時政擂台

跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

人鏈通常都只係一排,咁都話阻行人路,咁即係連行人路使用權都無..嫌阻住佢行。佢行就得,其他人企就唔得。連人鏈都嘈真係霸度至極。

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實一面倒既言論、對事件有幫助? 大家問見吾到暴徒破壞打人、亦有人問見吾見到暴警濫權、甚至殺人 ,社會已經撕列至如此地步,只有敵視? 政府完全無錯? 獨立調查委員會必須急切成立、動亂局面方可止息 !

公爵府

回覆樓主:

人鏈示威接受,但事後一定有衝擊,和非理只需做好上半場,下半場有勇武血博。

唔好成日話差人打人啦,班勇武包頭包頸認唔出真樣就當佢哋唔係人?佢哋放心斬鐵打警察時又唔係用暴力咩?

子爵府

namnamnamlolo 發表於 19-9-21 10:43
阻住哂仲扮偉大

同意,我只見暴徒破壞,打市民打警察

子爵府

你作為老師都唔糾正錯誤,警察打人?示威暴徒打得仲多

打擾正常人生活咁耐以為而家用番和平行動就將暴行一筆勾銷?你咁教學生真正誤人子弟

另外,借基督之名行惡嘅小心落地獄

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

cbeyond 發表於 19-9-21 10:54
攪人鏈乜無阻到居民嗎?
好多人鏈佔用緊行人路, 咁街坊就要行到出馬路, 唔危險?
仲有, 香港集會要申請, 人 ...

宗教集會唔洗申請,仲有响遊樂場人鏈同唱聖詩都阻到居民咁菲傭印傭放假响街又叫非法集會?阻街?你話人病入膏盲

你兩眼都同警察一樣,被怒火掩蓋,一有咩唔順你意就鬧,警察就未等官判,就先打人同近距離使用糊椒噴霧一樣,怒火掩蓋理智,唔記得自己只係拉人,唔係打人

公爵府

1314625 發表於 19-9-21 10:58
我見到好多區攪完人鏈就去人地商場聚集唱粗口歌。我希望你們這些真基督徒係真係可以做到和理非,唔好做壞見 ...

呢排中學生放學攪完人鏈,去商場叫粗口,舉中指

我女自己放學有日番來講,坐mtr入閘時見前面一位高大哥哥跳閘....
真係大教壞細

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

請問點解市民俾打?
點解人地唱就要去圍人?
你的自由就等於另一邊無自由?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

你叫你仔唔使做警察,做示威者都可隨意打人,被人拘捕又可以放返出黎。做警察除暴安良會俾人鬧,做示威者任意破壞會俾人視為人民英雄。所以你應該教佢做示威者,唔好做警察。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

借耶穌之名搞運動,注定落地獄

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

如果話警察過火。就請問暴待做緊什麼?
不是佢地放火破壞傷人先?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

又係邪教,黑教,做老師係咁灌輸錯誤訊息比學生,而家大庭廣眾叫人支持,你讀屎片

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

晨咁早又嘈嘈閉

珊瑚宮

feclagnes 發表於 19-9-21 11:09
宗教集會唔洗申請,仲有响遊樂場人鏈同唱聖詩都阻到居民咁菲傭印傭放假响街又叫非法 ...

人鏈係宗教集會咩?哦, 剛剛知喎
原來集會唔係一個在地方, 係不斷伸延, 哦, 又是剛剛知了
菲傭係街係阻街, 吓, JM唔知咩
心眼盲的, 係睇唔到事實的。
歪理當真理
唔會見到暴徒放火, 打人, 破壞社會
明白, 好明白

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

Mayday11 發表於 19-9-21 10:36
其實我覺得搞人鏈…警察唔會流淚,政府唔會流淚,政權亦都唔會流淚,又唔會扣半滴血…實際作用係d乜野啊 ...

以基督之名作惡既魔鬼

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

因為人地唔夠人。所以要吹雞。
佢地無恥到利用基督名同小朋友去做一些無意義的破壞行為。

伯爵府

好大條耶L,唔好誤人子弟啦你。
你做咗啲咩去糾正你學生的言論?係咪話俾佢知要打人唔係考警察,而係去做黑衣暴徒?

公爵府

其實我覺得搞人鏈…警察唔會流淚,政府唔會流淚,政權亦都唔會流淚,又唔會扣半滴血…實際作用係d乜野啊 ...

你呢D文宣,比人派來呢邊,註定失敗。

琥珀宮

畀面勳章

goodytung 發表於 19-9-21 11:00
人鏈通常都只係一排,咁都話阻行人路,咁即係連行人路使用權都無..嫌阻住佢行。佢行就得,其他人企就唔得。 ...

人鏈我都接受,但可否唔好晨早流流大嗌口號?好多街坊(包括我)都想在緊有既假期瞓晏d

琥珀宮

畀面勳章

你做老師,聽到學生在未有任何證據,就無理拍控警察殺人,咁都唔立即糾正?難怪香港教育咁多暴徒出黎

首頁
12345...9

尾頁

跳至