於 19-9-21 10:03
冇計啦、呢度有班人不食人間煙火,可能唔知係邊個富豪既老婆掛

上網視察民惰

瑪瑙宮

熊熊老婆 發表於 19-9-21 09:48
而家我放工搭港鐵,竟然有位座
你放得夜?
朋友幾晚放8點係九龍塘轉車上水,
拍片比我地睇平日塞晒人通道係無人行。

翡翠宮

ILA 發表於 19-9-21 09:58

經濟有上有落,提下你朋友叫啲老公襯呢段時間增值下自己啦。

你都識最頂嗰埋人啦,呢個香港平民仍然佔大多數!

別墅

2019新春慶豚圓

尋日有朋友同我講行銅鑼灣無人好舒服,總之無大陸人就好好,我都廢事答佢

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cloudwingwing 發表於 19-9-21 09:09
點解物價仲係咁貴 ,出街食飯好少少的餐廳平均每人over $100。
最近有個樓盤仲要開到24000呎。
...

因為……經濟差最受影響係冇$的人……

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

月月裁員??邊行幾時開始?
請更年期大媽唔好追擊我, 高抬貴手

大宅

cloudwingwing 發表於 19-9-21 09:09
點解物價仲係咁貴 ,出街食飯好少少的餐廳平均每人over $100。
最近有個樓盤仲要開到24000呎。
...

經濟差還買樓?

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

afameow 發表於 19-9-21 10:04
我無話人唔居安思危,而係指出經濟係有上有落,所以唔好覺得經濟好係理所當然,要接受會有唔好景既時候。
...

加油
早幾日先有jm加人工,所以應該ok架

寶石宮

yan_mum 發表於 19-9-21 10:18
經濟差還買樓?

超賣添

首頁
12345...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊