夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

babywantme 發表於 19-9-23 07:07
結婚後一年佢都對我好,我有問過佢佢解釋係因為未真正生活過而家生活過就知道唔適合!
...

不如搵下佢係唔係有鍾意既人或小三先
如唔係我覺得小朋友大d係有機會修補關係 小朋友細痴身唔係個個男人鍾意湊

別墅

bobo88hk 發表於 19-9-23 14:47
不如搵下佢係唔係有鍾意既人或小三先
如唔係我覺得小朋友大d係有機會修補關係 小朋友細痴身唔係個個男人鍾 ...

如果有小三我仲點忍到呢

子爵府

babywantme 發表於 19-9-23 10:59
其實我已經迷失左自己,有時比佢講多兩句,都覺得自己好無用咁

我覺得你已經做得好好及好叻

有份不錯的收入,亦有用心照顧小朋友

當務之急唔係去同你c6 / 試圖改變佢睇法

相信佢唔會輕易改變,再傾落去只會令你地關系更加緊張

而係搵幫手/支援去幫你走出困局

身邊有冇成熟而又值得信任的朋友?或者有冇搵到處理婚姻關系的輔道機構?

別墅

tingting2200 發表於 19-9-23 16:56
我覺得你已經做得好好及好叻
有份不錯的收入,亦有用心照顧小朋友
當務之急唔係去同你c6傾 / 試圖改變 ...

幸好身邊有知己聽我呻,如果唔係我真係會抑鬱,我約左婚姻輔導去見!睇下會唔會好d

子爵府

babywantme 發表於 19-9-23 17:55
幸好身邊有知己聽我呻,如果唔係我真係會抑鬱,我約左婚姻輔導去見!睇下會唔會好d
...

見左輔導先

加油

大宅

回覆樓主:

佢想食軟飯?我識有男人係咁,叫個老婆去做野,自己做就話周身痛。一個字“懶“。無得救的。

別墅

莎拉公主 發表於 19-9-24 11:39
佢想食軟飯?我識有男人係咁,叫個老婆去做野,自己做就話周身痛。一個字“懶“。無得救的。
...

但係講就講到好有大志咁,做....又唔係個樣野

子爵府

babywantme 發表於 19-9-24 11:47
但係講就講到好有大志咁,做....又唔係個樣野

好明白妳的心情, 老婆養都唔係問題, 起碼要盡力幫到屋企, 如家務煮飯清潔.

我英文以前係U, 當然後生時放工都有進修, 都係半桶水, 工作要見鬼佬又要有新話題, 現在沒時間又懶, 最懶方法係睇多D 英文新聞, 英文劇睇英文字幕...., 無時間睇, 都開住黎聽, 唔多唔少會進步D. 其他方面亦可睇心靈/有益的興趣影片調整等, 有時upgrade自己, 未必一定要返學. 仔女見到引導他們一齊睇, 都幫到下屋企啦.

首頁

尾頁

跳至