自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

老公做零售,市道唔好首當其衝,影響好大,有老有嫩,仲要供緊樓,已經cut晒小朋友興趣班,但補習唔cut得,工人月尾來,唔請工人唔得,兩公婆返工,現在暫由婆婆over70頂著先,現在老公份糧都不足夠供樓,我都開始找下兼職,但收銀滿晒,退而求次理貨冇經驗唔請,現在找洗碗睇有冇人請,但我只返到幾日,冇可能日日返,到底這日子仲要捱幾耐啊,好迷茫

男爵府

寵壞了 發表於 19-9-21 10:26
老公做零售,市道唔好首當其衝,影響好大,有老有嫩,仲要供緊樓,已經cut晒小朋友興趣班,但補習唔cut得, ...

有工人又無錢仲做兼職?搵份長工咪得囉~

珍珠宮

好媽媽勳章

NatalieTY 發表於 19-9-21 10:31
有工人又無錢仲做兼職?搵份長工咪得囉~

我本身已經有份全職,我意思是收工後找兼職,可能寫得不長細

男爵府

洗碗,人工好高長期缺人

水晶宮

2018復活節勳章

寵壞了 發表於 19-9-21 10:32
我本身已經有份全職,我意思是收工後找兼職,可能寫得不長細

辛苦了。加油

子爵府

我有朋友做7仔

佢話同事都係同佢一樣放工做

珍珠宮

好媽媽勳章

秋思 發表於 19-9-21 10:34
洗碗,人工好高長期缺人

連炒散都睇埋,時間地點好多都唔岩,因為收工都成6點,做得個幾個鐘都想溫返近d

珍珠宮

好媽媽勳章

losttoa 發表於 19-9-21 10:35
辛苦了。加油

多謝你,係甘迷茫既時候一句加油原來好令人感動

伯爵府

回覆樓主:

揾份通宵更保安。

珍珠宮

好媽媽勳章

二世龜 發表於 19-9-21 10:36
我有朋友做7仔

佢話同事都係同佢一樣放工做

我問過附近都唔請,或留左資料都冇電話來,喔有繼續搵下,但甘既時勢應該越來越難搵

珍珠宮

好媽媽勳章

ilovebb2019 發表於 19-9-21 10:41
揾份通宵更保安。

這沒可能,我有份正職,早上6:15要起身搞兩個女返學我7點要出門返工了

公爵府

回覆樓主:

聽電話,侍應,炒散part time都好容易請人。
你正職有無得放weekday,weekday揾下office part time job,weekend就找飲食/服務性行業

子爵府

加油

子爵府

努力呀一定捱得過

珍珠宮

好媽媽勳章

Dragonmama2012 發表於 19-9-21 10:43
聽電話,侍應,炒散part time都好容易請人。

請問邊度見到?咩app?謝謝你

水晶宮

2018復活節勳章

寵壞了 發表於 19-9-21 10:39
多謝你,係甘迷茫既時候一句加油原來好令人感動

明白的,我地大家都有家庭,為生活為家庭為子女都好努力去付出,做人難免會踫到關口,條路唔順只係一時,個天會有一日放晴的。大家都一齊加油

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

希望艱難既時間好快過去

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

屋企附近有冇餐廳淨係做晚市侍應,或者星期六日返,加油

男爵府

回覆樓主:

我雖然同情你,但零售業帶來的人迫人景況亦已十幾年了。我當然想市道好番,但政府絕對要控制人流。

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

寵壞了 發表於 19-9-21 10:44
請問邊度見到?咩app?謝謝你

炒散王睇下

首頁
12345...16

尾頁

跳至