時政擂台

跳至

首頁
12345...38

尾頁

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

leecnine 發表於 19-9-22 00:36
呀叔醒目,救援義工根本就係暴徒,所以唔比佢地幫手救援。

頭先咁啱轉台睇到2個阿伯比人用摺櫈兜頭打到流晒血! 暴徒真是喪心病狂! 阿伯都真是知那些喝他快些接受治療的係同黨

公爵府

願望石 發表於 19-9-22 00:47
班假義工黑記同暴徒都係一伙架

假救護係驚佢地搞出人命時就得唔到和理非撐

男爵府

回覆樓主:

電視睇見到4-5個阿叔/伯比人打到個頭流晒血,好多血,好恐怖,暴徒真係無人性,肆意暴打市民

goldpiglet    發表於 19-9-22 00:58

複式洋房

回覆樓主:

有沒有全片看?

子爵府

babiisiuyee 發表於 19-9-22 00:43
個白衫呀伯拎住玻璃啤酒樽追住人打先

咁就可以用私刑? 咩歪理
有日你在街同人嘈,別人可對你用私刑嗎?

大宅

2019新春慶豚圓

love_sukaa 發表於 19-9-22 00:47
係,好似係阿伯自己拎住樽追人打先

有片
https://www.facebook.com/goldwaterhk/videos/394841064741560/

伯爵府

ricecooking 發表於 19-9-22 00:52
假救護係驚佢地搞出人命時就得唔到和理非撐

佢地同班自稱和理非既暴徒半斤八兩,永遠都係等無辜市民被毆到就死先扮下野出手制止,就係扮制止時等無辜市民走唔到要比暴徒打多幾野
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

珍珠宮

回覆樓主:

個個都諗住會特赦,所以就算殺人放火都未必要負責任,所以我相信佢哋會覺得: 打你就打你,反正你又唔知我係邊個,我又唔使埋單。。

所以越嚟越狠死。。

Qmanfish    發表於 19-9-22 02:03

大宅

Nikitang1111 發表於 19-9-22 00:44
我聽到呢個女人講左句打死你咪犯法囉
跟住伯伯回佢,你地依家咁唔犯法咩
...

呢一幕我都睇到(emoji)呢個女人講嘢好mean..個伯伯已經傷成咁,乜嘢立場都好,點解仲可以講呢啲風涼話,我見佢不停攞個話影

大宅

Mary媽咪 發表於 19-9-22 00:43
剛剛c6都有叫我睇
佢話有個阿伯比人打頭
打到瞓係地下抽下抽下

經常發生,暴徒有咩做吾出

https://www.facebook.com/486392624735448/posts/3129700417071309?sfns=mo

https://www.facebook.com/486392624735448/posts/3115232618518089?sfns=mo

https://www.facebook.com/318384988950213/posts/499024357552941?sfns=mo

子爵府

hkpmama 發表於 19-9-22 00:46
係喎,呢d所謂義工假慈悲,跟本就係幫凶

Agree

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

Hayeungyeung 發表於 19-9-22 00:36
呢個女人係咁罵流緊血嘅伯伯

似靈体現身

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

2019新春慶豚圓

Nikitang1111 發表於 19-9-22 00:44
我聽到呢個女人講左句打死你咪犯法囉
跟住伯伯回佢,你地依家咁唔犯法咩
...

呢D咁嘅女人,咩人黎架,完全無人性,好似格離post 個巓婆咁,話D警察放吹涙彈,煙親佢,又唔話D曱甴迫警察出TG!

子爵府

yiumama 發表於 19-9-22 00:56
有片
https://www.facebook.com/goldwaterhk/videos/394841064741560/

條片清楚睇到白衫男只係渣住玻璃樽而唔係用黎攻擊人禾, 佢係無啦啦比人從後襲擊先追住襲擊佢既人!

小茂    發表於 19-9-22 07:51

公爵府

願望石 發表於 19-9-22 00:57
佢地同班自稱和理非既暴徒半斤八兩,永遠都係等無辜市民被毆到就死先扮下野出手制止,就係扮制止時等無辜 ...

賤格! 真是無人性! 班假醫護有咩資格在場扮急救,同假記者一直睇住都唔阻止又唔call白車,次次等到暴徒打夠,就圍住傷者唔比人追究

伯爵府

SARIDON 發表於 19-9-22 00:58
個個都諗住會特赦,所以就算殺人放火都未必要負責任,所以我相信佢哋會覺得: 打你就打你,反正你又唔知我係 ...

我覺得呢班大部份都收左錢,目的係打到普通市民就死迫警察出手,等美國可以乘機出黎抽水譴責中國。

冇收錢但又衝果班白痴,一黎覺得包到咁又有黑記掩護,警察拉唔到佢地,佢地根本唔需要對任何事負責。

二黎佢地覺得自己打緊機,覺得點都唔會打死人,我諗到真係死左人佢地先會識驚。
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

大宅

cara.mak 發表於 19-9-22 01:02
條片清楚睇到白衫男只係渣住玻璃樽而唔係用黎攻擊人禾, 佢係無啦啦比人從後襲擊先追住襲擊佢既人!

...

咁就好視乎閣下點定斷玻璃樽係咪攻擊性武器
利申: 我唔係話打人啱,但阿伯本身都自己拎樽,同埋而家警察月餅刀都當係攻擊性武器,咁玻璃樽係咪都危險呢?

子爵府

好媽媽勳章

SARIDON 發表於 19-9-22 00:58
個個都諗住會特赦,所以就算殺人放火都未必要負責任,所以我相信佢哋會覺得: 打你就打你,反正你又唔知我係 ...
班暴徒就是這樣,佢哋不用上身,發癲,發狂打人

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

yiumama 發表於 19-9-22 00:56
有片

個阿伯似乎飲得好大,喪哂咁喎

男爵府

cara.mak 發表於 19-9-22 01:02

...

揸住玻璃樽追住人,咁都唔算攻擊?你試吓揸住枝玻璃樽落街追住人,再大聲叫喊,睇吓點?

sako    發表於 19-9-22 03:25
sklui    發表於 19-9-22 01:34

首頁
12345...38

尾頁

跳至