時政擂台

跳至

首頁
34567...19

尾頁

侯爵府

sisterchanchan 發表於 19-9-22 18:55
你同林鄭一樣咁擔心公共設施嘅話,建議下次示威你出去攬實d公共設施,唔好比人破壞,造福人群
...

如果公眾設施你地咁不屑,咁你地又用?拎垃圾桶掉,拆鐵欄,搭港鐵

對我嚟講人命一樣重要,所以你都麻煩交待下點解暴徒要打市民打到頭流晒血,起唔到身,仲拎埋武器打?上咗的士都要拖返人落車打?你地d人中胡椒噴霧就嗌生嗌死?你地條命矜貴d㗎,仲話幫市民擋子彈,真係笑死人

子爵府

sisterchanchan 發表於 19-9-22 18:44
我敢對天發誓無收錢呀,都祝收錢撕牆打人嘅人絕子絕孫!咁多真實影片都話係捏造事實嘅人,先係眼盲 ...

做咩咁快對號入座
我相信天有眼嘅!衝擊立法會、掟磚、掟汽油彈、打途人、襲警、搶警槍、搶犯、出賣國家嘅人一定有福冇命享,死咗落18層地獄!

大宅

ckm80 發表於 19-9-22 18:56
無聲你講都得啦,又係你地話先撩者賤,呢d咪完美演繹囉,嘈咩呢?都無幾十個人圍住佢打,又無扑頭喎
如果 ...

我有講過先撩者賤?麻煩cap番比我睇

譴責示威者大把人做咗,要比警察拉嘅都拉咗啦!咁警察呢?制服人後用暴力你地唔譴責嘅?

侯爵府

sisterchanchan 發表於 19-9-22 18:59
大陸嘅法律你相信?我就唔信呀,所以反對送中條例,大陸大把事件未解決,比人滅聲,你又睇唔睇到?北京紅 ...

如果如果,呢d我未知幾時香港會發生,但今日我只要出去講句不同政見,已經俾人打啦,如果你話唔會,麻煩你去拍live行去暴徒到話支持警察,支持政府,你可以全身而退嗎?

而且送中條例係要經過香港法官審查同附加條件至會做,最最最重要係而且撤回埋啦,咁惡法之說又何來?目的唔係達到嗎?

子爵府

一個有良心思路清晰嘅人

https://youtu.be/brCCYjBvy5g

大宅

viviencwc 發表於 19-9-22 19:01
你有無睇前傳佢做左咩所以血流滿面? 而家人地讚佢1救3
https://www.facebook.com/116178588425696/posts/ ...

因為佢幫其他示威者,所以就應該比警察搞到血流被面?

珍珠宮

2024年龍年勳章

花花姐 發表於 19-9-22 17:29
用棍狂打警察,只是警察無流血啫,捉佢佢反抗,一定有損傷,你幾時會見到捉人時唔通叫佢……唔該你唔好郁 ...

講得好!

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

sisterchanchan 發表於 19-9-22 18:59
大陸嘅法律你相信?我就唔信呀,所以反對送中條例,大陸大把事件未解決,比人滅聲,你又睇唔睇到?北京紅 ...

你不用危言聳聽! 日本白x戀人都有過期食品改期的新聞!
人地14憶人唔係好好地生活?
上海唔係好多國際投資者去投資嗎?
唔好以偏概全,捉住一小點就放棄去看全世界!
不要再做井底之蛙好嗎?
上上海行下啦! 大學生都會監察政府,的士佬也會自由地罵政府! 沒有被滅聲!
被拉的,你100% 確認人地唔係間諜、或在背後做犯法的事?政治的野唔好太天真啦!

大宅

ckm80 發表於 19-9-22 19:01
如果公眾設施你地咁不屑,咁你地又用?拎垃圾桶掉,拆鐵欄,搭港鐵

對我嚟講人命一樣重要,所以你都麻煩 ...

嗱!我就支持過份暴力嘅人比人拉嫁!過份暴力嘅警察你又支唔支持成立獨立調查委員會調查佢地?

大宅

惡法?點惡?唔好又post幾張文宣相、文宣懶人包敷衍我。

想問下暴徒搶犯、搶槍、縱火,應該點拘捕?搵八人大橋、紅地毯好無?

呢度無人講過警察捉到犯後仲使用過份武力係合理,唔好扭曲人地意思,但直播睇到班犯畀人捉完之後極力反抗,成班暴徒圍毆返警方黎搶犯,警方唔用武力又可以點鎮壓呢?

修例如你地所願撒回左,請問而家班蒙面暴徒想得到啲咩?我地唔同意你地某啲公司既政治立場,我地最多唔去,但你地呢?破壞人地鋪頭、阻礙人地做生意,呢啲行為想點?

珍珠宮

2024年龍年勳章

sisterchanchan 發表於 19-9-22 19:07

幫其他示威者?講得咁好聽,搶犯呀!襲警呀!

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

sisterchanchan 發表於 19-9-22 19:07

你理解唔到? 係因為佢襲警及拒捕而被人用適當的武力來制服,明嗎?

咁點解黑衣要在屯門打亞伯?

大宅

OHIMESAMA 發表於 19-9-22 19:03
做咩咁快對號入座
我相信天有眼嘅!衝擊立法會、掟磚、掟汽油彈、打途人、襲警、搶警槍、搶犯、出 ...

我話我無就係對號入座,你嘅諗法都幾特別,我都相信天有眼!不過咁多警察扮示威者做呢d野,我都替佢地擔心

子爵府

sisterchanchan 發表於 19-9-22 18:35
睇真d,網上好多真相,唔好視而不見

https://youtu.be/xqrxDi_VEy8

係片裡面,見唔到你講「制服後再使用暴力」喎,至片尾都未完全制服個黑衣,警察連用警棍都無

雖然片無聲,但都想像到黑衣未被補前一直挑釁DLLM

侯爵府

sisterchanchan 發表於 19-9-22 19:04

譴責示威者大把人做咗,要比警察拉嘅都拉咗啦!咁警察呢?制服人後用 ...

真係俾警察拉嘅都拉咗?借問聲尋晚拉咗2幾多個?新聞無提你又知嘅?
我指你地係指暴徒,一時手快,令你誤會,sorry

大宅

viviencwc 發表於 19-9-22 19:09
你不用危言聳聽! 日本白x戀人都有過期食品改期的新聞!
人地14憶人唔係好好地生活?
上海唔係好多國際投 ...

因為其他國家食品都有問題,所以中國有問題就無問題?

如果中國真係咁好,點解d高官子女全部唔係中國藉?

唔好以偏概全,見到少少暴發戶就覺得全中國都生活得好好!

子爵府

sisterchanchan 發表於 19-9-22 18:52
我同意呀,所以示威者放火打人比人拉我無意見呀?咁警察制服人後亂打人,可以點解決?咪又大把人話示威者 ...

我地係話唔用武力,甚至暴力,點執法?

警察真係食飽飯無屎屙咩,無啦啦三十幾度著住件咁重咁焗嘅衫?係警署嘆下冷氣唔好?

侯爵府

sisterchanchan 發表於 19-9-22 19:09
嗱!我就支持過份暴力嘅人比人拉嫁!過份暴力嘅警察你又支唔支持成立獨立調查委員會調查佢地?
...

我支持成個運動一定要查,但係咪獨立委員會呢,唔知得唔得,點去評選負責調查嘅人?
同埋最重要係,好,成立,查完要搵返d議員,暴徒負責,佢地會嗎?你唔好唔記得得五大訴求其中之一係要特赦,咁咪多餘?查咗你地唔會負責喎,咁咪係查警察,只要佢地負責?如果係咁,監警會咪冇啦,做乜要重叠工作?做乜要浪費資源

伯爵府

sisterchanchan 發表於 19-9-22 19:04

譴責示威者大把人做咗,要比警察拉嘅都拉咗啦!咁警察呢?制服人後用 ...

警察有無用過份暴力,唔到我地理! 你咪叫當時人去搵律師告警方囉,反正你哋咁有$。

但唔可以因為你哋不滿,又想尋仇揾警方陪葬,就大條道理,每個星期六、日出來放火、燒垃圾、阻路,扑爛地鐵站,意見不合就打人,
又影響緊唔關事又要搵食,要養一家大細既市民囉。

你哋有不滿可以請律師打官司,告警察。你唔係咁既$都無掛

而唔係無賴地每星期,好似撞邪咁揾香港經濟和市民陪葬,極度野蠻,又幼稚行為。

大宅

YouNeverKnow 發表於 19-9-22 19:09
惡法?點惡?唔好又post幾張文宣相、文宣懶人包敷衍我。

想問下暴徒搶犯、搶槍、縱火,應該點拘捕?搵八人 ...

點惡你就睇番我上面嘅回覆啦,我唔重複!

撒回咗修例,就可以當警察所用嘅暴力睇唔到?

同埋我都唔支持人地破壞鋪頭嫁!但都有見譚小環間鋪比人淋紅油,咁我係咪又可以用

你地呢?破壞人地鋪頭、阻礙人地做生意,呢啲行為想點?

首頁
34567...19

尾頁

跳至