自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

竇漪房 發表於 19-9-21 19:40
我無睇內文,見到有POST係話可以整到

其實我暫時覺得用Android有冇都唔係好緊要,有d app都唔係經Google ...
非常重要

唔經google store好唔安全,app係google上架受安全檢查

你自己裝野就...

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

關心 P30 pro 會唔會跌價

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Mm233 發表於 19-9-21 19:51
非常重要

唔經google store好唔安全,app係google上架受安全檢查

有D APP係google無的

例如馬會app我响馬會網頁download,google係無的,只要搵可靠嘅source就無問題啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

littlesister 發表於 19-9-21 19:52
關心 P30 pro 會唔會跌價

我今日經過見豐澤都仲係$5498,等得再等下啦!遲買平幾舊呀!

伯爵府

竇漪房 發表於 19-9-21 20:26
有D APP係google無的

例如馬會app我响馬會網頁download,google係無的,只要搵可靠嘅source就無問題啦!
google play唔接受賭博app嘛 google接受馬會一定放上去啦

而且google play更新好簡單click一下全部自動update,play以外就要逐個逐個apps既網站去下載安裝更新,諗起都煩啦

何況唔係隻隻apps都有得你play以外dl。要買呢部真係諗得清清楚楚,免得後悔,認真講無google真係送俾我都唔用。

公爵府

rabbitboyboy 發表於 19-9-21 18:28
屋企人有興趣,但係咪用唔到google play?

就算用唔到,
買嚟當相機用都低啦。
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

伯爵府

Mm233 發表於 19-9-21 20:34
google play唔接受賭博app嘛 google接受馬會一定放上去啦

而且google play更新好簡單click一下全部自動upd ...

其實呢樣都算,但成萬蚊一部既定位而又無 google 就要諗下,2,3千都算

珍珠宮

Mm233 發表於 19-9-21 20:34

而且google play更新好簡單click一下全部自動upd ...

我剛剛上去睇,mate30可以裝到Google play store,YouTube Twitter呢d裝到用到

其實大陸買華為都係無play store,好多人都係自己裝返

反而遲D新機可能用鴻蒙就要觀望下先喇!

琥珀宮

畀面勳章

竇漪房 發表於 19-9-21 20:30
我今日經過見豐澤都仲係$5498,等得再等下啦!遲買平幾舊呀!

等到下次去旅行前先買

珍珠宮

親子王國15週年勳章

下部機一定華為

公爵府

Mm233 發表於 19-9-21 19:51
非常重要

同意,前境未清晰,仲要咁貴,睇定d先啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

yumui61 發表於 19-9-21 21:51
下部機一定華為

實得全家換華為,而家去幫亞仔睇機

翡翠宮

abbytang 發表於 19-9-21 18:00
華為 mate 30 出咗價啦,但好似咁貴嘅,咁 pro 30 係咪會平呢

https://l.facebook.com/l.php?u=h ...

係歐元價,中港大約打7折啦。好快就知裝唔裝到google,明天中國發布會,隨即開售。

洋房

Mm233 發表於 19-9-21 19:15
價錢方面,Mate 30起售價799歐元(約合6,900港元),Mate 30 Pro起售價1099歐元(約合9,500港元),Mate 30 ...

太貴喇

男爵府

abbytang 發表於 19-9-21 19:18
咁依樣就差少少喎

唔太擔心... 電腦勁人多,一定有方法... 蘋果一出嗰陣, d 人咪又係去root 部機

侯爵府

華為 HUAWEI Mate 30 外媒成功安裝 Google Play 能夠正常運作
https://sg.news-republic.com/a/6 ... 6658833167946285057

侯爵府

醒目開學勳章

maomaofafa 發表於 19-9-25 18:46
華為 HUAWEI Mate 30 外媒成功安裝 Google Play 能夠正常運作
https://sg.news-republic.com/a/67390693100 ...

咁 P30 pro 裝吾裝到 google 呀

珍珠宮

abbytang 發表於 19-9-25 18:47
咁 P30 pro 裝吾裝到 google 呀

P30PRO港行本身已有google,我用緊

侯爵府

醒目開學勳章

竇漪房 發表於 19-9-25 19:20
P30PRO港行本身已有google,我用緊

謝謝,放心哂

首頁

尾頁

跳至