自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

唔評論人地點湊,
帶得去飲茶有比野佢食應該唔係太差。
你覺得人唔識湊時,
人地都會覺得你有唔識湊既時候。
識湊又唔代表識教,識教又唔代表教得好

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ilovebb2019 發表於 19-9-21 16:27
之前比杯茶佢都猴擒喎。應該好餓,但父母都feel唔到

或者小朋友勁鍾意食野,如果要唔俾佢食仲帶佢飲茶咩

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mike89 發表於 19-9-21 16:36
唔評論人地點湊,
你覺得人唔識湊時,

同埋其實唔識凑咪唔識凑囉,天下又無一個絕對嘅教仔之道嘅

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔好講大陸,今日食午餐時,隔幾張枱個女人,帶住2個仔女,一坐底個仔不停扭,不停話唔要,但唔知佢唔要乜
個亞媽氹又唔係鬧又唔係,終於頂左佢半個鐘,個亞爸推住架b車嚟到,隊左個奶咀比個仔,安靜左都無10分鐘,野食嚟到,個仔又發癲
但個父母堅係香港人囉

大宅

肚下咪識珍惜食物囉
追飯果d仲唔識教啦

珍珠宮

mike89 發表於 19-9-21 16:36
唔評論人地點湊,
你覺得人唔識湊時,

佢可能唔知有trouble 2這回事,強烈程度唔同, 情緒來到,父母都難控制,佢啲都有用方法安撫,已經算好。

多些包容,不要太主觀。

大宅

rex13 發表於 19-9-21 14:01
x2⋯⋯
如果有得選擇,有邊個唔想自己個bb聽教聽話呀⋯⋯

認同

首頁

尾頁

跳至