時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

事實是中國人血統,是中國香港人,但不承認。

思覺失調。

有人拆下沙田大會堂外國旗 放置新城市廣場內被他人踐踏 

http://news.tvb.com/local/5d872a47e60383f05dfc931e/%E7%8F%BE%E5%A0%B4%E6%9C%89%E4%BA%BA%E6%8B%86%E4%B8%8B%E6%B2%99%E7%94%B0%E5%A4%A7%E6%9C%83%E5%A0%82%E5%A4%96%E5%9C%8B%E6%97%97-%E6%94%BE%E7%BD%AE%E6%96%B0%E5%9F%8E%E5%B8%82%E5%BB%A3%E5%A0%B4%E5%85%A7%E8%A2%AB%E4%BB%96%E4%BA%BA%E8%B8%90%E8%B8%8F

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

侯爵府

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

男爵府

Ben2003 發表於 19-9-22 19:04
思覺失調。

佢地咁討厭中國!其實曱甴衫褲鞋襪 大部分都made in China 嫁拉!真係唔面對現實

侯爵府

懦夫 > 踐踏國旗

烈士 > 沖入解放軍營

男爵府

除非有錢移居, 否則佢地永遠留在香港, 一個屬於中國嘅地方, 成世人都要瘋瘋癲癲,充滿負能量咁生活

hungng    發表於 19-9-24 12:09

男爵府

Fishjai 發表於 19-9-22 19:17
除非有錢移居, 否則佢地永遠留在香港, 一個屬於中國嘅地方, 成世人都要瘋瘋癲癲,充滿負能量咁生活 ...

可悲

大宅

唔願意面對現實是個人問題,現在將個人問題提升至社會問題,更什推到國家安全的關口就需要作出一個關鍵行決定。

侯爵府

Fishjai 發表於 19-9-22 19:17
除非有錢移居, 否則佢地永遠留在香港, 一個屬於中國嘅地方, 成世人都要瘋瘋癲癲,充滿負能量咁生活 ...

就算移民,外國人當你不是中國人?!

可笑 (指曱甴)....

公爵府

思覺失調。

既然有中國人血統,但又不承認,佢哋係咪應該放血呢?

伯爵府

Ben2003 發表於 19-9-22 19:36
就算移民,外國人當你不是中國人?!

可笑 (指曱甴)....

Ben2003    發表於 19-9-22 19:45

男爵府

可笑,可恥,可憐

子爵府

可恥的懦夫

男爵府

一大班人圍住支國旗玩一個下午,都吾知話佢地低能定可憐好

子爵府

係好可憐
明明係中國人又唔想認又唔肯認

侯爵府

好可悲,,,mj搞到自己半人半鬼,又點呢,,唔肯接納自己,好可憐

別墅

回覆樓主:

其實佢地啲利為真係幼稚, 你點毀壞國旗及區旗, 係唔會令中國有影響。 你們根本無能力獨立, 醒下啦! 浪費你們的時間青春, 人有幾多個十年, 坐監可能已無咗一半人生, 你們回頭是岸呀!

子爵府

成班人走來走去, 我都費事睇直播之類, 因巳麻木

子爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

睇班曱甴愈來愈無聊,兼不知所謂。

侯爵府

wylerC9 發表於 19-9-22 21:21
成班人走來走去, 我都費事睇直播之類, 因巳麻木

我都已經冇睇直播。

子爵府

思覺失調。

佢地應該光復佢老豆,老母, 生佢地做中國人

首頁

尾頁

跳至