時政擂台

跳至

首頁
34567...11

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

SandyKL 發表於 19-9-21 23:43
黃絲有句:黃藍是政見,黑白是良知。

6月9日以嚟一單單事件,黃嘅黑唔等如黑,白亦唔等如白。

大把呢啲片段證明 警方四點鐘press con 有好多出入, 即係大話. 但有大量市民 係唔會睇 其他非主流傳媒嘅訊息, 同埋普通市民自己影既video。 喺 呢班人接收 資訊狹窄嘅情況, 如果總係睇cctvb就更加 問題大。 擘大眼講大話以前唔會想像變成而家警察嘅普遍現象。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

SandyKL 發表於 19-9-21 23:28
時事擂台在佔中之後,都好靜,帖流動得好慢,但依家相反嘞,果邊帖好多,流動得好快。

其實各有棲息地,想 ...

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

小婦人,亞叔

伯爵府

至愛朱古力 發表於 19-9-21 23:50
小婦人,亞叔

你係大婦人,亞伯?

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

honeybibibibi 發表於 19-9-21 23:52
你係大婦人,亞伯?

人唔怕蠢最怕有豬的隊友

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

jumphigh 發表於 19-9-21 23:40
梗係融洽, 嗰一小堆婦人阿叔loop來loop去嗰幾句,圍爐貼啲低能改圖自high
...

最慘係有時會在自由發作,之後就會令你個帖去咗時政

上次我開post,話個天幫緊香港,紅磡出軌都無大傷害,香港人要加油,真係一句政治都無,就俾人劫咗去時政

男爵府

2019新春慶豚圓

至愛朱古力 發表於 19-9-21 23:50
小婦人,亞叔

咁得閒
我又搵你傾下計

翡翠宮

SandyKL 發表於 19-9-21 23:43
黃絲有句:黃藍是政見,黑白是良知。

6月9日以嚟一單單事件,黃嘅黑唔等如黑,白亦唔等如白。

佢地話聽到‘同志們’,依家仲邊有人叫同志呀,可唔可以用下個腦

禁止發言

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

講真,去到今時今日,大家都各有立場,除非你受過罪,例如你係藍的,點知屋企樓下俾人放煙,之後落街俾警察打一身,或者同老公落街食嘢點知俾人要拉要鎖,咁先有機會改變立場。

所以我覺得佢地唔好成日劫人post了

珊瑚宮

vivibabyvivi 發表於 19-9-21 23:59
佢地話聽到‘同志們’,依家仲邊有人叫同志呀,可唔可以用下個腦
...

如果肯用腦,傷眼女、831死人、男警搜女仔身等等,就竟然有大把黃人信啦!

大宅

2019新春慶豚圓

ck609 發表於 19-9-21 22:37
我最鍾意響 :「時政擂台」打「豬」「肉」

喂呀,唔好打我呀,我好小肉嫁

男爵府

dede2005 發表於 19-9-21 11:49
睇睇下都會自動搬咗過去,嗰邊好處係無煩人的廣告彈出,好暢順

複式洋房

Duster 發表於 19-9-21 10:55
我反而覺得喺BK裏面「時政擂台」係特別和諧的,因為有95%嘅政見是非常一致,他們的理據互相呼應,氣氛非常 ...

子爵府

vivibabyvivi 發表於 19-9-21 23:59
...

現在係假消息太多

之前咪有單鎮靜劑,俾黃絲食之後在新屋嶺強姦

首先唔講係咪有強姦(因為呢點無人證明到)

但藥物呢樣嘢,首先鎮靜劑唔會無端白事變出來,平時儲存都要有地方放,都要去申請拎,過咗期又要棄,仲有,鎮靜劑如果有長效力,係受管制藥物,要醫生負責,衛生署一定知,衛生署咁多黃人點會唔爆。

聽落靜心諗都覺得唔合理,當然可以話由國內供應,但咁就好多嘢唔洗講

男爵府

daisy17772 發表於 19-9-21 23:49
大把呢啲片段證明 警方四點鐘press con 有好多出入, 即係大話. 但有大量市民 係唔會睇 其他非主流傳媒嘅訊 ...

睇回覆用詞已知大概程度背景,你對佢哋有期望?

侯爵府

SandyKL 發表於 19-9-22 00:06
如果肯用腦,傷眼女、831死人、男警搜女仔身等等,就竟然有大把黃人信啦!
...

傷眼女有now TV live video, 男警搜女仔又有。

羅飯 educated,都信 嗰個傳言,林鄭即刻同佢割席.

咁你要認識下心理學上面講嘅路西法效應

侯爵府

cutekiddy 發表於 19-9-22 00:08
睇回覆用詞已知大概程度背景,你對佢哋有期望?

有期望就會喺嗰度講啦.

我係想指出好多市民平時唔理, 又唔會追尋多啲資料了解 突然之間見到幾個暴力片段多多嘢講。 政府就係想target 呢班人, 大部分呢班人就係 營營役役 返工人, 年輕人睇到嘅嘢同佢哋唔同。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

ChingYee123 發表於 19-9-21 10:48
我近排都成日去果邊留言!都無咩特別!唔同立場、唔同意見當然會爭辯啦,好正常!

就算自由區既普通POST, ...

大宅

2019勳章 畀面勳章

hennyyoyo 發表於 19-9-21 23:26
朱同豬好夾

首頁
34567...11

尾頁

跳至